Opera va contracta colaboratori prin Sistemul de Achiziţii Publice
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Opera va contracta colaboratori prin Sistemul de Achiziţii Publice

GALERIE
opera iasi, achizitii, contracte, colaboratori
  • opera iasi, achizitii, contracte, colaboratori
- +

După reînfiinţarea Consiliului Artistic, Daniel Şandru, actualul manager interimar de la Opera Naţională Română Iaşi intenţionează să evalueze cu ajutorul angajaţilor actul managerial care s-a derulat în ultimii ani la instituţia amintită. 

Diagnoza instituţională va fi făcută la sugestia lui Marius Aftaragaci, liderul Sindicatului ARTIS. “S-a decis derularea unei cercetări, în parteneriat cu Facultatea de Psihologie Organizaţională, sub coordonarea prof. univ. dr. Constantin Ticu. În cadrul studiului vor fi distribuite chestionare, iar cei ce vor dori vor oferi răspunsuri pentru a identifica probleme de natură organizaţională, în baza cărora se va realiza un tablou general al managementului, care va fi făcut public", a spus Daniel Şandru. De asemenea, acesta a adăugat că, de acum, contractele de colaborare vor fi achiziţionate prin Sistemul de Achiziţii Publice (SEAP). “Necesităţile instituţionale, cum ar fi cele prin contracte de colaborare, vor fi achiziţionate prin SEAP, aşa cum cere legea. De exemplu, avem contract de prestări serviciu ca plasator, vom scoate acest contract la licitaţie prin SEAP. Astfel vom oferi posibilitatea să se înscrie mai mulţi competitori, câştigătorul urmând să lucreze cu ONRI", a declarat managerul Daniel Florin Şandru. La rândul său, Andrei Fermeşanu, directorul artistic al ONRI, a declarat că prin SEAP nu vor fi scoase contractele ce ţin de partea artistică, ci ale personalului auxiliar.

Citește și: Pentru ce a fost ridicată Beatrice Rancea şi dusă la audieri. Dedesubturile găsite de procurori

"Vorbim de garderobier, de recuzitier, costumier. Sunt elemente ce ţin de revenirea la un cadru legal, un cadru firesc", a explicat Andrei Fermeşanu. În acelaşi context, echipa managerială a ONRI a anunţat o serie de parteneriate realizate cu diferite instituţii de cultură şi învăţământ din Iaşi. Printre altele se numără şi cel încheiat cu Ateneul Tătăraşi care prevede revenirea pe scena ONRI a Corului Juniorii Operei, condus de Raluca Zaharia, cea care a fost dată afară de ex-managerul Beatrice Rancea în urmă cu peste un an. "Ne bucurăm că am stabilit o serie de parteneriate cu aceste instituţii de cultură şi de învăţământ artistic. Am invitat Filarmonica, artiştii lirici şi orchestra să susţină, în cadrul programului alocat Operei, spectacole pe scena mare a Teatrului Naţional (unde funcţionează şi Opera - n.r.). Vom acorda o atenţie specială clasei de la balet de la colegiul ieşean, despre care dorim să devină o pepieră pentru viitorul Corp de Balet al Operei. Un alt proiect derulat împreună cu UNAGE va fi «Studioul tânărului interpret», care va fi coordonat de conf. univ. dr. Cristina Simionescu", a spus Daniel Şandru.

Citește și: VIDEO Managerul Operei, Beatrice Rancea, dusă la DIICOT pentru audieri

Andrei Fermeşanu a prezentat şi calendarul viitoarelor spectacole şi al stagiunii, care se va prelungi până pe 18 iulie"Am identificat şi două spectacole pentru acest sfârşit de stagiune care, chiar dacă nu se vor derula într-o formă clasică, cu scenografie, cu decoruri, atâta timp cât nu au mai fost jucate de mult, le considerăm premiere. Vorbim despre Don Pasquale, de Gaetano Donizetti, şi Văduva Veselă, de Franz Lehar. Pentru cealaltă stagiune, avem în vedere titluri precum Faust, de Goethe, şi Pescuitorul de Perle, de Georges Bizet, şi opereta Silvia, de Emerich Calma. Ne vom derula activitatea pe două planuri - vom încerca să folosim atât scena din interior, cât şi cea din exterior care ne va permite să organizăm gale, recitaluri de pian pentru a atrage cât mai mulţi spectatori şi, implicit, să sporim veniturile", a spus Andrei Fermeşanu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Viteză

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.