OFICIAL Președintele iranian Ebrahim Raisi a murit în accidentul de elicopter de duminică

luni, 20 mai 2024, 08:00
1 MIN
 OFICIAL Președintele iranian Ebrahim Raisi a murit în accidentul de elicopter de duminică

​Un elicopter în care se aflau președintele Iranului, Ebrahim Raisi, și ministrul iranian de Externe s-a prăbușit duminică în timp ce traversa o zonă muntoasă, în condiții de ceață densă, a declarat un oficial iranian pentru Reuters. Inițial, televiziunea de stat iraniană anunța că aparatul de zbor a aterizat forțat, însă informațiile ulterioare, transmise de presa internațională, au indicat că elicoperul s-a prăbușit. Echipele de intervenție au ajuns la fața locului, misiunea lor fiind îngreunată de condițiile meteo dificile din zonă. Agenția de stat Mehr și vicepreședintele iranian Mohsen Mansouri au confirmat decesul tuturor pasagerilor aflați la bordul aeronavei.

Presa iraniană a confirmat moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi, în vârstă de 63 de ani, și a ministrului de externe Hossein Amir Abdollahian, în urma prăbușirii unui elicopter în provincia muntoasă a Azerbaidjanului de Est, scrie CNN.

Presa de stat iraniană Press TV și agențiile de presă semi-oficiale Tasnim și Mehr au raportat că toți cei aflați la bord au fost uciși. Președintele iranian Ebrahim Raisi și ministrul de externe au murit în accidentul de elicopter, a declarat luni un oficial iranian, după ce echipele de căutare au localizat epava în provincia Azerbaidjan de Est, scrie Reuters.

„Președintele Raisi, ministrul de externe și toți pasagerii din elicopter au murit în accident”, a declarat înalt oficial iranian pentru Reuters, sub protecția anonimatului. Agenția de știri iraniană Mehr a confirmat decesele, raportând că „toți pasagerii elicopterului care îl transporta pe președintele și ministrul de externe iranian au fost martirizați”.

Un oficial iranian a declarat anterior pentru Reuters că elicopterul care îl transporta pe Raisi și ministrul de externe Hossein Amirabdollahian a fost complet ars în accidentul de duminică. Televiziunea de stat a raportat că imaginile din zonă au arătat că aeronava s-a izbit de un vârf de munte. Nu a fost făcută publică o declarație oficială cu privire la cauza prăbușirii.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii