Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Oltchim la ora socotelilor

GALERIE
manea-oltchim-krim
  • manea-oltchim-krim
- +

Echipa vâlceană de handbal feminin se califică sigur în semifinalele Ligii Campionilor cu o victorie în ultimul meci cu Krim Ljubljana. Pentru a evita o confruntare prematură cu puternica formaţie din Györ, vâlcencelor le trebuie cinci puncte diferenţă

 

 
Cu o etapă înainte de încheierea grupelor principale ale Ligii Campionilor la handbal feminin, campioana României, Oltchim Râmnicu Vâlcea ocupă poziţia secundă în grupa a doua, cu cele şase puncte obţinute din cele trei victorii, în faţa echipelor Zvezda Zvenigorod (acasă şi în deplasare) şi cu Ferencvaros Budapesta, în Ungaria, scor 30-23. După ce duminică seară, la Ljubljana, echipa locală RK Krim Mercator a învins cu 27-23 formaţia Zvezda Zvenigorod, clasamentul grupei se prezintă astfel: 1. Krim - 8 p (141-126); 2. Oltchim - 6 p (131-122); 3. Ferencvaros - 6 p (136-143); 4. Zvezda - 0 p (129 - 146). O situaţie care oferă foarte mari şanse de calificare echipei vâlcene pregătită de Jacob Vestergaard. Ultimul meci al Oltchimului are loc duminică seara, la Râmnicu Vâlcea, cu Krim Ljublijana şi o victorie a vâlcencelor înseamnă, practic, calificarea în semifinalele competiţiei. Există posibilitatea ca Oltchim să se califice chiar şi în cazul unei remize sau a unei înfrângeri în partida cu slovenele, dar asta depinde şi de celălalt meci al ultimei runde, Zvezda - Ferencvaros. Un avantaj pentru Oltchim este acela că partida din Rusia se dispută sâmbătă, iar meciul de la Râmnicu Vâlcea se joacă duminică, astfel încât Oltchim va şti, la ora jocului cât îi mai trebuie pentru calificare. Este de presupus, însă, că formaţia rusă, pregătită de celebrul Evgheni Trefilov, să dorească foarte mult să obţină o victorie de onoare în această grupă şi aceasta nu-i imposibil, mai ales că au fost la un pas să o obţină chiar la Budapesta, unde Ferencvaros a câştigat greu, cu 35-34.
Toate aceste calcule vizează calificarea indiferent de pe ce loc. Pentru Oltchim, însă, câştigarea grupei trebuie să fie prin ea însăşi un obiectiv. În grupa I principală, lucrurile sunt lămurite în totalitate înainte de ultima: Györi Audi ETO KC are 10 puncte din zece posibile şi nu mai poate pierde primul loc, iar echipa norvegiană Larvik este, de asemenea, calificată, cu şase puncte. Deţinătoarea titlului, Buducnost Podgorica (3 p) şi Randers HK (1 p) părăsesc competiţia. La momentul actual, care ţine cont şi de sincopele Oltchimului din ultima perioadă, formaţia din Györ este superfavorita competiţiei şi este bine de evitat în semifinale, chiar dacă şi echipa norvegiană este redutabilă. O dovedesc şi rezultatele directe: 24-18 în Norvegia şi 30-24 acasă pentru maghiare. Pentru acest deziderat, contează nu numai victoria chimistelor în meciul cu slovenele, dar şi diferenţa de scor. Paradoxal, privind din acest unghi, un succes al unguroaicelor la Zvenigorod ar avantaja formaţia vâlceană. La Ljubljana româncele au pierdut cu 24-28, iar diferenţa din meciurile directe între Krim şi Ferencvaros este de doar două goluri, faţă de şase, între Oltchim şi echipa budapestană. Aceasta înseamnă că Oltchim ar câştiga grupa chiar şi cu o victorie la trei goluri diferenţă. În cazul în care Ferencvaros nu câştigă, primele două locuri se stabilesc numai între Krim şi Oltchim, ceea ce necesită cinci puncte avans în partida decisivă de la Vâlcea. La o victorie cu patru goluri intervin şi alţi factori (goluri marcate în deplasare, golaverajul general).
Dacă mai amintim şi de faptul că, în sezonul trecut, Oltchim a fost eliminată în semifinale chiar de Györ şi încă într-un mod categoric. Încă un argument pentru ideea că Oltchim trebuie să lupte pentru câştigarea grupei.

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

Liste electorale

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri