Opt autobuze noi Eurobus Diamond cu aer condiționat ajung la Iaşi zilele acestea
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Opt autobuze noi Eurobus Diamond cu aer condiționat ajung la Iaşi zilele acestea

GALERIE
eurobus
  • eurobus
- +

Termenul maxim de livrare este 1 septembrie. Autobuzele au o lungime de 12 metri, sunt dotate cu aer condiţionat, au podea joasă şi trei uşi de acces.

Opt autobuze noi vor ajunge la Iaşi cel târziu la sfârşitul săptămânii viitoare. Este vorba despre mijloace de transport Eurobus Diamond, care vor fi furnizate de către compania BMC Truck & Bus.

Municipalitatea a anunţat în ultima săptămână mai multe termene de livrare, dar niciunul nu a fost respectat. În contractul semnat dintre cele părţi, în luna iulie, s-a prevăzut un termen de livrare de maximum trei luni. Reprezentanţii companiei au declarat că acest termen va fi respectat şi au subliniat că, cel mai târziu, autobuzele vor ajunge pe 1 septembrie la Iaşi.

„În momentul de faţă se instalează pe autobuze echipamentele electronice. Nu am o dată exactă de la tehnic, însă foarte curând vor ajunge la Iaşi, sunt prevăzute pentru a fi livrate în luna august, cel târziu pe 1 septembrie“, a declarat ieri directorul executiv al BMC Truck & Bus, Silvia Colacea.

Modelul autobuzelor este Eurobus Diamond şi au o lungime de 12 metri, sunt dotate cu aer condiţionat, au podea joasă şi trei uşi de acces. Astfel de mijloace de transport circulă deja în oraşe precum Constanţa, Târgu Jiu sau Caransebeş. Costul de achiziţie este de circa 170.000 euro/bucată, inclusiv TVA.

În urmă cu două săptămâni, la Iaşi au ajuns alte 4 autobuze noi de tipul ISUZU Citiport. Cele 12 autobuze au fost achiziţionate de Primăria Iaşi. În paralel, RATP se află în faza finală cu atribuirea unui contract de peste 5 milioane lei pentru furnizarea a 35 de autobuze second-hand, cea mai bună ofertă din punct de vedere financiar aparţinând companiei sibiene Omnibus, care vrea să aducă la Iaşi autobuze MAN.

VEDEȚI ȘI:

Primele autobuze cu aer condiţionat din Iaşi, plimbate ca sfintele moaşte

Mihai Chirica: Nu mai accept autobuze care să nu miroasă cum trebuie în interior

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

CFR - scurtă istorie

Cătălin ONOFREI

CFR - scurtă istorie

Să fie un semn că Drulă e alesul?

Filmuletul zilei

opinii

Proaspăt inadaptaţi

Briscan ZARA

Proaspăt inadaptaţi

Există o teorie ciudată care spune că fără frică nu poate exista viaţă. Frica este un rău necesar, obligatoriu pentru supravieţuire, iar dacă acesta nu vine din exterior, ţi-l faci singur. Când pereţii casei te apară de toţi demonii externi reali, în carne şi oase, îi descoperi cu cea mai mare pasiune pe cei interni, imaginari, mult mai mulţi şi mai fioroşi…

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

Ciprian IFTIMOAEI

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

În România, vârsta majoratului este la 18 ani, fiind oarecum asimilată cu ieşirea din perioada adolescenţei şi începutul maturităţii (adultul tânăr). Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se referă la adolescenţă ca fiind perioada de dezvoltare fizică şi psihică cuprinsă între 15 şi 19 ani. În articolul din această săptămână, ţinând cont de definiţia OMS, vom analiza din punct de vedere statistic problematica legată de maternitatea la mamele minore (maternitatea adolescentină).

Povestea de război a marii Regine (III)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (III)

În emoţionanta sa scrisoare testamentară, intitulată „Ţării mele şi poporului meu”,  Regina Maria din anii senectuţii se dezvăluie cu aceeaşi sinceritate ca în cei ai tinereţii: „V-am iubit cu toată puterea inimii mele şi dragostea mea a fost puternică, plină de avânt; mai târziu a devenit răbdătoare, foarte răbdătoare. Mi-a fost dat să trăiesc cu tine, Poporul meu, vremuri de mare restrişte şi vremuri de mari împliniri. Pentru un timp, mi-a fost dat să-ţi fiu călăuză, să-ţi fiu inspiratoare, să fiu aceea care a păstrat flacăra vie, aceea care a devenit centrul de îndârjire în zilele cele mai negre. Aceasta ţi-o pot spune astăzi căci nu mai sunt în viaţă. În acele zile mi-ai dat un nume ce mi-a fost drag: m-ai numit «Mama tuturor» şi aşa vreau să rămân în amintirea ta, aceea care putea totdeauna să fie găsită în clipele de durere sau de pericol...”.

pulspulspuls

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Multă lume auzim că a vibrat pozitiv zilele trecute, când s-a auzit că fostul premare Gigi a câştigat la Botoşani, în instanţă, pe cererea de eliberare condiţionată de la puşcărie unde stă din cauza mitei pretinse la semaforizarea inteligentă de la Iaşi. 

Caricatura zilei

Rădoi după Tokyo

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.