anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 12.08.2022

COMUNICAT DE PRESA

Opera colindă cadrele medicale implicate în lupta contra COVID-19

GALERIE
concert UMF
 • concert UMF
- +

Opera Naţională Română din Iaşi are o iniţiativă specială în această lună. Duminică, de la ora 18:00, în Aula Universităţii de Medicină şi Farmacie ”Gr. T. Popa” din Iaşi, artiştii Operei ieşene vor oferi gratuit un concert de colinde pentru cadrele medicale implicate în lupta contra COVID-19.

”Ne-am gândit să aducem un strop de bucurie în sufletele celor care se dăruiesc total pentru a salva mii de vieţi în acest război crunt cu noul coronavirus. Este vorba de cadrele medicale aflate în prima linie a luptei contra COVID-19, care trăiesc într-o perpetuă încordare şi tensiune, sacrificându-se pentru noi toţi. Artiştii noştri au pregătit un program special de colinde, care sperăm să-i facă pe salvatorii noştri să mai uite din stresul permanent prin care trec şi să se bucure pentru câteva clipe de magia sărbătorilor” a declarat managerul interimar al Operei Naţionale Române din Iaşi, Daniel Şandru.

La rândul ei, prof. univ. dr, Ioana Grigoraș, președinte al Senatului UMF Iași, a spus: „Proiectul comun al Operei Române Iași și al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași este o inițiativă excelentă din mai multe puncte de vedere. În primul rând pentru că reprezintă modul în care cele două instituții își exprimă recunoștința față de „luptătorii din linia întâi”, membri ai comunității academice și nu numai. Pentru că reprezintă o recunoaștere a meritelor cadrelor medicale, care cu altruism și dăruire, chiar sacrificiu au găsit resurse fizice și emoționale pentru a face față unor cerințe profesionale fără precedent prin volum, gravitate și durată. Cred, de asemenea, că adună în aceiași sală, față în față persoane și echipe, care au colaborat strâns, dar telefonic în cele mai crunte momente ale pandemiei. Cred, de asemenea, că îi adună laolaltă pentru clipe de relaxare și desfătare cu minunatele colinde de Crăciun. Și toți o merită pe deplin!”

Medicii ieşeni au apreciat iniţiativa Operei ieşene. ”Muzica înseamnă bucurie pentru orice om, cu atât mai mult pentru profesioniştii din medicina de urgenţă, care trăiesc viaţa alături de pacienţii lor aflaţi de multe ori la limita fragilă dintre viaţă şi moarte. Pandemia ne-a făcut să trăim şi mai multă tristeţe, să simţim şi mai mult oboseala şi deznădejdea şi ne-a făcut să zâmbim mai puţin.

Mulţumim Operei Române din Iaşi pentru darul făcut în prag de Crăciun, pentru faptul că ne va umple sufletul de căldura colindelor şi parfumul artei muzicale!” a declarat prof. univ. dr. Diana Cimpoeşu, medic şef UPU SMURD Iaşi. Opera Naţională Română din Iaşi va organiza spectacole dedicate Crăciunului şi pentru public, pe 22 şi 23 decembrie, de la orele 17:00 şi 19:00, în Sala Mare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Liviu Dragnea să ne ierţi

Liviu Dragnea să ne ierţi

Dosarele deschise cu greu de procurori împotriva suspecţilor de abuz şi alte infracţiuni se tot înfundă. Unele se închid, mai nimeni nu e vinovat de nimic. După fumul gros de la gazele jandarmilor din 10 august, peste evenimentele din piaţă se aşază ceaţa unei justiţii inerte. Ceaţa persistă şi azi, dar azi ştim deja multe şi lucrurile deja nu mai par ceea ce păreau pe-atunci.

opinii

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

Tehnologie şi muzică (2)

Neculai SEGHEDIN

Tehnologie şi muzică (2)

Chitarele electrice au pătruns în România în anii '50-'60, odată cu muzica rock-and-roll, devenită, apoi, muzica rock. Bineînţeles că limitările ideologice ale vremii nu permiteau o dezvoltare pe scară largă a culturii rock, un curent muzical care era o expresie a libertăţii de exprimare şi care utiliza mijloace de expresie artistică nemaivăzute până atunci. Însă, cu toate barierele de comunicare cu vestul, tinerii din România, în special studenţii, erau la curent, atât cât se putea, cu noile orientări muzicale occidentale. Pe lângă aceste constrângeri, mai apărea o problemă, aceea a instrumentelor muzicale, care presupuneau o tehnologie nouă, aveau costuri ridicate, se procurau greu şi nu se fabricau în ţară.

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

pulspulspuls

Zilele trecute am celebrat patru ani de la această semnătură istorică a premarelui. Fie primit (ştiţi voi unde)!

Zilele trecute am celebrat patru ani de la această semnătură istorică a premarelui. Fie primit (ştiţi voi unde)!

Iacătă, stimaţi telespectatori, că, graţie unei vigilenţe sporite a unui amic de la presa concurentă din târg, am intrat şi noi în posesia unei fotografii document. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.