anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Opere ieşene: arte lirice, şmenuri poetice şi retrageri tactice

GALERIE
puls
 • puls
- +

Vă povesteam noi aicea săptămâna trecută, dragi iubitori ai artei lirice, că Opereta ieşeană a scos la concurs un post de şef cu spectacolele (post important, dacă nu ştiţi, căci din acesta se aranjează cam toate apele şi conturile aicea). 

Şi vă mai spuneam că, din ce se zvonea prin anumite birouri importante, cărţile erau perfect aranjate ca acel post să revină unei demoazele care a plecat recent de la milionarul imobiliar ajuns anul trecut la ţuhaus, o filosoafă cu doftorat în limbaj vestimentar zice-se, şi care tocmai era în căutare de zări mai promiţătoare.

Ei bine, după ce am scris noi toate astea la gazetă, auzim că unii s-ar fi speriat de posibile consecinţe, mai ales că-s pe interimat şi musai să meargă ca pe ace pe acolo dacă vor continuitate, şi, surpriză: au retras anunţul cu concursul, aşpteptând se pare vremuri mai bune. Vremuri care, însă, se aude că nu prea ar vrea să vie, că se tot codesc pe la Bucureşti. De ce? Iote de-aia: ca să cetiţi şi pulsuleţul următor, na!

Cine e misterioasa madamă de care se vorbeşte atâta?

Tot săptămâna trecută relatam într-un articol că la aceeaşi instituţiune de mai sus s-ar fi negociat cumva ca viitor şef, în locul actualului interimar, băiat din siajul premarelui Mihăiţă (care, aşa cum ştiţi, a cam picat între scaune în partid), să fie cineva uns de partidoi. De fapt nu om, ci mai curând oamă: adicătelea o reprezentantă a sexului moale şi frumos, zice-se.

Nu ne întrebaţi mai multe, aşa cum au făcut deja zeci de cetitori curioşi săptămâna trecută, căci atât ştim sigur, atât vă spunem, nici o centimă mai mult. Poate doar un mic indiciu, după ce am văzut că unii s-au apucat deja de scormonit în zona aia săracă a femeilor de cultură din partidoiul ieşean, şi nu prea găseau nimic palpabil: din ce şuşotesc unii mai bine informaţi, zice-se că ar fi vorba de o madamă de la Bucale pentru acest post de la Iaşi.

Deci, ne-am liniştit. Păi ce, madam Rancea, amica liberalei Turcan, nu era tot din Bucale? Asta, aşa, ca să reglăm echilibrul doctrinar...

V-aţi dus după fentă?

Că tot vom avea şef nou la futboliorii din Copou, iote că în treaba cu Kasahstanul, a doua ţară ca mărime din CSI, vedem că mulţi s-au cam dus după fentă... Unu la mână: încă nu e clar dacă acolo a fost revoluţie sau lovitură de stat, că noi înclinăm spre a doua.

Poate nu ştiţi, dar cei mai mari investitori din ţara aia sunt Chevronul american (vreo 37 mld USD) şi China (27 mld USD). Iar Rusia tocmai a trimis trupe peste investiţiile lor, şi zice-se că nu vor mai ieşi vreodată de-acolo. Vorba unui amic: ataci Ucraina cu gura şi Kazahstanul cu arma. Game over!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un mai prea îndepărtat (I)

Cătălin ONOFREI

Un mai prea îndepărtat (I)

Au trecut peste trei decenii de la primele alegeri „libere”!

opinii

Papua Noua Românie

Briscan ZARA

Papua Noua Românie

Furtul şi distrugerea lucrurilor care nu-ţi aparţin sunt obiceiuri respectate cu sfinţenie de toţi aici. Fiecare dintre aceste fapte va fi recompensată cu vârf şi îndesat în lumea de apoi, deci e bine să ai cât mai multe din astea în portofoliu.

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Cristina DANILOV

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Conceptul de „violenţă de gen”, considerată a fi iniţial o chestiune de familie ce nu trebuia să iasă pe uşi şi, deci, în care nu trebuie să se intervină din afară, denumeşte azi o problemă mai largă ce pare să se fi extins, dincolo de uşa casei, pe mai multe paliere din viaţa de zi cu zi a multor femei. Prezenţa acestui tip de violenţă în relaţii de cuplu sau profesionale scoate în evidenţă, din păcate, şi mai mult imaginea femeilor aflate în situaţie de subordonare faţă de bărbaţi şi presupune asumarea relaţiilor de putere inegale din punct de vedere istoric dintre cele două genuri, prin care bărbaţii sunt legitimaţi să-şi menţină status-quo-ul de dominaţie.

Artă şi război

Mihai DORIN

Artă şi război

Războiul a fost mereu o temă de reflecţie pentru istorici şi artişti, dar şi o temă de investigaţie declarat „obiectivă” de către istorici şi asumat subiectivă de către artişti. Nu e o competţie între cele două viziuni, ci o formă de complementaritate liberă. 

pulspulspuls

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

Pentru că tot este astăzi în calendarul ortodoxiei ziua Sfântului Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat, haideţi să împărtăşim cu ocazia asta şi cu domniile voastre, iubiţi drept-credincioşi, o chestiune de care ne minunăm şi ne tot roade de mai multă vreme pe noi, iar mai nou auzim că roade şi unele feţe bisericeşti de prim rang din toată arhiepiscopia, şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.