Oferta cu locuri de muncă de la AJOFM Iaşi s-a redus la mai mult de jumătate
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Oferta cu locuri de muncă de la AJOFM Iaşi s-a redus la mai mult de jumătate

GALERIE
angajati
  • angajati
- +

Ofertă săracă pe piaţa muncii din judeţul Iaşi pentru absolvenţii de studii superioare. Cel puţin asta reiese din cea mai recentă listă cu posturi vacante la nivel local transmisă de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Iaşi. 

Angajatorii din judeţ pun la bătaie 435 de locuri de muncă la momentul actual, dintre care doar 79 se adresează absolvenţilor de facultate. Înainte de începerea crizei sanitare erau disponibile săptămânal şi peste 1.000 de joburi. Ei au la dispoziţie posturi precum analist financiar, asistent manager, director economic, geograf, inginer electrician, kinetoterapeut, manager proiect şi psiholog. În schimb, muncitorii necalificaţi şi personalul cu calificare medie sunt la mare căutare. Firmele au nevoie, printre altele, de confecţioneri, agenţi de securitate, manipulanţi marfă, recepţioneri de hotel, sudori, zidari, tâmplari şi şoferi. Potrivit celei mai noi actualizări întocmite de reprezentanţii instituţiei ieşene, în servicii există 202 locuri de muncă disponibile, construcţii –  160, industrie – 32, confecţii – 31,  agricultură/silvicultură – 6, sănătate şi asistenţă socială –  4.

Totodată, ieşenii interesaţi de un loc de muncă, dar în străinătate, pot consulta lista cu posturile disponibile în Spaţiul Economic European, afişată pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Se oferă, prin intermediul EURES România, un număr de 1.000 de locuri de muncă în prezent, dintre care 900 în Spania, Norvegia – 59, Irlanda – 11, Finlanda – 10, Austria – 6, Polonia – 5, Germania – 4, Belgia – 2 şi Malta – 3. Străinii vor oameni care să lucreze în agricultură, domeniul medical, IT, construcţii şi restaurante.

Cititi si: Un CUG care nu scoate fum a răsărit în centrul orașului. E în top ca număr de salariați

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Încercând să revină la formulele tradiţionale de abordare în chestiunea conflictului israeliano-palestinian, formule care au eşuat de fiecare dată în trecut, şi la negocierile cu Iranul, administraţia Biden nu a făcut decât să destabilizeze şi mai mult situaţia din regiune facilitând probabil ascensiunea grupării teroriste Hamas.

Filmuletul zilei

opinii

Eu, El, Supremul

Nichita DANILOV

Eu, El, Supremul

În ciuda dansului diplomatic mai mult sau mai puţin impus din afară, fiecare parte stă la cotitură şi aşteaptă ca partea adversă să facă un pas greşit şi să clacheze.

Plugarul şi moartea

Dana ȚABREA

Plugarul şi moartea

Nu e foarte evident ce se petrece în Plugarul şi moartea deoarece, dincolo de revolta protagonistului faţă de fenomenul morţii - o revoltă deopotrivă disperată şi sfidătoare - sau de justificările aduse de personajul Moartea, nu avem o poveste aşa cum poate ne-am fi aşteptat. Cu toate acestea, datorită proiecţiilor şi a filmărilor, unele realizate de sus, a modului în care se jonglează cu decorul din scenă şi cu cel proiectat, deşi oarecum static, luând forma unei meditaţii de scenă, spectacolul are un ritm al său, chiar dacă unul mai mult interior, la care contribuie culorile, formele, hiperbolele artistice (imagini supradimensionate) şi sunetele.

Cale bătută de la ţară la oraş

Michael ASTNER

Cale bătută de la ţară la oraş

Gata. Bagajele-s făcute.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.