anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 30.11.2022

Oficial: Transgaz a lansat licitația pentru înființarea rețelei de gaze naturale la Aroneanu. Administrația liberală aduce gazul românesc în casele ieșenilor! (P)

GALERIE
benoni-moruzi
 • benoni-moruzi
- +

Prin administrație liberală eficientă, ieșenii din zona metropolitană beneficiază de condiții de trai din ce în ce mai moderne. Un exemplu de dezvoltare locală este și comuna Aroneanu: Tansgaz SA Mediaș a lansat licitația pentru acordul de acces racordare și stație de reglare și măsurare a presiunii în satul Dorobanț.

Valoarea estimată a lucrării este de 2.253.777 lei, fără TVA. Pentru a se ajunge în această etapă, comuna Aroneanu a cumpărat suprafața de teren necesară amplasării stației de reglare și măsurare a presiunii, a predat în folosință gratuită terenul către Transgaz, a efectuat racordul electric și a emis autorizația de construire a racordului în Gazoductul Iași-Ungheni. Lucrările de înființare a rețelei de distribuție ce țin de comuna Aroneanu sunt executate în proporție de 85%.

“Înființarea rețelei de distribuție a gazului în comuna Aroneanu, cu satele aparținătoare, este o prioritate absolute în obiectivele de investiții ale acestui mandat. Sprijinul financiar acordat de Consiliul Județean Iași, mulțumită președintelui Costel Alexe, împreună cu echipa liberală din conducerea județului, ne-a ajutat la realizarea a 28 de kilometri de rețea din cei aproape 35 kilometri din proiect, astfel încât anul viitor să putem finaliza și să punem în funcțiune întreaga rețea. Astăzi avem vestea bună a lansării licitației pentru proiectul ce urmează a asigura preluarea gazului din gazoductul Iași-Ungeni și injectarea acestuia în rețeaua nou înființată în comuna Aroneanu. Mulțumesc pe această cale președintelui PNL Iași, deputatul Alexandru Muraru și guvernului condus de premierul liberal Nicolae Ciucă pentru prioritizarea acestei investiții mult așteptate și meritate de cetățenii comunei Aroneanu.”, a declarat Benoni Moruzi, primarul comunei Aroneanu.

Aducerea gazului natural în comunele din Zona Metropolitană a Iașului este un obiectiv asumat de filiala județeană PNL Iași, administrația locală liberală și Guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ciucă, președintele Partidului Național Liberal.

„Prin programul de guvernare locală și națională, Partidul Național Liberal și-a asumat ca prioritate racordarea comunităților locale la utilitățile necesare unui trai decent. Aducerea gazului natural în cât mai multe comune din județul Iași este o constantă preocupare a primarilor liberali, a conducerii liberale de la Consiliul Județean Iași și a noastră, a parlamentarilor PNL Iași, care reprezentăm liantul de comunicare cu administrația guvernamentală și responsabili de lobby pentru proiectele Iașului. Vom continua să fim parteneri de încredere în procesul de dezvoltare a județului Iași și permanenți promotori ai proiectelor care îmbunătățesc viața comunităților locale. Nu în ultimul rând, aș vrea să adresez felicitări administrației liberale din comuna Aroneanu și primarului Benoni Moruzi, care a crezut și a luptat neîncetat pentru acest proiect. Știu cât de lung a fost procesul de așezare a acestei investiții pe făgașul implementării până în ziua de astăzi și vreau să le mulțumesc inclusiv locuitorilor din comuna Aroneanu pentru răbdarea lor și încrederea că, în final, vom reuși să aducem gazul natural în casele lor”, a declarat Alexandru Muraru, deputat și președinte PNL Iași.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Upgrade pe flancul estic al NATO

Lucian DÎRDALA

Upgrade pe flancul estic al NATO

Agenda miniştrilor de externe nu se putea limita la situaţia din estul Europei, dată fiind anvergura geopolitică globală a Alianţei. Vom vedea, probabil, un efort de consolidare a unei poziţii unitare faţă de China, principalul competitor strategic al Occidentului.

opinii

Mândru că sunt

Florin CÎNTIC

Mândru că sunt

De Ziua Naţională, pe lângă pocnetele sticlelor de şampanie şi exploziile artificiilor, mai stăruie un zgomot de fond: concertul înfundat al pumnilor bătuţi în piept de compatrioţii care, asemenea popcornului în tigaia încinsă, se înfoaie bombastic, „mândri că sunt români”.

Să nu-i jignim pe ruşi

Radu PĂRPĂUȚĂ

Să nu-i jignim pe ruşi

Aşa spunea preşedintele Macron cu ceva timp în urmă: Vai, vai, să nu-i jignim pe ruşi!

Muzicieni români în lume

Alex VASILIU

Muzicieni români în lume

Este titlul potrivit unei rubrici săptămânale de ziar, al unei emisiuni radiofonice cu acelaşi ritm de difuzare pentru că, fără intenţia părtinirii Eutherpei faţă de alte muze artistice, în limbajul sonor cult se exprimă pe înţelesul auditorilor de pretutindeni cei mai mulţi autori şi interpreţi români. Aleg numai câteva exemple:

pulspulspuls

Pro şi contra părintelui Calistrat, căruia pe drept i se mai spune şi „Ciocanul Sfântului Vasile”

Pro şi contra părintelui Calistrat, căruia pe drept i se mai spune şi „Ciocanul Sfântului Vasile”

Multă lume îl sună pe amicul nostru Archibald Tănasă ca să pună o vorbă bună în dreptul părintelui Calistrat, căruia după moliftelnic i s-ar mai putea spune şi „Ciocanul Sfântului Vasile”, în engleză „Master of monk’x boxing”, sau „Ninja de la Vlădiceni”, după ce a pocnit şi a trântit la pământ una sau două enoriaşe la intrarea în mănăstirea unde slujea. 

Caricatura zilei

Iohannis, cu așteptările înșelate

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.