Opt pe un loc pentru modernizarea a 11 km de drum judeţean
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

Opt pe un loc pentru modernizarea a 11 km de drum judeţean

Ce alte drumuri judeţene din Masterplan mai sunt de amenajat?

GALERIE
asfaltare
  • asfaltare
- +

Pachetul de lucrări pentru modernizarea drumului judeţean DJ 244D, scos la licitaţie în decembrie, a atras nu mai puţin de opt oferte. Este vorba de două segmente, de 7,3 respectiv 3,9 km, între limita judeţului Vaslui - Dolheşti - Ciorteşti - Coropceni (intersecţie DN 24) - în total, 11,2 km dintre cei peste 13,5 km ai acestui drum. 

Valoarea totală estimată de Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor Judeţene este de 26,33 de milioane de lei. Componenta financiară contează în proporţie de 90 la sută din preţul ofertat, diferenţa fiind atribuită pentru perioada de garanţie - minimum 36 de luni, maximum 5 ani. Termenul de depunere a ofertelor a expirat pe 18 ianuarie, iar durata contractului va fi de 8 luni după desemnarea câştigătorului (cel mai târziu în mai anul viitor). Ofertele au venit din partea Eky-Sam, a asocierii conduse de Enviro Construct (în care intră şi Citadin SA), Strabag, Viacons Rutier, Alpenside, Danlin XXL, Conest SA şi asocierea Transmir-Con Ted Company. DJ 244D este unul dintre ultimele drumuri din Masterplan rămase de făcut.

Mai sunt Plugari-Borosoaia, respectiv un segment de 7 km pe DJ 281B, aflat de asemenea în licitaţie după ce a primit un credit de angajament. Pe acelaşi drum judeţean mai este prevăzut în Masterplan un segment în lungime de 1,8 km, între localităţile Coarnele Caprei şi Arama. Al treilea segment restant este cel dintre limita judeţului Neamţ şi DN 28 prin Răchiteni, respectiv 5,85 km din DJ 201C. Pe DJ 249 mai sunt de refăcut 3,15 km, între localităţile Hermeziu şi Vladomira, şi în fine o bună parte din DJ 282B, cel mai complicat segment dintre toate, în lungime de aproape 13 km, de la intersecţia cu DN 24C, prin Bivolari-Traian-Spineni, până la intersecţia cu DJ 282F. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.