anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Ordin de protecţie cerut de o soţie agresată de soţul jandarm, dar respins de judecător: „Nu e destul de grav”

GALERIE
violenta_familie
 • violenta_familie
- +

„Astfel de hotărâri golesc de sens protecţia oferită de lege. Mesajul transmis societăţii de magistrat este unul foarte grav”, a comentat avocata femeii.

 

Un jandarm şi-a aplicat cunoştinţele pe propria soţie, strângând-o de gât şi smulgându-i părul din cap, potrivit acuzaţiilor. Poliţia a dispus emiterea unui ordin de protecţie provizoriu, pentru a împiedica escaladarea conflictului dintre soţi. Cazul a ajuns în instanţă, femeia cerând emiterea unui ordin de protecţie pe o durată de şase luni, iar soţul contestând şi ordinul provizoriu. Magistraţii Judecătoriei au respins ambele cereri, apreciind că „actele de violenţă nu sunt destul de grave”. „Astfel de hotărâri golesc de sens protecţia oferită de lege. Mesajul transmis societăţii de magistrat este unul foarte grav, cu atât mai mult cu cât au existat numeroase cazuri în care victimile violenţei şi-au pierdut viaţa”, a comentat Simona Bădăluţă, avocata femeii.

Incidentul judecat de magistraţi s-a produs pe 20 noiembrie, în jurul prânzului. Între Daniela I. şi Vasile I., soţul acesteia, a izbucnit un conflict spontan, legat de cheltuielile casnice şi de faptul că femeia băuse în acea zi, conform propriei declaraţii, 2-3 pahare. Conflictul a devenit violent, bărbatul prinzându-şi soţia de păr şi de gât şi lovind-o. Certificatul medico-legal întocmit ulterior a evidenţiat numeroase urme de lovituri pe antebraţe, specifice situaţiilor în care victima încearcă să se apere, ca şi o lovitură în faţă şi urme de degete pe gât. Femeia a apelat la ajutorul surorii sale şi a chemat poliţia. Ulterior, cazul a ajuns în instanţă.

În afara ordinului de protecţie, Daniela I. a solicitat şi obligarea soţului la plata a 1.200 lei, întrucât fusese nevoită să părăsească locuinţa şi îşi închiriase alt apartament. În replică, bărbatul a spus că o luase de păr pe soţia sa, dar nu o lovise. Femeia s-ar fi împiedicat de nişte papuci, el a prins-o de tricou ca să nu cadă, de aici apărând şi dungile roşii de pe gât. Vasile I. a prezentat în instanţă şi o înregistrare în care se aude vocea ridicată a femeii şi cea calmă a bărbatului, care o sfătuieşte să se liniştească. Atunci când la faţa locului se prezentase însă un poliţist, Vasile I. i-a interzis acestuia să înregistreze discuţiile.

Magistraţii Judecătoriei au apreciat că nu fusese vorba decât de un conflict minor, întrucât femeia nu încercase să plece din locuinţă şi nici nu ceruse ajutorul unei vecine care venise auzind scandalul. „În cauză nu au fost dovedite săvârşirea unor acte de violenţă de intensitate suficient de ridicată pentru a justifica emiterea ordinului de protecţie”, au considerat judecătorii. Decizia finală va aparţine magistraţii Tribunalului, care vor reanaliza cazul astăzi. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.