anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 03.12.2022

Opoziţia laburistă îi zdrobeşte pe conservatori în sondaje

GALERIE
starmer-truss
 • starmer-truss
- +

Partidul Laburist britanic înregistrează un scor fără precedent de la sfâritul anilor '90, într-un sondaj care-l creditează cu un avans de 33 de puncte pocentuale în intenţiile de vot faţă de Partidul Conservator, împotmolit într-un fiasco de măsuri fiscale ale Guvernului lui Liz Truss, relatează AFP.

Potrivit acestui studiu realizat de YouGov pentru cotidianul Times, publicat joi, Partidul Laburist (Labour) este creditat cu 54% din intenţiile de vot, o creştere cu nouă puncte procentuale, iar Partidul Conservator (Tories) este creditat cu doar 21%, cu şapte puncte procentuale mai puţin faţă de un sondaj anterior.

Times şi institutul de sondare subliniază că este vorba despre cea mai importantă creştere şi cel mai important scor înregistrat de vreun partid britanic de la sfârşitul anilor '90 încoace.

YouGov explică această creştere prin proporţia de alegători (17%) care a votat cu conservatorii în alegerile din 2019 - nişte alegeri triumfale ale partidului condus la acea vreme de către Boris Johnson - şi care se declară pregătiţi, în prezent, să voteze cu laburiştii.

Laburiştii ar primi şi voturile indecişilor (26%) din rândul acestor alegători şi ale alegătorilor dezamăgiţi de Partidul Liberal Democrat (Lib-Dem).

Acest studiu a fost realizat pe un eşantion de 1.712 adulţi, în perioada 28-29 septembrie, după anunţarea unor reduceri masive de impozite, care au aruncat Regatul Unit pe marginea prăpastiei financiare.

Alte două sondaje îi creditează pe laburişti ca devansându-i pe conservatori - Deltapoll cu 19 puncte procentuale, iar Survation cu 19 puncte procentuale.

Laburiştii britanici se află în opoziţie după eşecul succesorului lui Tonu Blair, Gordon Brown, de a păstra majoritatea în alegerile generale din 2010.

Keir Starmer, care conduce Partidul Laburist de doi ani, s-a poziţionat mult mai la centru faţă de predecesorul său Jeremy Corbyn.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Patria nu e tribunal

Pavel LUCESCU

Patria nu e tribunal

Nu există unitate de măsură pentru patriotism. Şi, prin urmare, nu există mai mult sau mai puţin patrioţi. Există în schimb o infinitate de grade de intensitate a relaţiei cu propria patrie, de la pura indiferenţă, la pura pasiune, dar nimic care să justifice instituirea vreunui tribunal al patriotismului.

opinii

China şi „stabilitatea socială”

Alexandru CĂLINESCU

China şi „stabilitatea socială”

China are o frumoasă tradiţie: în timpul aşa-zisei „revoluţii culturale”, fotografiile „duşmanilor poporului” erau lipite pe toţi pereţii şi pe toate gardurile. Regimul a reuşit să insufle teama de decădere socială, eficient şi pervers mijloc de coerciţie. Aşa stând lucrurile, orice mişcare de protest împotriva dictaturii partinice este un act de mare curaj.

George „Gogu” Constantinescu (2)

Neculai SEGHEDIN

George „Gogu” Constantinescu (2)

Integrala invenţiilor lui George Constantinescu a fost scrisă la Cluj, editată şi tipărită la Iaşi şi donată Muzeului Politehnicii din Bucureşti. Asta şi pentru ca legătura între cele trei oraşe să fie şi alta decât cea din butada conform căreia legile se gândesc la Cluj, se scriu la Bucureşti şi se aplică la Iaşi.

Evanghelia înfăşată în scutece de Prunc

pr. Constantin STURZU

Evanghelia înfăşată în scutece de Prunc

De ce ne ajunge atât de uşor la inimă colindul? Pentru că el nu este altceva decât Evanghelia înfăşată în scutece de Prunc. 

pulspulspuls

Letopiseţul giudeţului nostru: despre cum a botezat Mihai Chirica un cronicar şi cum a decontat musiu Paralexe deplasarea la Cremenal din visteria publică

Letopiseţul giudeţului nostru: despre cum a botezat Mihai Chirica un cronicar şi cum a decontat musiu Paralexe deplasarea la Cremenal din visteria publică

Pentru astăzi ne-am propus să-l tragem de urechi pe primarul târgului nostru, onorabilul edil Mihai Chirica, care a greşit impardonabil o referire la denumirea celui mai proaspăt liceu din oraş, care poartă numele cronicarului Miron Costin. 

Caricatura zilei

Iohannis și gazele

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.