Oficial: Transgaz a lansat licitația pentru înființarea rețelei de gaze naturale la Aroneanu. Administrația liberală aduce gazul românesc în casele ieșenilor! (P)

luni, 26 septembrie 2022, 11:28
3 MIN
 Oficial: Transgaz a lansat licitația pentru înființarea rețelei de gaze naturale la Aroneanu. Administrația liberală aduce gazul românesc în casele ieșenilor! (P)

Prin administrație liberală eficientă, ieșenii din zona metropolitană beneficiază de condiții de trai din ce în ce mai moderne. Un exemplu de dezvoltare locală este și comuna Aroneanu: Tansgaz SA Mediaș a lansat licitația pentru acordul de acces racordare și stație de reglare și măsurare a presiunii în satul Dorobanț.

Valoarea estimată a lucrării este de 2.253.777 lei, fără TVA. Pentru a se ajunge în această etapă, comuna Aroneanu a cumpărat suprafața de teren necesară amplasării stației de reglare și măsurare a presiunii, a predat în folosință gratuită terenul către Transgaz, a efectuat racordul electric și a emis autorizația de construire a racordului în Gazoductul Iași-Ungheni. Lucrările de înființare a rețelei de distribuție ce țin de comuna Aroneanu sunt executate în proporție de 85%.

“Înființarea rețelei de distribuție a gazului în comuna Aroneanu, cu satele aparținătoare, este o prioritate absolute în obiectivele de investiții ale acestui mandat. Sprijinul financiar acordat de Consiliul Județean Iași, mulțumită președintelui Costel Alexe, împreună cu echipa liberală din conducerea județului, ne-a ajutat la realizarea a 28 de kilometri de rețea din cei aproape 35 kilometri din proiect, astfel încât anul viitor să putem finaliza și să punem în funcțiune întreaga rețea. Astăzi avem vestea bună a lansării licitației pentru proiectul ce urmează a asigura preluarea gazului din gazoductul Iași-Ungeni și injectarea acestuia în rețeaua nou înființată în comuna Aroneanu. Mulțumesc pe această cale președintelui PNL Iași, deputatul Alexandru Muraru și guvernului condus de premierul liberal Nicolae Ciucă pentru prioritizarea acestei investiții mult așteptate și meritate de cetățenii comunei Aroneanu.”, a declarat Benoni Moruzi, primarul comunei Aroneanu.

Aducerea gazului natural în comunele din Zona Metropolitană a Iașului este un obiectiv asumat de filiala județeană PNL Iași, administrația locală liberală și Guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ciucă, președintele Partidului Național Liberal.

„Prin programul de guvernare locală și națională, Partidul Național Liberal și-a asumat ca prioritate racordarea comunităților locale la utilitățile necesare unui trai decent. Aducerea gazului natural în cât mai multe comune din județul Iași este o constantă preocupare a primarilor liberali, a conducerii liberale de la Consiliul Județean Iași și a noastră, a parlamentarilor PNL Iași, care reprezentăm liantul de comunicare cu administrația guvernamentală și responsabili de lobby pentru proiectele Iașului. Vom continua să fim parteneri de încredere în procesul de dezvoltare a județului Iași și permanenți promotori ai proiectelor care îmbunătățesc viața comunităților locale. Nu în ultimul rând, aș vrea să adresez felicitări administrației liberale din comuna Aroneanu și primarului Benoni Moruzi, care a crezut și a luptat neîncetat pentru acest proiect. Știu cât de lung a fost procesul de așezare a acestei investiții pe făgașul implementării până în ziua de astăzi și vreau să le mulțumesc inclusiv locuitorilor din comuna Aroneanu pentru răbdarea lor și încrederea că, în final, vom reuși să aducem gazul natural în casele lor”, a declarat Alexandru Muraru, deputat și președinte PNL Iași.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii