anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 29.06.2022

Ode de la Episcopia Maramureșului pentru primarul Cherecheș de la Baia Mare

GALERIE
chereches episcop
 • chereches episcop
- +

Controversatul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a împlinit pe 7 iulie 43 de ani. Prilej pentru Episcopia Maramureșului și Sătmarului să-i dedice o odă. Dar nu a fost singura. Cherecheș a devenit celebru în toată țara când, în 2016, a fost votat primar deși era în arest.

Pe 7 iulie, Cătălin Cherecheș a împlinit 43 de ani. Aniversarea nu a fost ratată de Episcopia Maramureșului și Satmarului, care a publicat pe pagina oficială de Facebook o odă pentru primarul din Baia Mare.

„Aniversarea zilei de naștere este un moment de bucurie și de reflecție. Bucuria o trăim cu intensitate pentru că suntem și pentru ceea suntem: oameni între oameni și oameni pentru oameni. Omenia și mărinimia fac diferența între oameni.

Acestea arată calitatea unui om și noblețea sau aristocrația lui. Astăzi, în goana unei lumi care pare că nu știe încotro merge, nimeni nu mai vorbește despre calitățile ce trebuie să le aiba un lider care este chemat să slujească comunitatea.

El trebuie să fie născut, nu făcut. Născut și crescut în mijlocul comunității unde în formarea și pregătirea lui pentru viață să fi văzut plusurile și minusurile comunității respective. Când viața și societatea îl cheamă să o slujească, atunci el va sti să o iubească și prețuiască și-i va întoarce dragosta arătată prin jertfă și sacrificiu, prin dăruire și lucrare în slujba ei, zidite pe dragostea care îl leagă de loc, de oameni, de prieteni, de valori și tradiții, de credință și de Dumnezeul în care crede și pe care-L cinstește comunitatea respectivă.

Acestea toate le găsim la primarul nostru, Domnul Cătălin Cherecheș”, afirmă Preasfințitului Părinte Episcop Iustin în mesajul către primarul din Baia Mare.

Aflați amănunte de pe newsweek.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

G7 reîncărcat

Lucian DÎRDALA

G7 reîncărcat

În sine, ideea ca G7 să devină un centru de coordonare spune multe despre aşteptările liderilor occidentali în privinţa următorilor ani: competiţie strategică acerbă, punctată de riscuri militare. Ar fi un mediu în care această structură de cooperare între „Cei Şapte” şi-ar putea dovedi utilitate, după spulberarea optimismului legat de globalizare şi noua concordie între democraţii şi dictaturi.

opinii

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

The Show must go on!

Radu PĂRPĂUȚĂ

The Show must go on!

Fraţilor şi surorilor, merită să vorbim puţin despre pandemia consensuală şi dementocratică planetară. Ce-i drept, acum se stinge uşor, dar nimic nu ne face să credem că nu mai poate reapărea: din nou sau sub alte forme, mai atroce, iar „măsurili” tot mai erect comunistoide, de ar rânji cu gura până la urechi Ceaşcă de ar mai trăi: „V-am zis eu că măsurili trebui luate”.

Bill Evans - un romantic al avangardei

Alex VASILIU

Bill Evans - un romantic al avangardei

La sfârşitul lunii februarie 1957 era publicat în America de Nord albumul discografic New Jazz Conceptions - momentul impunerii lui Bill Evans printre cei mai inovatori, mai influenţi muzicieni din istoria acestui tip de artă. Raportul inovaţie - influenţă a fost rar stabilit în jazz-ul modern, însă Bill Evans poate fi considerat un caz fericit, mai ales că a rămas în istorie cu preafrumoasa, cuprinzătoarea formulă un romantic al avangardei.

pulspulspuls

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Pentru că ieri am auzit că a ieşit oleacă de tevatură prin politichia de Bahlui legat de ceea ce remarcam noi într-un pulsuleţ, am zis că musai să venim cu oarece precizări suplimentare pe astăzi, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.