Opriți dubla măsură și respectați românii!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă

Opriți dubla măsură și respectați românii!

GALERIE
Alexe Administratie
  • Alexe Administratie
- +

Scandalul plăcuțelor de înmatriculare eliberate de statul suedez a scos la iveală un adevăr crunt: dubla măsură a autorităților române!

Zilele acestea am observat cu toții cum instituții publice din România, de la Poliția Română, până la Ministerul de Interne și Ambasada României în Suedia, reușesc să găsească soluții tehnice, să asimileze legislația europeană și totodată să acționeze prompt pentru a rezolva o problemă! Ba mai mult, dacă în raport cu un cetățean de rând, timpul standard de răspuns al statului român este “vă vom informa în 30 de zile” (care uneori sunt și ele depășite), iată că în speța “IubimPSD”, autoritățile noastre au reușit să schimbe corespondența cu cele suedeze și de câteva ori pe zi, existând o preocupare și un interes nemaintâlnit!

Este evident că dacă se dorește cu adevărat, orice problemă are rezolvare! Așadar, revin pentru a 4 oară în ultimii 2 ani cu solicitări clare și urgente atât către doamna Carmen Dan, Ministrul Afacerilor Interne, cât și către reprezentanții Poliției Române și a tuturor instituțiilor implicate:
-    În județul Iași, dar și în alte județe din țară, timpul de așteptare de la susţinerea probei teoretice (sala) a examenului auto până la susţinerea probei practice (oraşul) este în medie de 4 luni. Este incceptabil ca în anul 2018, un cetăţean să piardă 3-4 luni pentru obţinerea unui document, într-o perioadă în care societatea modernă înseamnă mobilitate, eficienţă, dezvoltare, competitivitate. Vorbim de bani pierduţi, acte care expiră (cazier, vize medicale), locuri de muncă pierdute, deplasări în ţară sau în străinatate, oportunităţi ratate, timp irosit.
-    Anual, în perioada mai-septembrie, la serviciile de pașapoarte din toată țara sunt cozi imense, sute de oameni venind de la 3-4 dimineața pentru a se așeza la rând! Deși această situație se repeta an de an, niciodată atoritățile nu sunt pregătite, umilind astfel contribuabilul român!
-    Pe fondul eliminării taxei a auto, serviciul de înmatriculări a cunoscut de asemenea o creștere considerabilă a numărului de solicitări, fapt ce a condus la un timp de așteptare de 2-3 luni.

Soluțiile celor 3 probleme majore cu care se confruntă ieșenii, dar și restul județelor din țară sunt simple și stau în exclusive în pixul ministrului: angajări permanante, suplimentare de personal în serviciile deficitare, detașări temporare unde este cazul.

Este obligația statului să țină pasul și să se adapteze cerințelor: Iașul este în expansiune, un pol regional, centru universitar și mai ales un important centru de afaceri, numeroase corporații deschizându-și reprezentanțe aici! Suntem județul care va atinge 1 milion de locuitori în câțiva ani, dar avem în multe instituții personal ca pentru 300.000, ceea ce automat atrage blocaje, nemulțumiri, frustrări și oamenii își pierd încrederea în statul roman!

Instituțiile din subordinea Ministerului Afacerilor Interne nu și-au adaptat aparatul de lucru și astfel am ajuns la blocaje de 3 luni pentru servicii care ar trebui să dureze maxim 1 lună!

Îi solicit public doamnei Carmen Dan să rezolve urgent și cu aceeași implicare ca în cazul plăcuțelor “IubimPSD” situațiile menționate în toată țara, să schimbe câtă corespondență dorește cu Poliția Rutieră, cu serviciile de pașapoarte și cele de înmatriculări și în cel mai scurt timp să livreze românilor servicii de calitate, în timp rezonabil, fără să îi umilească așezându-i la cozi imense!


Deputat  Costel Alexe,
Preşedinte PNL Iaşi

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Etaju 3

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.