Olimpicul ieșean Tudor Pipirig, medaliat cu argint în Japonia

miercuri, 31 august 2016, 01:51
2 MIN
 Olimpicul ieșean Tudor Pipirig, medaliat cu argint în Japonia

În urma celei de-a X-a ediţii a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului, care s-a desfăşurat în perioada 20-27 august, în oraşul Tsu, Japonia, elevul ieşean Tudor Pipirig a obţinut medalia de argint.

Lotul olimpic a obţinut astfel trei medalii de argint şi o medalie de bronz, medaliile de argint fiind obţinute de Alexandra Alexiu (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti), Hakan Calila (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa) şi Tudor Pipirig (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi).

Medalia de bronz a fost obţinută de Diana-Gabriela Oprea (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Buzău). Demn de remarcat este faptul că şcoala ieşeană se numără printre cele trei din ţară care au avut premianţi şi la ultimele două ediţii ale aceste competiţii. La Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului de anul acesta au participat 100 de elevi din 26 de ţări.

Tudor îşi doreşte să urmeze Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr.T. Popa” din Iaşi, şi anume, Facultatea de Farmacie. „Aleg această facultate deoarece sunt olimpic la chimie şi biologie. Medicina generală nu-mi place, cred că mi-ar lua prea mult timp şi energie”, mărturiseşte acesta cu privire la viitorul său. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii