anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Olimpicii internaţionali de la „Racoviţă“, recompensaţi băneşte de finanţatori anonimi

GALERIE
racovita
 • racovita
- +

Cei care oferă premiile lunare sunt absolvenţi al cunoscutului colegiul de elită, dar nu vor să li se ştie identitatea.

  

Trei dintre cei mai buni elevi de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă“ din Iaşi vor primi din partea fundaţiei Leris câte o bursă în valoare de 50 de dolari timp de 10 luni. Aceştia sunt olimpici internaţionali la una sau mai multe discipline. Elevii care au obţinut rezultate remarcabile la faza internaţională a olimpiadelor desfăşurate în anul şcolar 2014-2015 sunt Tudor Cozma, elev în clasa a X-a D, declarat elevului anului 2015 şi premiat cu  medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori, şi medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului, dar şi Tudor Pipirig şi Cristiana Diaconu, elevi în clasa a XI-a B, premiaţi cu medalie de argint la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene.

„Denumirea bursei este stabilită de către finanţatorii acesteia, absolvenţi ai Colegiului Naţional „Emil Racoviţă“, în semn de omagiu şi recunoştinţă pentru marele profesor Alexandru Vornicu. Finanţatorii doresc să îşi păstreze anonimatul, căci, aşa cum spunea Frank A. Clark, „adevărata generozitate înseamnă actul de bunătate pe care-l faci fără ca lumea să te ştie. Suntem bucuroşi şi mândri că absolvenţii colegiului nostru sunt nu doar oameni de succes, ci şi oameni de valoare, care îşi aduc aminte cu drag de profesorii lor şi care vor să sprijine noile talente“ a precizat Paula Gavrilescu, directorul Colegiului „Emil Racoviţă“. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alexandru LĂZESCU

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alegerile din Italia accentuează tendința de a aduce valorile culturale și raporturile dintre Comisia Europeană și statele membre în centrul disputelor electorale viitoare din UE.

opinii

Dreptate en detail

Briscan ZARA

Dreptate en detail

Ceea ce este şi mai interesant e că fiind alese arbitrar, legile care garantează menţinerea dreptăţii pot fi la fel de uşor schimbate precum pelincile unui bebeluş. Sunt atâtea dreptăţi pe lume că ai de unde alege. Ceea ce ieri era ilegal, azi e chiar obligatoriu, ceea ce e azi împotriva legii, mâine poate fi permis sau chiar încurajat.

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Cristina DANILOV

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Mulţi adulţi tratează fricile copiilor în mod condescendent. Ce dacă se teme, e normal, spunem, copilul va creşte şi totul va trece; sau - toţi ne-am temut cândva de ceva şi iată, am crescut şi nu ne-a mai mâncat lupul. Dar, în acelaşi timp, adulţii tac mâlc despre cât de multe necazuri le-a cauzat frica în copilărie, şi poate că şi acum, doar că ei au învăţat să le ascundă bine. 

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Mihai DORIN

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Indiferent de finalul războiului din Ucraina, abţinerea noastră de la acte revărsânde şi iresponsabile, chiar şi atunci când ştim că teritoriile răpite României rămân o rană deschisă, o ţară ca a noastră, dacă e ţară demnă şi nu accident al istoriei, nu poate abdica de la onoare şi solidaritate cu valorile lumii libere. Întrucât din credinţă şi asumarea acestor valori ne-am născut şi noi, ca naţiune şi stat. Nu Rusia ne-a fost naş, ci ideile şi valorile lumii libere.

pulspulspuls

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment deosebit se pune la cale în filiala liberalilor ieşeni, o procedură extraordinară de măsurare a potenţialului politic al unor candidaţi. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.