anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Opere lirice, cifre prozaice şi madame cu pretenţii de milioane

GALERIE
puls
 • puls
- +

Apropo de onoarea madamei Beatrix de la operetă, onoare ce, după cum se prezintă lucrurile, ar urma să fie reparată şi feţuită cu aproape un milion de euro (unii zic chiar că, până-n coadă, peste milion: la cereri ne referim, nu la ce îi va intra în cont, că aia-i altă mâncare de peşte), haideţi să vă spunem două vorbe mici pe azi despre chestiune, sâmbătă fiind. 

Ceva cu oarecare lirism în voce, ca să dea bine pe portativ. Una la mână: păi cei daţi în judecată, oameni de arte fiind, nu prea le au cu şulfărelile juridice şi cică s-au speriat de moarte. Numai că e bine să ştie oamenii că madama, ca să poată merge mai departe cu acest proces, va trebui să plătească instanţei o taxă de timbru de câteva mii bune de euro.

Să zicem că nu a vrut doar să sparie lumea cu un proces care se va opri când nu va da banul, aşa cum credem noi, şi să presupunem că are bănuţul şi că treaba merge mai departe. Aici, doi la mână: onorabila advocată pare s-o fi învăţat de bine pe madam, şi unii răuvoitori ar putea spune că miroase iar a ogradă de conturi.

De-un par egzamplu, a pus-o să bage şi instituţiunea ca fiind atacată (deşi tare ne e neclar cum poţi calomnia o instituţiune), aşa încât în procesul madamei calomniate, care e unul pe persoană fizică până la urmă, costurile să poată fi luate pe instituţiune, căci instituţiunea are contract cu onorabila de mai mult timp, pentru asistenţă juridică. Şi uite-aşa, dragi iubitori ai artelor lirice, împăcăm şi capra, şi varza. Ba chiar şi lupoaica. Aşa că pa şi pusi: trageţi cortina!

Iacătă şi aleasa! Nu a inimii cuiva, ci a CL-ului

Avem onoarea azi să vă prezentăm una din personagiile ex-PSD pe care premarele a ţinut să le impună şi pe listele PNL, în poziţie eligibilă, că e din trupa fetelor de la cumătrie, cu imobiliarele.

Spuneţi şi voi, stimaţi telespectatori, cum poţi face patru greşeli în trei cuvinte (nearticulări; virgule puse unde nu trebuie, şi invers: nepuse unde trebuie; spaţii alandala), şi mai vrei şi voturi în oraşul culturii? Despre cum e scris chiar numele ei nu mai zicem nimic: e varză... Aşa că luaţi cu ardei iute!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Liga a doua, la restart

Nicolae GRECU

Liga a doua, la restart

Va fi Politehnica Iaşi una dintre protagonistele luptei pentru promovarea pe prima scenă?

opinii

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

Uimitorul concurs de arhitectură (3)

arh. Ionel OANCEA

Uimitorul concurs de arhitectură (3)

Nu a trecut multă vreme de la stabilirea echipei câştigătoare a concursului internaţional de arhitectură din proximitatea pieţei Palatului Culturii. Interesul pentru soluţiile realizate s-a stins. Probabil, echipa câştigătoare UNStudio lucrează deja la proiect, la documentaţiile pentru avizare, aprobare, autorizare. Discuţii mai mult sau mai puţin constructive vor mai fi, mai ales în momentele de consultare publică a planului urbanistic zonal ce va fi realizat cu această ocazie.

Călătorie în centrul oraşului

Alexandru CĂLINESCU

Călătorie în centrul oraşului

Dacă iau ca punct de reper locuinţa din Şefan cel Mare şi trasez un arc de cerc ce are drept limite Anastasie Panu şi Pojărnicie, casa din Păcurari e cumva pandantul celei din Ştefan cel Mare. Iar această legătură e, poate, şi o chestiune de destin.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Vreme de neplajă

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.