anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 29.06.2022

11 blocuri, unele turn, în locuri surprinzătoare din zone industriale

Ofensiva imobiliară ajunge şi în zone aparent părăsite de la marginea oraşului

GALERIE
teren_manta_rosieteren_metalurgie_pod_sf_ioan
 • teren_manta_rosie
 • teren_metalurgie_pod_sf_ioan
- +

O cunoscută companie locală va dezvolta proiecte imobiliare în zone precum Manta Roşie sau la limita municipiului spre Dancu.

O cunoscută companie ieşeană vrea să dezvolte două proiecte imobiliare în Manta Roşie şi în zona Metalurgie, limita Iaşului spre Dancu. Construcţii Hidro­tehnice SA Iaşi a depus două solicitări la Primărie pentru aprobarea construirii, în total, a 11 blocuri cu nouă, şase, cinci şi patru etaje. Cel mai mare proiect este în zona Podului Sfântul Ioan, pe un teren de lângă fostul Hotel Basarabia, partea dinspre Iaşi, teren mărginit de strada Sf. Ioan, strada Aurel Vlaicu (drumul cu linie de tramvai spre Dancu) şi Splai Bahlui mal stâng, zonă unde compania are în plan ridicarea a şapte blocuri.

Suprafaţa totală disponibilă ajunge la 17.335 mp. Dintre acestea, trei imobile sunt prevăzute cu nouă etaje, la strada Sfântul Ioan, iar celelalte patru, fiecare cu câte cinci etaje, spre Splai Bahlui mal stâng (trei) şi strada Aurel Vlaicu (unul). Între blocurile de nouă etaje, amplasate înşiruit, vor fi amenajate spaţii comerciale în imobile cu regim mic de înălţime (subsol, parter şi mezanin). la rândul său, proiectul din Manta Roşie va fi implementat pe un teren vizavi de fostul sediu Dedeman. În această zonă, Construcţii Hidrotehnice SA propune patru blocuri, unul cu şase etaje şi celelalte trei cu patru etaje, pe o suprafaţă totală de 9.454 mp. Pe amplasamentul din zona Podului Sfântul Ioan, compania propune un procent de ocupare de 35% şi o înălţime maximă a blocurilor de 30 metri. Su­prafaţa desfăşurată totală propusă de investitor ajunge la peste 27.000 mp, cu un potenţial de amenajare a sute de locuinţe. De menţionat că, în prezent, în partea nord-vestică a terenului se află un bloc de locuinţe cu trei etaje. Noile blocuri vor fi construite în zona ocupată acum de câteva hale.

Pe amplasamentul din Man­ta Roşie, unde se află acum o bază de producţie abandonată, Cons­trucţii Hidrotehnice propune un procent de ocupare de 30% şi o înălţime maximă a blocurilor de 22 metri. Având în vedere indicatorii urbanistici (coeficientul de utilizare a terenului - raportul dintre suprafaţa desfăşurată şi parcelă - ajunge la 1,5) şi suprafaţa terenului, Construcţii Hidroteh­nice ar putea amenaja peste 200 de apartamente. Firma a început demersurile de avizare, în cazul ambelor proiecte, în a doua parte a anului trecut. Între timp, a ob­ţinut două certificate de urbanism (noiembrie 2016) care au stabilit necesitatea realizării de planuri urbanistice zonale. În mai 2017, proiectele au primit undă verde de la Comisia de arhitecţi de la nivelul Primăriei, iar, la începutul lunii octombrie, compania a depus cererile pentru aprobarea PUZ-ului. 

După finalizarea perioadei de consultare publică, proiectul fir­mei va intra în dezbaterea Co­misiei de urbanism. Următorii paşi constau în adoptarea unei hotărâri de aprobare a PUZ-ului în CL şi obţinerea autorizaţiei de construire. Construcţii Hidrotehnice SA Iaşi este una dintre cele mai vechi companii ieşene, fiind înfiinţată în 1991. Anul trecut a avut un număr mediu de 194 de angajaţi, o cifră de afaceri de 26 milioane lei şi un profit net de aproape 800.000 lei, în creştere faţă de anii 2014 şi 2015.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

G7 reîncărcat

Lucian DÎRDALA

G7 reîncărcat

În sine, ideea ca G7 să devină un centru de coordonare spune multe despre aşteptările liderilor occidentali în privinţa următorilor ani: competiţie strategică acerbă, punctată de riscuri militare. Ar fi un mediu în care această structură de cooperare între „Cei Şapte” şi-ar putea dovedi utilitate, după spulberarea optimismului legat de globalizare şi noua concordie între democraţii şi dictaturi.

opinii

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

The Show must go on!

Radu PĂRPĂUȚĂ

The Show must go on!

Fraţilor şi surorilor, merită să vorbim puţin despre pandemia consensuală şi dementocratică planetară. Ce-i drept, acum se stinge uşor, dar nimic nu ne face să credem că nu mai poate reapărea: din nou sau sub alte forme, mai atroce, iar „măsurili” tot mai erect comunistoide, de ar rânji cu gura până la urechi Ceaşcă de ar mai trăi: „V-am zis eu că măsurili trebui luate”.

Bill Evans - un romantic al avangardei

Alex VASILIU

Bill Evans - un romantic al avangardei

La sfârşitul lunii februarie 1957 era publicat în America de Nord albumul discografic New Jazz Conceptions - momentul impunerii lui Bill Evans printre cei mai inovatori, mai influenţi muzicieni din istoria acestui tip de artă. Raportul inovaţie - influenţă a fost rar stabilit în jazz-ul modern, însă Bill Evans poate fi considerat un caz fericit, mai ales că a rămas în istorie cu preafrumoasa, cuprinzătoarea formulă un romantic al avangardei.

pulspulspuls

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Pentru că ieri am auzit că a ieşit oleacă de tevatură prin politichia de Bahlui legat de ceea ce remarcam noi într-un pulsuleţ, am zis că musai să venim cu oarece precizări suplimentare pe astăzi, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.