Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Ofertele bulgarilor pentru a atrage turiști în pandemie. Nopți gratuite și reduceri consistente

GALERIE
oferta, vacanta, bulgaria
  • oferta, vacanta, bulgaria
- +

Bulgaria a anunţat că va deschide sezonul turistic începând cu 1 mai şi a lansat regulamentul pentru funcţionarea hotelurilor în pandemie.

Românii care îşi cumpără până la 30 aprilie o vacanţă în Bulgaria achită în total cu până la 45% mai puţin dacă vor plăti pentru un test PCR, iar unul din lanţurile hoteliere din ţara vecină anunţă că oferă o noapte gratuită pentru vacanţele de minimum şase nopţi, pentru turiştii care fac dovada plăţii unui test PCR.

“După ce Grecia a anunţat deschiderea sezonului iar hotelierii vor acorda stimulente, bulgarii deja reacţionează oferind nopţi gratuite. Deocamdată nu este oficial dar se discută despre cele 3 posibilităţi de intrare în ţară: fie cu vaccin împotriva COVID-19, fie cu test PCR negativ, fie cu test anticorpi”, spun reprezentanţii unui touroperator, relatează news.ro.

Preţul mediu pentru o vacanţă la un hotel cu servicii bune şi cu all inclusive, pe litoralul bulgăresc, este de 100 euro pe noapte pentru doi adulţi. Acest tarif include deja reducerile early booking de 15%-35%.

O familie cu un copil va plăti pentru teste, în total, 150 - 180 euro. Travel Planner a negociat tarife preferenţiale cu reduceri până la 15% cu mai multe clinici care au acoperire naţională.

“Toate aceste măsuri sunt pentru siguranţa turiştilor. Bulgarii ştiu că testul PCR nu va aduce semnale pozitive. În cazul în care contextul epidemiologic va permite, există o probabilitate ca testul PCR să fie eliminat, aşa cum a fost şi în vara anului 2020. Unii hotelieri au început deja să reacţioneze oferind stimulente turiştilor care vor folosi teste PCR. Un exemplu interesant ar fi lanţul hotelier HVD, care oferă o noapte gratuită pentru vacanţele de minim 6 nopţi, pentru turiştii care fac dovada plăţii unui test PCR. Credem că vor mai urma şi alţi hotelieri care vor găsi soluţii interesante. Cert este că românii reprezintă o piaţă foarte importantă pentru Bulgaria. Vor identifica soluţii să venim la ei şi ne aşteptăm să mai apară oferte similare”, declară directorul general al touroperatorului.

De exemplu, cel mai exclusivist hotel din cadrul cadrul lanţului HVD şi unul dintre cele mai exclusiviste din Bulgaria este Reina del Mar, unde tariful ajunge la 220 euro pe noapte pentru doi adulţi cu servicii premium all inclusive.

Cel mai ieftin hotel din lanţ este Viva din Nisipurile de Aur, unde tariful este de 120 euro pe noapte pentru doi adulţi, cu servicii all inclusive.

Preţurile includ reduceri între 30% şi 35% şi, în plus, o noapte gratuită pentru turiştii care plătesc pentru testul PCR. Astfel, în total se poate ajunge la un discount de până la 40%-45%. Oferta este valabilă pentru rezervări efectuate până la 30 aprilie. În perspectivă, există speranţe pentru un context epidemiologic mai bun şi se speră la îndepărtarea testelor.

“Cât timp turiştii vor avea nevoie de teste PCR la revenirea în ţară, lanţul hotelier Grifid suportă cheltuielile aferente acestora”, arată compania.

Pentru perioada sărbătorilor pascale, hotelurile de 4-5 stele de pe litoralul bulgăresc oferă un program specific ce include acces gratuit la centrul SPA (piscină interioară, sală de fitness, saună), mâncăruri tradiţionale (în unele cazuri specific româneşti) şi o gamă de băuturi internaţionale, la regimul ultra all inclusive.

“Deja sunt mai multe hoteluri de top care intenţionează să includă mâncare românească şi care au angajat personal din România în locuri unde există interacţiune cu turiştii, precum sunt recepţia şi restaurantul”, precizează touroperatorul.

La hotelurile de top de 4-5 stele, pachetul de Paşte/1 Mai costă în jur de 180-200 euro/persoană, cu toate facilităţile incluse în preţ. În acest sezon, majoritatea românilor preferă vacanţele în zona de nord a litoralului bulgăresc, în special în Albena şi Nisipurile de Aur.

“Referitor la măsurile de securitate adoptate recent de către bulgari, toţi angajaţii aflaţi în locuri publice închise în care servesc sau interacţionează cu turiştii sunt obligaţi să poarte o mască de protecţie de unică folosinţă sau refolosibilă. De asemenea, fluxurile de intrare şi de ieşire ale turiştilor nu se amestecă între ele şi se recomandă o distanţă de minim 1,5 metri între turişti. Dacă se suspectează o infecţie cu coronavirus, oaspetele este izolat într-o cameră pregătită în acest sens. Pe plajă, fiecărei umbrele îi sunt alocaţi 20 de metri pătraţi”, adaugă reprezentanţii companiei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri