anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 26.09.2020

Oficialii BNR le vor împărtăşi din cunoştinţele lor elevilor şi studenţilor ieşeni

GALERIE
LUCIAN_CROITORU_BNR
  • LUCIAN_CROITORU_BNR
- +
Elevii şi studenţii vor fi instruiţi de către reprezentanţii Bancii Naţionale Române (BNR) în cadrul mai multor evenimente ce vor avea loc pe 22 şi 23 aprilie.

 

„Dat fiind rolul major al băncii centrale în economia românească şi obiectivele fundamentale pe care trebuie să le îndeplinească, este foarte importantă implicarea BNR în domeniul educaţiei economice şi susţinerea proiectelor care au ca obiectiv informarea cu privire la rolul, atribuţiile şi funcţiile principale ale instituţiei, principiile de bază ale economiei şi încurajarea spiritului antreprenorial, în special în rândul tinerilor”, au precizat reprezentanţii BNR. Astfel, la Iaşi se va desfăşura un nou proiect educaţional, adresat celor din învăţământul preuniversitar, elevilor şi profesorilor, numit generic „Să vorbim despre bani şi bănci”. Proiectul are drept grup ţintă elevii de la nivelul ciclului liceal, cu precădere din clasa a XI-a şi a XII-lea din cadrul unor unităţi şcolare aparţinând filierei tehnologice, profilul servicii. Sub egida acestui proiect va avea loc prezentarea „BNR-de la tradiţie la perspective”, susţinută de Nicuşor Ruiu, consilier viceguvernator şi Mircea Mureşan, director adjunct în cadrul departamentului Direcţia Comunicarea. Evenimentul va avea loc pe 22 aprilie, începând cu ora 10, în sala de conferinţe a Inspectoratului Şcolar Iaşi, strada Nicolae Bălcesc, nr. 26, corpul C. Un alt eveniment marca BNR se va desfăşura pe 22 şi 23 aprilie, în cadrul proiectului educaţional „BNR – Zilele porţilor deschise pentru studenţii economişti” adresat studenţilor, masteranzilor şi cadrelor didactice din învăţământul universitar. „Proiectul are drept obiectiv fundamental îmbunătăţrea nivelului de cunoaştere şi înţelegere în mediul universitar, a activităţii băcii centrale, a rolului, funcţiilor şi implicaţiilor deciziilor acesteia în economia românească”, au mai spus reprezentanţii BNR. Cu această ocazie, va avea loc, în colaborare cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) conferinţa cu titlul „Sfârşitul reglementării şi ultimul reglementator”, susţinută de Lucian Croitoru, consilier al Guvernatorului BNR. Evenimentul va avea loc pe data de 22 aprilie, de la ora 18, în Aula Magna a UAIC.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spinoasa problemă a jucătorului U21

Nicolae GRECU

Spinoasa problemă a jucătorului U21

FRF trebuie să schimbe urgent modificarea de acum doi ani pentru a se evita situaţiile tragicomice din Liga I

Filmuletul zilei

opinii

Despre smerenia necesară a celor care ne cer votul

Eugen MUNTEANU

Despre smerenia necesară a celor care ne cer votul

Suntem în campanie electorală. Ni se solicită, cu aparentă deferenţă, votul! Pe cei care ne cer votul îi invit la mai multă decenţă, sau chiar la oarecare smerenie, adică umilinţă.

Ale lui Dumnezeu şi ale Cezarului

pr. Constantin STURZU

Ale lui Dumnezeu şi ale Cezarului

Ne întrebăm adesea: până în ce punct suntem datori să facem ascultare? Limitele ascultării de orice fel de autoritate, bisericească sau lumească, sunt păcatul şi apostazia (lepădarea de credinţă). Este extrem de important să avem aceste repere mai ales astăzi, când suntem chemaţi să evităm două extreme. 

Vocea de înger

Alex VASILIU

Vocea de înger

Ar fi interesant de cercetat destinele unor muzicieni marcate de cel mai sensibil, mai dificil, mai înşelător, mai frumos instrument - vocea. Un instrument ce nu îţi promite întotdeauna succesul imediat, pe viaţă, chiar dacă ai talent uriaş, exersezi în fiecare zi cât este nevoie şi norocul e de partea ta în clipa/ clipele esenţiale. Un instrument prevăzut încă din faza „proiectării” cu senzorul ce dezvăluie exact configuraţia psihică, arhitectura umană a interpretului. Elena Moşuc este un caz plin de învăţăminte.

pulspulspuls

Tractoristul dipotatului Moş Vilă

Tractoristul dipotatului Moş Vilă

Băbăeţi băă, oare de unde a scos dârvarul ăsta deştept Grămadă (zis şi Moş Vilă), încă dipotat de Iaşi vreo două-trei luni în trupa marinerului, tot felul de specimene ciudate de pus pe liste, că-ţi vine să-ţi pui mâinile-n cap, nu alta, când vezi atâta tupeu ghiolbănesc şi nesimţire crasă? 

Caricatura zilei

Afiș

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.