anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Orban: Vreau să-i rog pe români să înţeleagă că este fundamentală respectarea regulilor de protecţie sanitară

GALERIE
Ludovic Orban
 • Ludovic Orban
- +

Premierul Ludovic Orban a transmis, luni seară, că românii trebuie să înţeleagă că este fundamentală respectarea regulilor de protecţie sanitară, pentru a nu ajunge în situaţia altor ţări "în care practic a explodat pandemia" şi în care autorităţile au fost nevoite să ia măsuri radicale. ”Fac apel să înţeleagă că este mult mai uşor să nu te îmbolnăveşti decât să treci prin boală", a afirmat Orban.

"În cadrul acestei vizite am inventariat posibilitatea de creştere a numărului de paturi la Terapie Intensivă la Spitalul Malaxa unde au nevie de o instalaţie de alimentare cu oxigen suplimentară pentru a putea pune în funcţiune încă cinci paturi de Terapie Intensivă", a declarat Ludovic Orban, luni seară, după o vizită de lucru pentru evaluarea spitalelor din Bucureşti.

Orban a explicat că s-a interesat cu privire la funcţionarea instalaţiilor de gaz, de aer comprimat, a instalaţiilor electrice şi despre contactele de service şi mentenanţă pentru acestea şi dacă avizările pentru acest tip de instalaţii sunt la zi.

Întrebat dacă au fost nereguli, premierul a răspuns: "La Colentina situaţia este în regulă, la Spitalul Sfântu Ioan de asemenea este în regulă”.  "Aş vrea să le mulţumesc tuturor celor care fac un efort uriaş pentru a trata pacienţi. Este o luptă zi şi noapte pentru a salva vieţi, o luptă care se dă în condiţii grele, în condiţii de presiune uriaşă”, a spus Orban.

El le-a mulţumit cadrelor medicale, celor care îşi desfăşoară activitatea "aproape ca pe o misiune” şi care salvează vieţi.  "De asemenea, şi cu această ocazie vreau să-i rog pe români să înţeleagă că este fundamentală respectarea regulilor de protecţie sanitară. Vedem ce se întâmplă în alte ţări (...) nu trebuie să ajungem acolo. Depinde de fiecare dintre noi să nu ajungem în situaţia altor ţări în care practic a explodat pandemia şi în care guvernele ţărilor respective sunt obligate să ia măsuri radicale”, a subliniat premierul.

El a explicat că ceea ce au făcut guvernanţii a avut scopul de a-i convinge pe oameni să respecte regulile de protecţie. ”Fac apel să înţeleagă că este mult mai uşor să nu te îmbolnăveşti decât să treci prin boală. Am văzut cazuri grave, am văzut secţii de terapie intensivă, bine e să nu se ajungă acolo”, a adăugat primul ministru.

Acesta a precizat că în cadrul vizitei pe care a făcut-o la spitalele din Capitală împreună cu primarul general Nicuşor Dan a întrebat despre vechimea instalaţiilor, despre modul în care acestea sunt întreţinute, iar specialiştii sunt cei care vor dispune măsurile necesare.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.