Orban, despre primarii PSD care au trecut la PNL: „Nu cunosc detalii pe acest subiect”

duminică, 16 august 2020, 12:35
1 MIN
 Orban, despre primarii PSD care au trecut la PNL: „Nu cunosc detalii pe acest subiect”

Premierul Ludovic Orban a declarat duminică, la depunerea candidaților pentru primăriile din București, că „nu cunoaște detalii” despre primarii PSD care au trecut la PNL și au fost însușiți ca și candidați la alegerile locale din 27 septembrie.

„Nu cunosc detalii legate de acest subiect. Știți poziția mea legată de acest subiect”, a răspuns Orban, întrebat de ce PNL a atras mulți primari de la PSD pentru a fi candidați PNL la alegerile locale.

Întrebarea a venit în contextul în care premierul critica aleșii locali ai PSD, în principal pe cei din București.

Miercuri, chiar și președintele Klaus Iohannis a vorbit despre acest subiect, spunând că nu vede cu ochi buni racolarea unor membri PSD la PNL. Șeful statului a precizat că este împotriva traseismului politic, pe care o califică drept „o boală gravă a politicii românești”.

Declarația președintelui a venit după ce liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, i-a acuzat pe liberali că „fură” primari de la PSD și că se folosesc de fonduri guvernamentale pentru a-i șantaja.

Mai mult, la începutul lunii, Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a spus că PSD va face plângere penală la DNA împotriva reprezentanților PNL din Guvern deoarece, spune el, primarii social-democrați sunt șantajați să treacă la PNL.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii