OPORTUNITATE: Terenuri din “Iaşi Industrial Park”, scoase la licitaţie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 16.04.2021

COMUNICAT DE PRESA

OPORTUNITATE: Terenuri din “Iaşi Industrial Park”, scoase la licitaţie

GALERIE
parc industrial
  • parc industrial
- +

Două loturi de teren din “Iaşi Industrial Park” vor fi scoase la licitaţie în vederea concesionării. Documentaţia de atribuire, caietul de sarcini şi studiul de oportunitate au fost aprobate astăzi, în şedinţa extraordinară a plenului Consiliului Judeţean.

Una dintre parcele are o suprafaţă de 50.000 de metri pătraţi, redevenţa anuală de la care pleacă licitaţia publică fiind de 50.000 de euro. Pentru cel de-al doilea lot, de 35.000 de metri pătraţi, preţul de pornire este de 35.000 de euro pe an. Terenurile vor fi concesionate pentru o perioadă de 15 ani, cu posibilitatea de prelungire a contractului. Firmele care vor funcţiona în “Iaşi Industrial Park”, vor avea obligaţia obţinerii avizelor şi autorizaţiilor necesare desfăşurării activităţii. Tototdată, acestea vor trebui să înceapă lucrările de construcţie în cel mult un an de la primirea amplasamentului şi să demareze activitatea în maximum doi ani de la data începerii lucrărilor.

Consiliului Judeţean îi revine obligaţia de a asigura racordarea la utilităţile publice şi de a aduce terenul la cota drumului naţional. Totodată, CJ va împrejmui amplasamentul şi va realiza căile de acces. În parc, va fi construită o clădire administrativă ce va avea o suprafaţă de 621 de metri pătraţi. “Iaşi Industrial Park” va contribui la creşterea investiţiilor străine directe, crearea de noi locuri de muncă, dezvoltarea unor industrii de înaltă tehnologie şi producerea de bunuri şi servicii competitive pe pieţele interne şi internaţionale.

Anul trecut, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Pubice a semnat Ordinul prin care se dispune acordarea titlului de parc industrial societăţii ”Iaşi Industrial Park SRL”, ceea ce conferă operatorilor economici care vor funcţiona aici dreptul la facilităţile prevăzute de art. 20 din Legea 186/2013, privind constituirea şi funcţionarea parcurilor industriale precum şi cele prevăzute de Legea 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare. Un alt proiect de hotărâre aprobat astăzi vizează începerea demersurilor pentru identificarea de locaţii în Zona Metropolitană Iaşi şi în partea de nord-vest a judeţului în vederea înfiinţării de noi parcuri industriale.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Radu POPESCU

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Dacă trăieşti în Republica Moldova şi afli că brusc se înfiinţează noi partide politice, atunci aceasta înseamnă - cu siguranţă - că ţara se pregăteşte de alegeri anticipate, chiar dacă nu toţi jucătorii politici ai momentului şi-o asumă. 

Filmuletul zilei

opinii

Un cuplu problematic

Alexandru CĂLINESCU

Un cuplu problematic

Acest delir aminteşte de campaniile frecvente în regimurile totalitare, când indezirabilii erau striviţi sub avalanşa de acuzaţii extrem de grave, ce puteau atrage condamnarea la moarte. Acum avem de-a face cu un exemplu de terorism intelectual, a cărui malignitate nu trebuie însă subestimată.

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

George PLEȘU

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

Acoperită de tăcerea asurzitoare a celei mai mari părţi din mediul universitar şi academic ieşean, agenda personală a managerului Ateneului a ajuns să ţină loc de politici culturale la Iaşi. Cu un primar aflat - la propriu - într-o permanentă goană după imagine, oportunitatea de a mai poza în faţa unui bust s-a dovedit o tentaţie irezistibilă. 

Cui prodest?

Nicolae CREŢU

Cui prodest?

Deşi eram hotărât să nu mai scriu decât poate cândva fi să se termine odată cu ea, pe o temă atât de bătătorită şi deprimantă, gândul iniţial fusese (dar nu neapărat ca titlu): cui prodest… pandemia? 

pulspulspuls

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Să rezolvăm mai întâi, vineri fiind şi aşteptând cu toţii uichendul, o chestiune administrativă peste care s-a trecut fără nicio observaţie săptămâna asta, fie ea laudativă sau critică. 

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.