Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Comunicat de presă

Opriți dubla măsură și respectați românii!

GALERIE
Alexe Administratie
  • Alexe Administratie
- +

Scandalul plăcuțelor de înmatriculare eliberate de statul suedez a scos la iveală un adevăr crunt: dubla măsură a autorităților române!

Zilele acestea am observat cu toții cum instituții publice din România, de la Poliția Română, până la Ministerul de Interne și Ambasada României în Suedia, reușesc să găsească soluții tehnice, să asimileze legislația europeană și totodată să acționeze prompt pentru a rezolva o problemă! Ba mai mult, dacă în raport cu un cetățean de rând, timpul standard de răspuns al statului român este “vă vom informa în 30 de zile” (care uneori sunt și ele depășite), iată că în speța “IubimPSD”, autoritățile noastre au reușit să schimbe corespondența cu cele suedeze și de câteva ori pe zi, existând o preocupare și un interes nemaintâlnit!

Este evident că dacă se dorește cu adevărat, orice problemă are rezolvare! Așadar, revin pentru a 4 oară în ultimii 2 ani cu solicitări clare și urgente atât către doamna Carmen Dan, Ministrul Afacerilor Interne, cât și către reprezentanții Poliției Române și a tuturor instituțiilor implicate:
-    În județul Iași, dar și în alte județe din țară, timpul de așteptare de la susţinerea probei teoretice (sala) a examenului auto până la susţinerea probei practice (oraşul) este în medie de 4 luni. Este incceptabil ca în anul 2018, un cetăţean să piardă 3-4 luni pentru obţinerea unui document, într-o perioadă în care societatea modernă înseamnă mobilitate, eficienţă, dezvoltare, competitivitate. Vorbim de bani pierduţi, acte care expiră (cazier, vize medicale), locuri de muncă pierdute, deplasări în ţară sau în străinatate, oportunităţi ratate, timp irosit.
-    Anual, în perioada mai-septembrie, la serviciile de pașapoarte din toată țara sunt cozi imense, sute de oameni venind de la 3-4 dimineața pentru a se așeza la rând! Deși această situație se repeta an de an, niciodată atoritățile nu sunt pregătite, umilind astfel contribuabilul român!
-    Pe fondul eliminării taxei a auto, serviciul de înmatriculări a cunoscut de asemenea o creștere considerabilă a numărului de solicitări, fapt ce a condus la un timp de așteptare de 2-3 luni.

Soluțiile celor 3 probleme majore cu care se confruntă ieșenii, dar și restul județelor din țară sunt simple și stau în exclusive în pixul ministrului: angajări permanante, suplimentare de personal în serviciile deficitare, detașări temporare unde este cazul.

Este obligația statului să țină pasul și să se adapteze cerințelor: Iașul este în expansiune, un pol regional, centru universitar și mai ales un important centru de afaceri, numeroase corporații deschizându-și reprezentanțe aici! Suntem județul care va atinge 1 milion de locuitori în câțiva ani, dar avem în multe instituții personal ca pentru 300.000, ceea ce automat atrage blocaje, nemulțumiri, frustrări și oamenii își pierd încrederea în statul roman!

Instituțiile din subordinea Ministerului Afacerilor Interne nu și-au adaptat aparatul de lucru și astfel am ajuns la blocaje de 3 luni pentru servicii care ar trebui să dureze maxim 1 lună!

Îi solicit public doamnei Carmen Dan să rezolve urgent și cu aceeași implicare ca în cazul plăcuțelor “IubimPSD” situațiile menționate în toată țara, să schimbe câtă corespondență dorește cu Poliția Rutieră, cu serviciile de pașapoarte și cele de înmatriculări și în cel mai scurt timp să livreze românilor servicii de calitate, în timp rezonabil, fără să îi umilească așezându-i la cozi imense!


Deputat  Costel Alexe,
Preşedinte PNL Iaşi

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri