Oficialii BNR le vor împărtăşi din cunoştinţele lor elevilor şi studenţilor ieşeni
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

duminica, 17.10.2021

Oficialii BNR le vor împărtăşi din cunoştinţele lor elevilor şi studenţilor ieşeni

GALERIE
LUCIAN_CROITORU_BNR
  • LUCIAN_CROITORU_BNR
- +
Elevii şi studenţii vor fi instruiţi de către reprezentanţii Bancii Naţionale Române (BNR) în cadrul mai multor evenimente ce vor avea loc pe 22 şi 23 aprilie.

 

„Dat fiind rolul major al băncii centrale în economia românească şi obiectivele fundamentale pe care trebuie să le îndeplinească, este foarte importantă implicarea BNR în domeniul educaţiei economice şi susţinerea proiectelor care au ca obiectiv informarea cu privire la rolul, atribuţiile şi funcţiile principale ale instituţiei, principiile de bază ale economiei şi încurajarea spiritului antreprenorial, în special în rândul tinerilor”, au precizat reprezentanţii BNR. Astfel, la Iaşi se va desfăşura un nou proiect educaţional, adresat celor din învăţământul preuniversitar, elevilor şi profesorilor, numit generic „Să vorbim despre bani şi bănci”. Proiectul are drept grup ţintă elevii de la nivelul ciclului liceal, cu precădere din clasa a XI-a şi a XII-lea din cadrul unor unităţi şcolare aparţinând filierei tehnologice, profilul servicii. Sub egida acestui proiect va avea loc prezentarea „BNR-de la tradiţie la perspective”, susţinută de Nicuşor Ruiu, consilier viceguvernator şi Mircea Mureşan, director adjunct în cadrul departamentului Direcţia Comunicarea. Evenimentul va avea loc pe 22 aprilie, începând cu ora 10, în sala de conferinţe a Inspectoratului Şcolar Iaşi, strada Nicolae Bălcesc, nr. 26, corpul C. Un alt eveniment marca BNR se va desfăşura pe 22 şi 23 aprilie, în cadrul proiectului educaţional „BNR – Zilele porţilor deschise pentru studenţii economişti” adresat studenţilor, masteranzilor şi cadrelor didactice din învăţământul universitar. „Proiectul are drept obiectiv fundamental îmbunătăţrea nivelului de cunoaştere şi înţelegere în mediul universitar, a activităţii băcii centrale, a rolului, funcţiilor şi implicaţiilor deciziilor acesteia în economia românească”, au mai spus reprezentanţii BNR. Cu această ocazie, va avea loc, în colaborare cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) conferinţa cu titlul „Sfârşitul reglementării şi ultimul reglementator”, susţinută de Lucian Croitoru, consilier al Guvernatorului BNR. Evenimentul va avea loc pe data de 22 aprilie, de la ora 18, în Aula Magna a UAIC.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Drum bun, cale bătută

Nicolae GRECU

Drum bun, cale bătută

Dacă Mirel Rădoi nu poate fi întors la echipa naţională pentru probabilele meciuri de baraj, FRF poartă o mare parte de vină.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (VIII)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (VIII)

A venit acum momentul ca să dedic câteva paragrafe admirabilei lotci lipoveneşti, indisolubil legată în memoria mea afectivă de explorarea apelor Dunării, pentru pescuit sau în alte scopuri.

Câteva notiţe la final de pelerinaj

pr. Constantin STURZU

Câteva notiţe la final de pelerinaj

Într-un context atât de dificil pentru ţară, era firesc să întâmpine extrem de multe provocări şi gazdele pelerinilor Sfintei Cuvioase Parascheva.

Doctrina celor „două cetăţi”, de la medieval la modern sau de la mariaj fericit la divorţ zgomotos

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Doctrina celor „două cetăţi”, de la medieval la modern sau de la mariaj fericit la divorţ zgomotos

Sfântul Augustin (354-430) arăta că într-o societate există laolaltă, însă fără amestecare, o cetate terestră, imperfectă şi coruptă, şi o Cetate Celestă, superioară din toate punctele de vedere. Cetăţeanul trebuie să se supună rigorilor autorităţii laice până acolo unde moralitatea creştină a acestuia este încălcată. 

pulspulspuls

Iacătă şi legăturile senatoarei de Iaşi! Nu, nu cu Biserica, ci cu altcineva

Iacătă şi legăturile senatoarei de Iaşi! Nu, nu cu Biserica, ci cu altcineva

Pentru că tot a făcut Şoşoaca cinste târgului care a ales-o anul trecut senatoare, venind la hramul Sfintei şi făcând şi olecuţă de circ, am zic că nu ar strica să vă prezentăm o fotografie mai de arhivă, din colecţia rară, că ar fi multe de comentat şi, mai ales, de băgat la cap dacă vrem să ştim de unde şi de către cine ne-a fost paraşutată pe listeaceastă revelaţie politică. 

Caricatura zilei

Sochoauxă

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.