Opt milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson, în România. Folosite în mediul rural?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Opt milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson, în România. Folosite în mediul rural?

GALERIE
Johnson_vaccin16febr_rud
  • Johnson_vaccin16febr_rud
- +

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că României i-ar reveni opt milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson, iar acestea ar putea fi utilizate în centrele mobile care merg în localităţi izolate sau fără acces la un centru de vaccinare. Gheorghiţă a precizat că avantajul acestui vaccin este că se administrează o singură doză.

Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat marţi, într-o conferinţă de presă, în ce stadiu mai sunt negocierile pentru vaccinul Johnson&Johnson.

 “Este un contract deja încheiat de Comisia Europeană, compania Johnson & Johnson a depus deja documentaţia în vederea obţinerii autorizării de punere pe piaţă de la Agenţia Europeană a Medicamentului. Noi ne aşteptăm ca la jumătatea lunii martie să se acorde aceasta autorizare de punere pe piaţă. Conform contractului încheiat cu Comisia Europeană ar trebui ca din al doilea trimestru al acestui an să fie livrate, conform contractelor, dozele de vaccin. Nu pot să vă dau, pentru că nu avem aceste date legate de modalitatea şi tranşeele care vor fi alocate către fiecare ţară, însă pot să vă spun faptul că Comisia a încheiat contract pentru aproximativ 200 de milioane de doze ceea ce înseamnă că României i-ar veni un număr de circa 8 milioane de doze”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă.

 El a precizat că acest vaccin are avantajul unei singure doze şi este recomandat pentru toate categoriile de vârstă.

 “Fiind un vaccin tot pe bază de vectori viral, de adenovirusul uman 26, are avantajul administrării unei singure doze de vaccin. Datele de eficacitate au fost validate la toate categoriile de vârstă, deci ar putea să fie, de pildă, o opţiune foarte bună pentru aceste centre mobile care merg în localităţile care sunt izolate sau care nu au acces la un centru de vaccinare, tocmai pentru că va uşura dacă vreţi activitatea de vaccinare prin faptul că nu mai trebuie să te întorci pentru doza de rapel. Ne va permite accelerarea campanie de vaccinare chiar şi pentru aceste situaţii care sunt particulare. Poate să reprezinte o opţiune foarte bună chiar şi pentru persoanele care sunt aflate în izolare sau nedeplasabile de la domiciliu”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

 El s-a referit şi la reacţiile adverse care pot apărea în urma acestui vaccin.

 “Este un vaccin a cărui eficacitate a fost validată din datele survenite din studii pe peste 40.000 de voluntari înrolaţi care au practic nu ne arată o anumită prioritizare pentru o grupă de vârstă anume şi, de asemenea, în ceea ce priveşte profilul de siguranţă este similar cu al celorlalte tipuri de vaccinuri, nu sunt date în momentul de faţă care să ateste apariţia unor reacţii adverse altele decât cele pe care deja le ştim de la vaccinările împotriva COVID-19”, a mai afirmat Valeriu Gheorghiţă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

Dan CONSTANTIN

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

După cum se poate observa din cele trei cazuri, atât intervenţia, cât şi neintervenţia Poliţiei provoacă pierderi de vieţi omeneşti.

Filmuletul zilei

opinii

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Nichita DANILOV

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Consider că nu e simplu să scrii un reportaj contemplându-ţi de pe marginea prăpastiei propriul tău abis existenţial în care simţi că luneci fără să găseşti un punct de echilibru.

Noii infractori

Dana ȚABREA

Noii infractori

În cadrul Maratonului dramaturgiei israeliene pe scene româneşti, derulat între 14 şi 16 aprilie, cele cinci teatre partenere (Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti, Teatrul „L.S. Bulandra” Bucureşti şi Teatrul de Stat din Constanţa), propun publicului, cu ocazia Zilei Naţionale a Israelului, montări ale pieselor unor autori israelieni de prestigiu, precum Edna Mazia, Hillel Mittelpunkt, Zadok Zemach, Savyon Liebrecht sau Hanoh Levin.

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Michael ASTNER

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Ultima întrebare a interviului (din Die Welt) luat de Mara Delius politologului Mark Lilla (despre care am scris săptămâna trecută) pune-n discuţie declaraţia unei critici a scrisorii deschise semnată anul trecut de 150 de intelectuali din SUA (majoritatea de stânga!, cum m-a asigurat la telefon un prieten…).

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.