Opt pe un loc pentru modernizarea a 11 km de drum judeţean
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 26.02.2021

Opt pe un loc pentru modernizarea a 11 km de drum judeţean

Ce alte drumuri judeţene din Masterplan mai sunt de amenajat?

GALERIE
asfaltare
  • asfaltare
- +

Pachetul de lucrări pentru modernizarea drumului judeţean DJ 244D, scos la licitaţie în decembrie, a atras nu mai puţin de opt oferte. Este vorba de două segmente, de 7,3 respectiv 3,9 km, între limita judeţului Vaslui - Dolheşti - Ciorteşti - Coropceni (intersecţie DN 24) - în total, 11,2 km dintre cei peste 13,5 km ai acestui drum. 

Valoarea totală estimată de Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor Judeţene este de 26,33 de milioane de lei. Componenta financiară contează în proporţie de 90 la sută din preţul ofertat, diferenţa fiind atribuită pentru perioada de garanţie - minimum 36 de luni, maximum 5 ani. Termenul de depunere a ofertelor a expirat pe 18 ianuarie, iar durata contractului va fi de 8 luni după desemnarea câştigătorului (cel mai târziu în mai anul viitor). Ofertele au venit din partea Eky-Sam, a asocierii conduse de Enviro Construct (în care intră şi Citadin SA), Strabag, Viacons Rutier, Alpenside, Danlin XXL, Conest SA şi asocierea Transmir-Con Ted Company. DJ 244D este unul dintre ultimele drumuri din Masterplan rămase de făcut.

Mai sunt Plugari-Borosoaia, respectiv un segment de 7 km pe DJ 281B, aflat de asemenea în licitaţie după ce a primit un credit de angajament. Pe acelaşi drum judeţean mai este prevăzut în Masterplan un segment în lungime de 1,8 km, între localităţile Coarnele Caprei şi Arama. Al treilea segment restant este cel dintre limita judeţului Neamţ şi DN 28 prin Răchiteni, respectiv 5,85 km din DJ 201C. Pe DJ 249 mai sunt de refăcut 3,15 km, între localităţile Hermeziu şi Vladomira, şi în fine o bună parte din DJ 282B, cel mai complicat segment dintre toate, în lungime de aproape 13 km, de la intersecţia cu DN 24C, prin Bivolari-Traian-Spineni, până la intersecţia cu DJ 282F. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Dan CONSTANTIN

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Este un domeniu care cere mai ales creativitate, înţelegerea modului de business şi o conexiune bună la internet.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Mituri şi inerţii

Alexandru CĂLINESCU

Mituri şi inerţii

În ura faţă de „trădătorul” Pacepa acţionează două mituri: mitul Securităţii „patriotice”, care ne-a apărat de duşmani (mai ales de sovietici) şi mitul lui Ceauşescu mare patriot, omul care a făcut o sumedenie de lucruri bune şi care a schimbat faţa României. Aceste două mituri sunt de o deconcertantă tenacitate şi e uşor să ne convingem dând o simplă „raită” pe Facebook.

Cel mai modest dintre pământeni (III)

Neculai SEGHEDIN

Cel mai modest dintre pământeni (III)

La 32 de ani Armstrong îşi trăieşte tragedia vieţii: pierderea fiicei sale, Karen, în vârstă de doi ani, în urma unei tumori la creier. El nu va mai vorbi cu nimeni despre acest fapt, nici măcar cu soţia sa, Janet. Momentul este redat în filmul „First man/ Primul om”, realizat în 2018, la şase ani după moartea astronautului.

„Deşoşocizarea” AUR

Nicolae CREŢU

„Deşoşocizarea” AUR

La cum merg treburile în politichia românească, perspectivele de „spectacol” public al tupeului şi imposturii, din păcate, sunt din ce în ce mai… înfloritoare.

pulspulspuls

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Multă lumea ne-a sunat să ne întrebe ce se întâmplă cu ultima acţiune a procurorilor de anticorupţie, cea care îl vizează pe Mugurel care bea Ciuc, viteazul penelist care a păstorit cândva şi pe plaiurile noastre. 

Caricatura zilei

Bloc lângă vilă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.