anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 25.05.2022

Omul de afaceri Ştefan Vuza a „stors” 1,5 milioane de la compania Iasitex

GALERIE
Stefan Vuza
 • Stefan Vuza
- +

Firma ieşeană de textile a achiziţionat, contra sumei de 1,5 milioane de lei, aproape 400.000 de acţiuni la Caromet SA. Vânzătorul a fost chiar Ştefan Vuza, cel care controlează, prin intermediul altor societăâţi, Iasitex.

Tranzacţia dintre Iasitex şi Ştefan Vuza a fost declarată recent la Bursa de Valori din Bucureşti, ea fiind perfectată la începutul acestei luni. „Iasitex SA, în calitate de cumpărător a cumpărat, în data de 04.10.2019 un pachet de 389.584 acţiuni Caromet SA, la preţul de 3.740 lei/acţiune, de la Vuza Ştefan, în calitate de vânzător, prin intermediul SSIF Estinvest SA Focsani, pe piata AeRO a BVB”, se menţionează în raportul trimis Bursei de Valori Bucureşti.

Pentru a obţine cele aproape 400.000 de acţiuni, Iasitex a plătit lui Ştefan Vuza 1.457.044,16 lei. Tranzacţia a completat astfel numărul de acţiuni pe care fabrica ieşeană îl deţine la Caromet SA. Potrivit ultimelor date disponibile de la Registrul Comerţului, Iasitex deţine 29.614.822 lei de acţiuni la societatea din judeţul Caraş-Severin, adică 94% din total. Firma ieşeană mai deţine acţiuni şi la alte societăţi din ţară. Astfel, este acţionar unic la Nova Textile Bumbac, din judeţul Argeş, deţine 99% din acţiunile de la ANAV SA din Bucureşti, 85% din acţiunile firmei Vitoria Serv SRL, şi mai apare în acţionariatul firmelor A6 Impex SA, Aisa Invest SA şi Serviciile Comerciale Romane SA.

Cifrele financiare arată că Iasitex a raportat în 2018 o cifră de afaceri de 15.601.298 de lei şi o pierdere de aproape 17 milioane de lei. Societatea de textile ieşeană a declarat 141 de angajaţi. Iasitex este controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza, prin intermediul firmelor A2 Impex Premium Textile SRL (63% din acţionariat) şi Uzuc SA (20% din acţionariat). Statul român, prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, deţine 3% din acţiunile de la Iasitex. Ştefan Vuza este şi directorul general şi preşedintele Consiliului de Administraţie al combinatului chimic Chimcomplex Borzeşti. Vuza este un actor important la bursă, el deţinând, direct sau indirect, mai multe societăţi care sunt listate la Bursa de la Bucureşti. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vârful adversităţii

Lucian DÎRDALA

Vârful adversităţii

Aşa cum o sugerează semnale venite în ultima vreme din multe ţări, inclusiv din Australia, ofensiva chineză pe frontul comerţului şi investiţiilor este extrem de intensă. Şi, din câte se pare, Beijingul se aşteaptă la o contraofensivă de acelaşi calibru: elementul politico-militar este fundamental, dar singurul front deschis în prezent este cel economic.

opinii

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Florin CÎNTIC

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Eram în clasa a XII-a de liceu, în 1980, când a ajuns la noi, pe filierele dirijate de Securitate - care tocmai se antrena pentru societatea de consum controlată de ea - cel mai recent album Pink Floyd. Era o operă rock, care ducea la cel mai înalt nivel compoziţiile „cu mesaj” şi geniul interpretativ al uneia dintre cele mai mari trupe de rock progresiv din istoria genului. Mai ales că vorbea despre libertate!

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Radu PĂRPĂUȚĂ

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Vorba asta este ştiută şi răsştiută de români, până şi de ultimul ţăran semianalfabet, căruia rusnacii i-au jefuit totul din casă şi i-au violat fetele. Cine se face că nu ştie de politica de rapt rusă, acum după atâţia ani, şi nu e convins de asta, să am iertare - e un ticălos. Şi, în forme diverse, şi alte popoare au cunoscut acestea, căci nu numai românii n-au putut evita „Sfânta Rusie” ticăloasă (apropo, nici o ţară din lume nu se mai autointitulează „sfântă”, sfânt e un atribut al Divinităţii) şi ceatlăul rusesc. Iar acum, în anul de graţie 2022, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a pus capac la toate - sfidează toate ţările, Uniunea Europeană... însă vom reveni la asta.

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Alex VASILIU

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Întrerup însemnările despre interviurile lui George Enescu pentru a schiţa portretul artistului de teatru liric Mariana Cioromila, înălţată în Zborul Înalt la 18 mai.

pulspulspuls

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Au luat-o băieţii în derâdere la început, dar auzim că, după olecuţă de reflecţie caldă la o berică rece, peste uichend, le-a mai venit mintea la cap. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.