anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

sambata, 01.04.2023

Orban: Nu mai poate să rămână la Palatul Victoria un premier care nu ştie să scrie şi să citească

GALERIE
orban
 • orban
- +

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că liberalii susţin demersul preşedintelui Klaus Iohannis de a cere demisia premierului Dăncilă şi afirmă că, dacă Viorica Dăncilă are prieteni sau membrii de familie care ţin la ea, ar trebui să o sfătuiască să demisioneze, deoarece ea răspunde de tot ceea ce face, indiferent "cine îi dă ordinele".

Orban mai afirmă că la Palatul Victoria nu poate rămâne un premier care nu ştie să citească şi să scrie, şi care “nu înţelege aproape nimic din ceea ce o se întâmplă”

“PNL este alături de preşedintele României şi susţine demersul perfect justificat prin care a cerut demisia din funcţie a prim-ministrului Viorica Vasilica Dăncilă. (…) Doar în ultimele săptămâni, Viorica Dăncilă a arătat că nu este altceva decât o marionetă lipsită de discernământ, care pune în practică orbeşte ordinele cuplului politicianist Dragnea – Tăriceanu, ordine prin care afectează grav interesele României”, a susţinut Ludovic Orban într-o conferinţă de presă.

El susţine că refuzul premierului de a merge la întâlnirea de la Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis arată că pe aceasta nu o interesează economia României.

“Iată că premierul Dăncilă a arătat din nou că nu vrea să îşi exercite funcţia. Cum altfel putem interpreta  refuzul premierului Dăncilă de a se prezenta la invitaţia preşedintelui, care îşi exercită atribuţiile de mediere între puterile statului, la o discuţie privitoare la relaţiile dintre BNR şi Guvern. Prin acest chiul, practic, Viorica Vasilica a arătat că nu o interesează ce se întâmplă în economia românească”, a mai spus acesta.

Orban a spus că, dacă Dăncilă are prieteni sau membrii de familie care ţin la ea, ar trebui să o sfătuiască să demisioneze.

“Dacă mai există prieteni sau membrii ai familiei care ţin la Viorica Vasilica Dăncilă, ar trebui să o sfătuiască să îşi dea demisia, pentru că pentru tot ceea ce face, va răspunde dânsa, indiferent cine îi dă ordine, cine sunt aceia care o determină ca din poziţia de prim-ministru să intreprindă acte contrare Constituţiei, interesului naţional al României şi interesului general al românilor”, a adăugat el.

Liderul PNL solicită în numele partidului demisia premierului şi susţine că Guvernul nu este condus de titularul său.

“Nu putem să face altceva decât să solicităm şi noi, în mod imperativ, demisia premierului Dăncilă, altfel, riscăm ca România să nu aibă în continuare Guvern, pentru că la ora actuală puterea Guvernului nu este clar exercitată de cel care este titluarul funcţiei de premier”, a mai explicat Orban.

Potrivit lui Orban, la Palatul Victoria nu poate rămâne un premier care nu ştie să citească şi să scrie, şi care “nu înţelege aproape nimic din ceea ce o se întâmplă”.

“Nu mai poate să rămână la Palatul Victoria un premier care nu numai că nu ştie să scrie ceea ce vrea să spună oamenilor, dar nici măcar nu ştie să citească ceea ce îi scriu cei care fac textele cu care se prezintă în faţa publicului, şi care, din păcate, nu înţelege aproape nimic din ceea ce o se întâmplă şi din ceea ce înseamnă activitatea de conducere a Guvernului. Nu mai putem să stăm ca funcţia de prim-ministu  să fie târâtă în derizoriu de un prim-ministru care dă în fiecare zi mostre de analfabetism funcţional şi de igonranţă în materie de gestiune a treburilor publice”, a conchis acesta.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că Viorica Dăncilă nu face faţă poziţiei de prim-ministru al României şi i-a cerut public demisia, spunând că îi retrage încrederea. Şeful statului a invocat disputa Guvern - BNR şi memorandumul privind mutarea ambasadei României la Ierusalim.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Greierii din capul „furnicuţei”

Nicolae GRECU

Greierii din capul „furnicuţei”

Cazul Dorinel Munteanu nu este izolat: climatul de scandal care domină fotbalul românesc, iniţiat de oameni de fotbal cu calităţi îndoielnice, este girat chiar de către zeii care au scos acum 30 de ani lumea în stradă.

opinii

Eufemismele (V)

Eugen MUNTEANU

Eufemismele (V)

Comentarea metamorfozelor mereu surprinzătoare ale fenomenului discursiv pe care îl numim eufemizare continuă pe marginea unor exemple din aria terminologiilor profesionale.

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Dorin DOBRINCU

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Tema unionismului – în mod explicit unirea României cu Republica Moldova (sau invers) – a fost destul de populară în ultimul deceniu, în mai mare măsură la vest de Prut, în creştere la est de râu. Nu este de mirare că mulţi politicieni de la Bucureşti sau Chişinău, activişti de diverse orientări, cetăţeni în căutare de notorietate s-au agăţat de subiect şi l-au rostogolit în media, pe reţelele sociale, la manifestaţii felurite, la adunări electorale, conferinţe, l-au inscripţionat pe clădiri publice sau pe marginea căilor de comunicaţii.

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

Ioan STANOMIR

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

La centenar, constituţia de la 1923 întruchipează paradoxurile epocii interbelice: mai mult decât oricare alt text, ea ilustrează reuşitele şi imperfecţiunile sistemului de guvernare al României Mari. Lichidată în 1938 de lovitura de stat carlistă, repusă în vigoare parţial la 1944, înlocuită cu ordinea totalitară comunistă, spre a fi invocată mai apoi în anii de după 1989, constituţia de la 1923 devine, o dată cu trecerea timpului, imaginea libertăţii pe care noile tiranii o înlătură. În posteritate, constituţia de la 1923 este mai elocventă şi memorabilă decât în intervalul ei de aplicare concretă. În lupta cu dictaturile secolului XX, legea fundamentală de la 1923 este mobilizată ca un semn al moderaţiei şi al domniei legii.

pulspulspuls

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

PULS

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

Dacă e uichend, haideţi pe astăzi să fie una fără politicieni, că aşa ne-am şoptit în barbă acuma ceva vreme: măcar sâmbăta să nu-i mai vedem prin faţa ochilor pe aici pe la rubricuţă! Aşadar, să fie una cu „Bă, tu iar n-ai şapcă?”. Adicătelea cu ţaigheri şefi, foşti sau actuali. Iar pe astăzi avem veşti noi despre unul fost, actualmente pensionar baban. 

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.