Opera reia de azi spectacolele online
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 27.01.2021

Opera reia de azi spectacolele online

GALERIE
Opera Iasi
  • Opera Iasi
- +

Opera Naţională Română din Iaşi va transmite începân de astăzi, 1 decembrie, o serie de evenimente în mediul online. Astfel, astăzi, de Ziua Naţională a României, instituţia ieşeană va difuza Gala Premiilor Operelor Naţionale – Ediţia Centenar, spectacolul putând fi urmărit de la ora 18.30 pe site-ul istituţiei, www.operaiasi.ro. 

Evenimentul, care a avut loc pe 9 octombrie 2018 şi a premiat performanţele artiştilor lirici români în stagiunea 2017-2018, a atras la Iaşi mari artişti ai scenelor internaţionale precum soprana Patrizia Ciofi şi tenorul Fabio Armiliato, care au jucat la Scala, Metropolitan sau Covent Garden. În cadrul reprezentaţiei de pe scena Operei ieşene au fost prezentate mai multe momente deosebite, între care şi celebra creaţie a compozitorului Eugen Doga, „Vals”, plasată de UNESCO în rândul celor patru capodopere muzicale ale secolului al XX-lea.

Coregrafia spectacolului care va putea fi urmărit astăzi în mediul online este semnată de Amalia Mândruţiu, pe scenă interpretând soliştii Maria Macsim Nicoară, Diana Bucur, Florentina Onică, Lăcrămioara Hrubaru Roată, Ana Maria Donose, Cristina Grigoraş, Maria Miron Jinga, Nicoleta Maier, Manuela Ipate, Florin Guzgă, Lucian Petrean, Andrei Fermeşanu, Andrei Yvan, Teodor Busnea, Olivian Andrişoae şi Victor Zaharia. Participă Orchestra, Baletul şi Corul Operei Naţionale Române Iaşi. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Summitul democraţiilor

Lucian DÎRDALA

Summitul democraţiilor

Mai ales dacă summitul democraţiilor va prefaţa forme durabile de cooperare, singura modalitate de evitare a cacofoniei va fi aceea ca Washingtonul să recurgă la metode mai vechi şi mai puţin ortodoxe de obţinere a consensului, cum ar fi plăţile colaterale şi exprimările mai răstite.

Filmuletul zilei

opinii

Moroii comunismului

Florin CÎNTIC

Moroii comunismului

Mai mulţi prieteni de dreapta mi-au reproşat discret textul tăios despre Donald Trump spunându-mi că, astfel, dau apă la moară neomarxismului agresiv al stângii americane şi europene. Deşi resping cocoloşirea fostului preşedinte sub acest motiv fals şi inadecvat, m-am gândit totuşi să reiau un text publicat aici în urmă cu şapte ani în care deconstruiam „nostalghia” după nazismul roşu.

Conferinţa

Radu PĂRPĂUȚĂ

Conferinţa

Conferinţa se poate intitula cam aşa: Protuberanţele adâncurilor la clasicii moderni sau De la parabolicul inteligenţei prezumţioase la trăirea abisalului echivoc (jur că titlul e autentic). Cred că nu ar fi de lepădat nici Influenţa stâlpilor de telegraf asupra ciclului menstrual la raţe sau, şi mai bine, Influenţa paralelismului şinelor de cale ferată asupra ciclului menstrual la ciorile de pe traverse.

Felicia Donceanu

Alex VASILIU

Felicia Donceanu

Prezenţa sporadică a muzicii academice româneşti în repertoriile filarmonicilor şi teatrelor lirice din ţară este, din 1990 până acum, o realitate. Câte o aniversare sau comemorare, o întâmplare, prezenţa rară a unui compozitor la pupitrul orchestrei simfonice din ţară pentru a oferi publicului o lucrare proprie (Sabin Păutza) mai aduc aminte publicului că în România există o cultură muzicală de excepţională valoare. Un nume care ar merita cu prisosinţă să fie mai bine cunoscut este al Feliciei Donceanu.

pulspulspuls

Hopa: iată cine a mai ratat la mustaţă tratamentul cu chişleac din piaţă!

Hopa: iată cine a mai ratat la mustaţă tratamentul cu chişleac din piaţă!

Gata, încă una şi mă duc, vorba reclamei: azi am zis să închidem în sfârşit subiectul spumos al banalului chişleac de pe augusta persoană e lui Peni Hill, vorba unui amic, dar nu înainte de a vă mai spune una mică, prin ricoşeu, despre acest tratament lactat în zi festivă. 

Caricatura zilei

Ivermectină

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.