Oficialii BNR le vor împărtăşi din cunoştinţele lor elevilor şi studenţilor ieşeni
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 26.02.2021

Oficialii BNR le vor împărtăşi din cunoştinţele lor elevilor şi studenţilor ieşeni

GALERIE
LUCIAN_CROITORU_BNR
  • LUCIAN_CROITORU_BNR
- +
Elevii şi studenţii vor fi instruiţi de către reprezentanţii Bancii Naţionale Române (BNR) în cadrul mai multor evenimente ce vor avea loc pe 22 şi 23 aprilie.

 

„Dat fiind rolul major al băncii centrale în economia românească şi obiectivele fundamentale pe care trebuie să le îndeplinească, este foarte importantă implicarea BNR în domeniul educaţiei economice şi susţinerea proiectelor care au ca obiectiv informarea cu privire la rolul, atribuţiile şi funcţiile principale ale instituţiei, principiile de bază ale economiei şi încurajarea spiritului antreprenorial, în special în rândul tinerilor”, au precizat reprezentanţii BNR. Astfel, la Iaşi se va desfăşura un nou proiect educaţional, adresat celor din învăţământul preuniversitar, elevilor şi profesorilor, numit generic „Să vorbim despre bani şi bănci”. Proiectul are drept grup ţintă elevii de la nivelul ciclului liceal, cu precădere din clasa a XI-a şi a XII-lea din cadrul unor unităţi şcolare aparţinând filierei tehnologice, profilul servicii. Sub egida acestui proiect va avea loc prezentarea „BNR-de la tradiţie la perspective”, susţinută de Nicuşor Ruiu, consilier viceguvernator şi Mircea Mureşan, director adjunct în cadrul departamentului Direcţia Comunicarea. Evenimentul va avea loc pe 22 aprilie, începând cu ora 10, în sala de conferinţe a Inspectoratului Şcolar Iaşi, strada Nicolae Bălcesc, nr. 26, corpul C. Un alt eveniment marca BNR se va desfăşura pe 22 şi 23 aprilie, în cadrul proiectului educaţional „BNR – Zilele porţilor deschise pentru studenţii economişti” adresat studenţilor, masteranzilor şi cadrelor didactice din învăţământul universitar. „Proiectul are drept obiectiv fundamental îmbunătăţrea nivelului de cunoaştere şi înţelegere în mediul universitar, a activităţii băcii centrale, a rolului, funcţiilor şi implicaţiilor deciziilor acesteia în economia românească”, au mai spus reprezentanţii BNR. Cu această ocazie, va avea loc, în colaborare cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) conferinţa cu titlul „Sfârşitul reglementării şi ultimul reglementator”, susţinută de Lucian Croitoru, consilier al Guvernatorului BNR. Evenimentul va avea loc pe data de 22 aprilie, de la ora 18, în Aula Magna a UAIC.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Dan CONSTANTIN

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Este un domeniu care cere mai ales creativitate, înţelegerea modului de business şi o conexiune bună la internet.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Mituri şi inerţii

Alexandru CĂLINESCU

Mituri şi inerţii

În ura faţă de „trădătorul” Pacepa acţionează două mituri: mitul Securităţii „patriotice”, care ne-a apărat de duşmani (mai ales de sovietici) şi mitul lui Ceauşescu mare patriot, omul care a făcut o sumedenie de lucruri bune şi care a schimbat faţa României. Aceste două mituri sunt de o deconcertantă tenacitate şi e uşor să ne convingem dând o simplă „raită” pe Facebook.

Cel mai modest dintre pământeni (III)

Neculai SEGHEDIN

Cel mai modest dintre pământeni (III)

La 32 de ani Armstrong îşi trăieşte tragedia vieţii: pierderea fiicei sale, Karen, în vârstă de doi ani, în urma unei tumori la creier. El nu va mai vorbi cu nimeni despre acest fapt, nici măcar cu soţia sa, Janet. Momentul este redat în filmul „First man/ Primul om”, realizat în 2018, la şase ani după moartea astronautului.

„Deşoşocizarea” AUR

Nicolae CREŢU

„Deşoşocizarea” AUR

La cum merg treburile în politichia românească, perspectivele de „spectacol” public al tupeului şi imposturii, din păcate, sunt din ce în ce mai… înfloritoare.

pulspulspuls

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Multă lumea ne-a sunat să ne întrebe ce se întâmplă cu ultima acţiune a procurorilor de anticorupţie, cea care îl vizează pe Mugurel care bea Ciuc, viteazul penelist care a păstorit cândva şi pe plaiurile noastre. 

Caricatura zilei

Bloc lângă vilă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.