anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Ordin de interdicţie dur pentru fostul soţ, proprietar de arme de foc: nu poate sta nici la demisol, deşi vila familiei din Copou are trei niveluri

GALERIE
interdictie, arma foc
 • interdictie, arma foc
- +

Stătea prea puţin pe-acasă pentru a avea când să-şi bată fosta nevastă. Aceasta a fost în rezumat apărarea unui ieşean în faţa judecătorilor, chemaţi să decidă asupra emiterii unui ordin de protecţie.

 

Solicitarea a fost avansată de A.B. în urmă cu două săptămâni. Femeia a cerut evacuarea temporară a fostului soţ, G.R., din locuinţa comună aflată în Copou, interzicerea oricărui contact ori comunicare, interzicerea deplasării bărbatului la Liceul de Informatică, dar şi obligarea lui la predarea celor două pistoale cu bile deţinute. Conform plângerii depuse de A.B., se temea să nu fie urmărită de fostul soţ atunci când se ducea să-şi ia copiii de la şcoală, acesta fiind motivul menţionării liceului. Femeia s-a plâns că bărbatul a ameninţat-o cu moartea, a înjurat-o, umilit-o şi agresat-o fizic, depunând ca dovadă la dosar planşe foto.

În replică, apărătorul lui G.R. a afirmat că violenţele nu sunt dovedite. Fotografiile erau vechi, iar G.R. venea doar sporadic acasă şi îşi petrecea timpul doar cu cei doi copii. De dormit, dormea când cu unul dintre băieţi, când cu celălalt. Prin urmare, provenienţa loviturilor primite de femeie ar fi putut fi alta. Avocatul a precizat că A.B. şi G.R. locuiesc într-o casă cu trei niveluri. Demisolul fiind compartimentat ca un mic apartament, G.R. putea locui acolo, respectând totodată distanţa faţă de fosta sa soţie, dacă judecătorii apreciau aceasta ca fiind necesară.

Magistraţii Judecătoriei au apreciat ca dovedite cel puţin două agresiuni fizice ale lui G.R. împotriva fostei sale soţii, una fizică, demonstrată de fotografii, şi una psihologică, ce o făcuseră pe femeie să se adreseze poliţiei, iar apoi instanţei. Ca urmare, judecătorii au decis evacuarea lui G.R. din locuinţă timp de 3 luni şi obligarea acestuia la păstrarea unei distanţe minime de 50 de metri faţă de fosta soţie. A fost respinsă însă cererea femeii ca G.R. să nu se poată apropia de şcoala copiilor. Judecătorii au considerat că o astfel de interdicţie ar fi inutilă, câtă vreme bărbatul oricum nu avea voie să se apropie de A.B. Nu a fost acceptată nici cererea ca bărbatul să-şi predea armele, acestea nefiind folosite la vreo agresiune. Sentinţa a fost contestată de G.R., dezbaterile urmând să se reia în faţa Tribunalului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ascensiunea Dreptei. Liberali, iliberali, populişti (I)

Alexandru LĂZESCU

Ascensiunea Dreptei. Liberali, iliberali, populişti (I)

Chiar şi în această perioadă de criză economică severă valorile culturale vor ocupa un rol tot mai proeminent în disputele politice şi electorale din spaţiul occidental.

opinii

Aisbergul cunoaşterii umane şi mecanismele istoriei

Nichita DANILOV

Aisbergul cunoaşterii umane şi mecanismele istoriei

Da, istoria o scriu învingătorii, dar o scriu şi istoricii. Uneori chiar şi poeţii. Şi când spun aceasta, gândul îmi zboară la Homer. Poate că nici aheii, nici troienii nu a fost atât de viteji pe câmpul de luptă cum apar în scrierile sale. Homer a prezentat faptele prin prisma sa poetică. De aici şi toată grandoarea şi măreţia ce sfidează veacurile.

Despre competitivitatea digitală a României

Ciprian IFTIMOAEI

Despre competitivitatea digitală a României

Ţara noastră rămâne în urmă pentru mai mulţi indicatori din categoria „capitalul uman”, având un nivel foarte scăzut de competenţe digitale de bază în comparaţie cu media UE. În ceea ce priveşte aspectele pozitive menţionate în Raportul DESI faţă de România se remarcă poziţiile înalte privind proporţia de femei specialişti în TIC la angajare (locul 2) şi absolvenţi TIC (locul 4) în UE-27.

Porumbeii şi planeta

Michael ASTNER

Porumbeii şi planeta

Mă duc la cumpărături. Ajuns la intersecţia Lidl - Policlinica Galata, văd o femeie mai în vârstă care tocmai se pregătea să hrănească... porumbeii. Care porumbei, zeci, poate chiar sute (s-a format un stol uriaş în zonă, stol ce acum câţiva ani nu exista), evident că au început să coboare şi să se adune pe terenul viran dintre trotuar şi gardul Policlinicii. 

pulspulspuls

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Iată o poză care face cât o mie de cuvinte, stimaţi telespecatori şi veţi vedea imediat de ce. Avem aici o desfăşurare de forţe a echipei USR cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale, prilej după cum ştim de defilare pentru public cu armată, avioane şi tromboane, dar, în acelaşi timp, este şi un prilej pentru partide ca să-şi arate muşchii. 

Caricatura zilei

Motorul Iubi

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.