Orban: Sondajele arată că a crescut puternic numărul românilor dornici să se vaccineze
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Orban: Sondajele arată că a crescut puternic numărul românilor dornici să se vaccineze

GALERIE
orban
  • orban
- +

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că, potrivit tuturor cercetărilor sociologice, a crescut "semnificativ" procentul cetăţenilor români care sunt hotărâţi să se vaccineze anti-COVID.

"Ce pot să vă spun este că, deocamdată, a crescut semnificativ în toate cercetările sociologice procentul cetăţenilor români care sunt hotărâţi să se vaccineze. Chiar la ora actuală, nu cred că există un procent mai mare de 12 sau 13% de cetăţeni care spun că nu vor să se vaccineze. (...) Ceea ce ne dorim este să crească cantităţile de vaccin care intră în ţară, astfel încât să putem vaccina un număr cât mai mare de cetăţeni. Deocamdată, mă bucur că a crescut semnificativ numărul persoanelor care vor să se vaccineze. Tuturor le recomand să se vaccineze", a afirmat Orban, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că sunt dezbateri în toate ţările europene cu privire la relaxarea condiţiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19 pentru persoanele vaccinate, însă trebuie găsit un echilibru pentru a nu se crea discriminări.

"Dezbateri există în toate ţările europene şi, mai mult ca sigur, într-un orizont de timp de o lună jumătate - două luni se va ajunge la o decizie la nivel european. Aici trebuie găsit un echilibru ca să nu se creeze discriminări evidente între cei care sunt vaccinaţi şi cei care nu sunt vaccinaţi, dar vor să se vaccineze, pentru că nu au nicio răspundere cei care n-au apucat să se vaccineze în raport cu cei care s-au vaccinat. Aici trebuie găsit un echilibru, eventual trebuie adăugată posibilitatea testării ca şi instrument suplimentar. E o temă importantă, e o temă deja introdusă de anumite ţări, în mod unilateral, anumite reguli, chiar şi celor care vor să se ducă în concediu le va fi mult mai uşor dacă sunt vaccinaţi. E un motiv în plus să se vaccineze. Problema este să asigurăm creşterea constantă a capacităţii de vaccinare, astfel încât, pe măsură ce cresc cantităţile de vaccin care vin în ţară, să putem să asigurăm din punct de vedere logistic şi operaţional vaccinarea", a explicat preşedintele Camerei Deputaţilor. AGERPRES

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ziua Regalităţii

Lucian DÎRDALA

Ziua Regalităţii

În mod normal, societatea românească va descoperi, în timp, de ce această zi merită celebrată: va fi, probabil, un proces similar celui de (re)descoperire a rolului jucat de instituţia monarhică în istoria secolelor XIX-XX.

Filmuletul zilei

opinii

Iluzii de primăvară

Nichita DANILOV

Iluzii de primăvară

Lebăda îşi croia netulburată mersul maiestuos alunecând pe luciul apei, în timp ce în jurul ei un cârd de răţuşte agitate se cufundau în apă şi ieşeau la suprafaţă chiar pe sub burta ei, făcând o gălăgie infernală. Lebăda însă plutea imperturbabilă, ignorând cu totul cârdul de raţe şi tot ce era în jur.

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Dana ȚABREA

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Pe muchia fragilă ce desparte ura de adoraţie, pot apărea relaţii toxice susţinute de sentimente contradictorii succesive sau chiar simultane. Monodrama La ordin, Führer! scrisă de autoarea austriacă Brigitte Schweiger, cu un uşor caracter autobiografic (bunica scriitoarei a murit într-un lagăr de concentrare), investighează frenezia care-a cuprins minţile oamenilor odată cu apariţia hitlerismului.

De Ziua Tatălui

Michael ASTNER

De Ziua Tatălui

În august 2011, am scris un text dedicat memoriei tatălui meu, o baladă bilingvă în germană şi-n săseşte (varianta amnăşană). Anul trecut, într-una din lungile seri de noiembrie (la Amnaş fiind), am tradus balada.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.