anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Orașul e în plină dezvoltare. Cartier nou de 14 vile în Bucium, bloc nou în Galata

GALERIE
ansamblu
 • ansamblu
- +
Acestea sunt cele mai recente proiecte imobiliare ce urmează a fi supuse votului din Consiliul Local.

Două noi proiecte imobiliare urmează să fie aprobate de către Consiliul Local. Zonele în care investitorii vor construiască locuinţe sunt Bucium şi Galata.

Primul proiect vizează ridicarea a 14 vile, fiecare cu 2 etaje, pe o suprafaţă totală de peste 9.300 mp. Terenul este deţinut de mai multe persoane fizice, iar investitori solicită extinderea intravilanului municipiului Iaşi. În acest sens, Primăria a lansat în consultare publică Planul Urbanistic Zonal. Suprafaţa construită ajunge la 3.300 mp, iar cea amenajată cu trotuare şi parcaje la 2.300 mp. Restul terenului va fi ocupat cu spaţii verzi şi căi de circulaţie.

Cel de-al doilea proiect de hotărâre supus consultării publice propune construirea unui imobil de locuinţe cu trei etaje în zona Galata, în apropierea şoselei Iaşi - Voineşti. În acest caz, suprafaţa construită ajunge la 808 mp, căile de acces şi parcajele la aproape 490 mp, iar spaţiile verzi la puţin peste 320 mp. PUZ-ul prevede şi o serie de măsuri pentru protecţia mediului: extinderea reţei de apă şi canalizare, refacerea îmbrăcăminţii stradale, realizarea de rigole în lungul străzilor spre zona de parcări şi amenajarea de spaţii plantate de protecţie între clădiri.

Investitorii vor putea demara proiectele abia după ce Consiliul Local va aproba în plen planurile urbanistice.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

300 km autostradă pe an, 15 spitale, 4,6 milioane salarii peste medie

Dan CONSTANTIN

300 km autostradă pe an, 15 spitale, 4,6 milioane salarii peste medie

Iată ce s-ar putea face cu o mai bună colectare a TVA! Rezolvarea acestei probleme ar crea o sursă importantă de venit la buget, şi nu ar mai fi nevoie de creşterea impozitului pe venituri.

opinii

Biberonul

Nichita DANILOV

Biberonul

Mult timp am fost obsedat de casa copilăriei mele. Ea îmi revenea deschizându-şi larg uşile până şi în vis. Dacă se întâmpla însă să-i trec pragul, mă simţea străin. Nici un lucru pe care-l cunoşteam nu se mai afla la locul său, căci spaţiul intim din interiorul casei se transforma într-un adevărat labirint, prin care înaintam încercând să-mi reconstitui anumite scene petrecute în copilărie.

Despre câteva lucruri interesante din Anuarul Statistic al Judeţului Iaşi ediţia 2021 (II)

Ciprian IFTIMOAEI

Despre câteva lucruri interesante din Anuarul Statistic al Judeţului Iaşi ediţia 2021 (II)

În vreme ce, în Ucraina, obiective civile şi militare sunt făcute una cu pământul de invadatorii ruşi, în România zonelor metropolitane (polii de creştere economică) se lansează proiecte imobiliare pe bandă rulantă. 

Mamaia şi „tataia”: O snoavă de prin tren

Michael ASTNER

Mamaia şi „tataia”: O snoavă de prin tren

De la Vinţu de Jos până la Cluj am fost ba trei, ba patru persoane în compartiment. De la Cluj am rămas doar cu o „băbuţă” (aşa i-am zis eu în mintea mea, femeia, bine păstrată şi sprintenă, să tot fi avut cel mult 75 de ani) urcată (am înţeles dintr-o convorbire telefonică de-a ei) de la Deva (şi care mergea şi ea până la capăt, până la Iaşi, adică). 

pulspulspuls

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

PULS

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

Auzim prin zona băieţilor de la cumătrie că e mare agitaţie în zona acestora, cu tot sprijinul indirect de care beneficiază ei dinspre palatul cel roznovan, pe motiv că sunt prea şuntaţi de concurenţa pe bune care vine dinafara Iaşului cu bani tot mai mulţi de investit în cartiere întregi de blocuri.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.