![Încă un oraș în județul Iași? Chestionar al primăriei: toți localnicii sunt invitați să aleagă. Ce spune legea?](https://media.ziaruldeiasi.ro/2025/01/miroslava_aerian-768x461.webp)
El a devenit acționar într-o firmă care administrează o clinică din Iași și vrea să deschidă un centru de neuroștiințe.
Marius Șandru a lăsat în urmă industria textilelor, după ce a condus timp de peste 20 de ani compania ieșeană Eurotex Company, producător pentru branduri internaționale precum Zara, Mango sau H&M. În vara acestui an, a închis afacerea și a intrat pe piața serviciilor medicale private, devenind acționar al firmei care administrează Clinica Equilibrium din Iași. Omul de afaceri este cunoscut și pentru clădirea de birouri Șandru Office Building, o construcție de 5.000 mp situată pe Șoseaua Națională.
În urma verificărilor efectuate de „Ziarul de Iași”, Marius Șandru a intrat în parteneriat prin intermediul firmei CIL MED Consulting, alături de mama sa și doi medici psihiatri. Firma a fost înființată în anul 2020. Maria și Marius Șandru dețin 50% din acțiunile Clinicii Equilibrium, restul fiind împărțit egal între medicii Maria Raluca Radu și Mihaela Dobrovăț, cu câte 25% din acțiuni.
Clădirea din Dacia a fost cumpărată în urmă cu patru ani
„Ziarul de Iași” relata în urmă cu patru ani că omul de afaceri a cumpărat fosta clădire Romtelecom din cartierul Dacia, tocmai cu scopul de a face acolo o clinică medicală. Sectorul medical din Iași se îndreaptă spre venituri de aproape un miliard de euro, după cum afirma recent președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași.
Citiți aici integral Ziarul de Business nr. 36
Clinica Equilibrium oferă servicii medicale pentru 20 de specialități și a ajuns anul trecut la afaceri de 5,4 mil. lei (aproape 1 mil. euro) și un profit net de circa 1 mil. lei (cca 200.000 euro), potrivit datelor disponibile la Ministerul Finanțelor Publice, după nouă ani de activitate pe piața medicală privată.
![](https://media.ziaruldeiasi.ro/2024/12/Marius-Sandru-769x1024.jpeg)
Omul de afaceri Marius Șandru: Intenționăm să deschidem în cartierul Dacia un centru de neuroștiințe.
Clinica Equilibrium își desfășoară activitatea în prezent în zona intersecției străzii Sărărie cu bulevardul Independenței. Asociații plănuiesc să deschidă un centru de neuroștiințe în cartierul Dacia, în fosta clădire Romtelecom, care se desfășoară pe o suprafață de 1.200 mp. Omul de afaceri spune că noul proiect se bazează pe tehnologii avansate.
Ce spune Marius Șandru despre asociere
„Am găsit în clinica Equilibrium o echipă extraordinară, care m-a convins să investesc în viziunea lor. Intenționăm să deschidem în cartierul Dacia un centru de neuroștiințe. Avem la dispoziție tehnologii de ultimă generație, non-invazive, precum neurofeedback-ul, stimularea electrică transcraniană, și vrem să oferim pacienților soluții performante și accesibile”, a declarat Marius Șandru pentru „Ziarul de Iași”.
Dr. Maria Raluca Radu: neurofeedback și stimulare electrică
Asociații spun că vor transforma clinica într-un centru de neuroștiințe de top, în care se va pune accent pe inovație, tratamente personalizate și accesibilitatea serviciilor pentru pacienți.
„Ne dorim să dezvoltăm un centru de neuroștiințe de referință în regiune. Această direcție reflectă valorile care ne-au ghidat încă de la început: excelența medicală, accesibilitatea serviciilor și respectul profund față de pacienți. (…) Acum, având la dispoziție tehnologii de ultimă generație, precum neurofeedback-ul și stimularea electrică transcraniană, suntem pregătiți să facem un pas important spre viitor. Aceste metode nu doar că deschid noi orizonturi în tratamentul afecțiunilor neurologice și psihologice, dar și reprezintă o abordare modernă, non-invazivă și adaptată nevoilor fiecărui pacient”, ne-a declarat dr. Maria Raluca Radu, care a completat: „De asemenea, ne propunem să contribuim activ la educația comunității în privința sănătății mintale și neurologice, reducând stigma asociată acestor probleme și încurajând prevenția. În același timp, ne dorim ca serviciile noastre să rămână accesibile tuturor, indiferent de barierele financiare sau sociale.”
Domeniul medical din Iași are potențial: sectorul se îndreaptă spre venituri de un miliard de euro anual
Luna trecută, Paul Butnariu, președintele Camerei de Comerț și Industrie (CCI) Iași, accentua potențialul economic al Iașului în sectorul medical, afirmând că orașul nostru este un centru important pentru această industrie în România, după București. Președintele CCI Iași arăta că sunt aproape 1.500 de firme care au codul CAEN specific medicinei umane și domeniilor conexe, precum producția de echipamente medicale, produse farmaceutice și servicii de asistență medicală. Aceste afaceri generează venituri de 788 mil. euro și un profit de 104 mil. euro, o contribuție semnificativă la economia locală, ceea ce l-a făcut pe Butnariu să spună că acest sector reprezintă un pilon puternic pentru dezvoltarea economică a Iașului.
Eurotex Company, afaceri de 58,9 mil. lei (cca 12 mil. euro) anul trecut
Marius Șandru s-a făcut cunoscut prin activitatea îndelungată în industria textilă. A condus Eurotex Company, fondată de familia Șandru în anul 1991, un business de milioane de euro anual, care furniza produse pentru branduri internaționale. După trei decenii în această industrie, compania și-a încheiat activitatea în urmă cu cinci luni. Omul de afaceri explica atunci pentru „Ziarul de Iași” că, în ciuda evoluției afacerii de-a lungul anilor, provocările pieței și dificultățile de adaptare la noile condiții economice au dus la imposibilitatea continuării acestui business.
Publicitate și alte recomandări video