Ordin ministerial pentru Iasi: Faceti angajari la Institutul de Oncologie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Ordin ministerial pentru Iasi: Faceti angajari la Institutul de Oncologie

GALERIE
Institutul Regional de Oncologie de la Iaşi
  • Institutul Regional de Oncologie de la Iaşi
- +

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, marţi, că Institutul Regional de Oncologie de la Iaşi reprezintă o "ultraprioritate", având în vedere că instituţia este nouă, finalizată, dar nu are personal, şi că a emis un ordin pentru a se face angajări.

"Sunt două unităţi spitaliceşti care am considerat noi că au ultraprioritate, pentru că sunt două instituţii care nu pot funcţiona şi ele sunt noi. Vă dau exemplul Institutului Regional de Oncologie de la Iaşi. El este gata, are tot ce-i trebuie, nu are personal. Deci este clar că dacă vrem să-i dăm drumul să lucreze şi să facă bine pacienţii de la Iaşi, are nevoie de persoanal. Şi am considerat că este ultraprioritate", a spus Nicolăescu.

Ministrul Sănătăţii a precizat că în ceea ce priveşte restul unităţilor spitaliceşti, se va proceda la o persoană angajată pentru o persoană care pleacă, urmând a se face o deblocare a posturilor în întreg sistemul sanitar după rectificarea bugetară.

"Iar ca rezolvare, după rectificarea bugetară, în funcţie de câţi bani vom avea - pregătim, noi am pregătit deja, dar, sigur, până nu avem calculele făcute pe banii care ni se vor da, nu vă pot spune azi - se va face o deblocare în tot sistemul sanitar. Dar trebuie să corelăm deblocarea de posturi cu resursa bugetară, altfel creăm posturi, dar nu avem cu ce să le plătim", a spus Nicolăescu.

El a arătat că media deficitului de posturi în spitale variază între cinci şi opt la sută.

Un număr de 397 de posturi vacante existente la Institutul Clinic Fundeni Bucureşti şi la Institutul Oncologic Iaşi ar putea fi ocupate în 2013, cu condiţia încadrării în cheltuielile de personal aprobate, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern pus în dezbatere publică de Ministerul Sănătăţii.

Astfel, vor putea fi ocupate, dacă sunt bani pentru plata salariilor, 185 de posturi la Institutul Regional de Oncologie Iaşi, dintre care 123 pentru personal de specialitate medico-sanitar, 51 pentru personal auxiliar sanitar, 11 pentru personal tehnic, economic, de secretariat, administrativ, muncitori şi 212 posturi la Institutul Clinic Fundeni Bucureşti, dintre care 118 pentru personal de specialitate medico-sanitar şi 94 pentru personal auxiliar sanitar. Proiectul de act normativ este în dezbatere publică până la 29 iunie.

Mediafax

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Cosmin PAȘCA

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Într-o ţară în care trenurile care transportă butuci la export stârnesc mai multe lacrimi pe Facebook decât imaginile cu pacienţii de la terapie intensivă, un astfel de subiect ar fi trebuit să scandalizeze opinia publică şi să producă un cutremur în structurile de putere din Palatul Victoria şi „conacul” din Modrogan.

Filmuletul zilei

opinii

Canonizare

Codrin Liviu CUȚITARU

Canonizare

„Dispariţia mea fizică devenise o urgenţă istorică... Iată că pigmeii mă venerează în sfârşit! Îmi pun numele pe plăcuţe, îmi sculptează chipul, îmi ridică osanale. S-a făcut dreptate. Acesta a fost dintotdeauna raportul real dintre mine şi ei! Ei, muritorii prosternaţi în admiraţie pentru adevăratul maestru, eu, olimpianul - nu bietul Hermes, ci Zeus, cum ar trebui de fapt să mă cheme, dacă ai mei ar fi fost un pic mai inspiraţi!”

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

Bogdan ILIESCU

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

„Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one./ Realitatea este doar o iluzie, deşi una foarte persistentă” - Albert Einstein

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

pulspulspuls

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Filmuleţul cu ameninţarea auditului la adresa şefilor de la Romsilva din judeţe puşi de PSD ca să-şi dea demisia şi să lase locul celor de la PNL, difuzat alaltăieri de băieţii de la Recorder, cică a picat cum mai prost nu numai pentru Gelu Puiu, băiatul de mingi al lui Flutur bucovineanul încă de pe vremea când era şef de ocol la Cârlibaba, cel care dădea telefoanele, sau pentru Alexe de la Iaşi, şeful lui, ci mai ales cică pentru PNL şi Cîţu. 

Caricatura zilei

Urare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.