Omagiu adus teilor din Iaşi la Gala UNITER sub privirea împietrită a primarului Nichita (VIDEO)

marți, 14 mai 2013, 16:22
2 MIN
 Omagiu adus teilor din Iaşi la Gala UNITER sub privirea împietrită a primarului Nichita (VIDEO)

 

Artistul Adrian Naidin a interpretat, luni seară, în cadrul Galei Premiilor Uniter, o piesă care l-a făcut pe primarul Gheorghe Nichita să se simtă stânjenit. Piesa “Pân’ la Rai” a interpretului conţine mai multe versuri ce, în contextul tăierilor teilor de pe bulevardul Ştefan cel Mare din Iaşi, ar putea fi considerate o ironie la adresa municipalităţii. Foaie verde, foi de tei/ Nu-mi lua viaţa dacă vrei/ Să mai simt miros de tei!
 

 
Aceste versuri, parte a melodiei “Pân’ la Rai” au fost cântate luni seara, pe scena Teatrului “Vasile Alecsandri” din Iasi, în cadrul Galei Premiilor Uniter. Pe orice altă scenă a ţării, jocul de cuvinte al piesei cântate de interpretul Adrian Naidin, nu ar fi ieşit atât de mult în evidenţă ca la Iaşi, oraş în care, în ultima perioadă, zeci de tei au fost tăiaţi de pe Bulevardul Ştefan cel Mare.
 
În momentul în care Naidin cânta melodia, primarul Iaşului, Gheorghe Nichita, a avut o reacţie de oarecare ruşinare, uşor sesizabilă de către participanţii la eveniment.
 
Adrian Naidin a spus că nu ştia despre tăierile teilor din Iaşi, dar dacă ar fi ştiut, ar fi cântat cu şi mai mult “subînţeles”. “Habar nu am avut despre acest lucru, acum aflu. Mă bucur că melodia s-a potrivit exact cu ceea ce gândesc ieşenii, dacă aş fi ştiut, aş fi cântat cu mai mult subînţeles. Îmi pare rău de teii ăia, miros atât de frumos, e minunat să te plimbi pe sub ei. Şi Eminescu a fost inspirat de tei ”, a spus Adrian Naidin. Acesta a continuat cu un sfat către ieşenii iubitori de natură, pe care îi îndeamnă să pună presiune pe oficialităţi să replanteze teii. “Nu cedaţi. Aţi pierdut o luptă, dar nu şi războiul!”, a transmis Adrian Naidin.
 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii