ONG-urile au pus maşini la dispoziţia DSP pentru testarea ieşenilor la domiciliu
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

ONG-urile au pus maşini la dispoziţia DSP pentru testarea ieşenilor la domiciliu

GALERIE
4x4
  • 4x4
- +

După apelul făcut săptămâna trecută de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, când aceştia explicau faptul că nu reuşesc să facă la timp toate prelevările solicitate de pacienţi şi de medicii de familie, capacitatea de recoltare a probelor a crescut.

Conform DSP Iaşi, mai multe ONG-uri au răspuns solicitării, acum existând 13 autoturisme care pot fi folosite.

"Am rugat organizaţiile non-guvernamentale să sprijine voluntar activitatea instituţiei prin asigurarea de autoturisme cu conducători auto pentru transportul personalului medical în vederea recoltării probelor de la persoanele simptomatice care solicită testarea la domiciliu prin medicii de familie. Implicarea majoră a medicilor de familie în managementul cazurilor infectate cu COVID-19 prin raportările solicitărilor de testare, dar şi creşterea numărului de cazuri grave de infectare cu SARS-Cov-2 au condus la o suprasolicitare a Servicului Judeţean de Ambulanţă", au precizat reprezentanţii DSP Iaşi.

De pe data de 25 noiembrie, Serviciul Voluntar de Ambulanţă Iaşi a desemnat cinci echipaje de prim ajutor premedical şi echipaje ale Patrulei Sanitare care asigură transportul echipelor medicale pentru recoltarea probelor biologice la domiciliu de la persoanele aflate în carantină care prezintă simptome şi care solicită testarea COVID-19.

De asemenea, Asociaţia Salvatorilor Voluntari 4x4 pune la dispoziţie autoturisme pentru echipajele medicale formate din personal DSP şi personalul medical detaşat la DSP din reţeaua şcolară aflată în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială.

"Împreună cu Serviciul Judeţean de Ambulanţă ne străduim să efectuăm o testare cât mai rapidă şi mai extinsă a persoanelor simptomatice sau a contacţilor direcţi care solicită testarea la domiciliu prin medicii de familie sau prin DSP Iaşi. Mulţumim voluntarilor, personalului detaşat, societăţii civile şi instituţiilor publice (Consiliul Judeţean, Prefectura, Primăria, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, ISU Iaşi) pentru implicarea în această acţiune", au completat reprezentanţii DSP.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spiritul critic se află în moarte clinică

Alexandru LĂZESCU

Spiritul critic se află în moarte clinică

Scepticismul, spiritul critic sunt în pragul extincţiei într-un peisaj în care conformismul, alinierea cuminte la abordările predominante ale momentului sunt în ascensiune rapidă.

Filmuletul zilei

opinii

Iaşul marilor Uniri în viziunea lui Victor Bejan

Nichita DANILOV

Iaşul marilor Uniri în viziunea lui Victor Bejan

Având o astfel de istorie în spate, cartea-album este document îmbibat cu dragoste faţă de Iaşi şi România, un imn închinat istorie dulcelui Târg, menit să echilibreze, prin atmosfera şi sentimentele pe care le degajă, acele atitudini şi acele cărţi ce privesc istoria noastră dintr-un unghi din ce în ce mai derizoriu.

Efecte şi reacţii

Dana ȚABREA

Efecte şi reacţii

Nu numai că „Jocul de-a măcelul” de Eugen Ionescu pare să anticipe reacţiile oamenilor pe timp de pandemie, dar cei de la Teatrul Studenţesc Thespis au avut inspirata idee de a realiza un spectacol. Până la urmă, e spectacolul vieţilor noastre de aproape un an de zile. Cine şi-ar fi imaginat că o viaţă comună, normală, aşa cum am avut până la izbucnirea pandemiei de Covid ar putea fi dezideratul vremurilor pe care le traversăm?

2+2=4 pastile media

Michael ASTNER

2+2=4 pastile media

Orice şedere a mea la ţară înseamnă şi un fel de cură mediatică de detelevizare, în sensul că timp de două-trei săptămâni ori chiar timp de două luni nu mă uit la televizor. Desigur, mă mai „dau” pe net, da. Dar în principiu legătura mea cu ţara se face prin intermediul radioului. Care radio merge non-stop cât îs în casă (inclusiv noaptea, când dorm), iar asta invariabil pe RRA. În principiu, pot s-o spun, sunt mulţumit de mixul oferit dintre ştiri şi muzică etc.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.