De Business

Punem punctul pe știi

Ordonanta SNP va fi supusa la vot in varianta Guvernului

joi, 06 noiembrie 1997, 00:00
2 MIN
 Ordonanta SNP va fi supusa la vot in varianta Guvernului

Presedintele Senatului, Petre Roman, a declarat, miercuri, ca respingerea articolului unic din legea de aprobare a ordonantei de urgenta privind infiintarea Societatii Nationale de Petrol presupune, de fapt, doar respingerea amendamentelor aduse la ordonanta.
Roman a sustinut ca daca Senatul va accepta legea de aprobare a ordonantei, in ansamblul ei, ordonanta va ramine in forma propusa de guvern, fara modificari.
Un punct de vedere identic a exprimat si senatorul PNL, Paul Pacuraru, care, marti, a votat impotriva ordonantei. El a spus ca aceasta chestiune va fi discutata miercuri de conducerile partidelor din coalitie.
Liderul grupului liberal, Paul Pacuraru, a difuzat si un comunicat in care se precizeaza de ce senatorii PNL au votat, marti, impotriva, respingind comentariile potrivit carora ar exista interese oculte ale PNL in legatura cu constituirea SNP.
Cu toate acestea, in comunicat se arata ca PNL nu poate fi de acord cu mentinerea pachetului majoritar de actiuni in proprietatea statului, deoarece se blocheaza, practic, procesul de privatizare, situatie in totala contradictie cu programul de guvernare. Propunerea PNL ca statul sa detina o actiune nominativa de control, protejeaza, prin dreptul de veto al statului, Societatea Nationala de Petrol – PETROM SA de eventualitatea unei fuziuni, lichidari sau absorbtii, considera Pacuraru.
PNL considera ca amendamentul privind posibilitatea de integrare a Societatii ROMGAZ SA in SNP este benefica in strategia de guvernare, tinind cont de obiectul comun de activitate al celor doua societati, fapt confirmat si de experienta internationala, se mai arata in comunicat.
Ulm Spineanu, ministrul Reformei, a declarat, miercuri, ca personal considera ca Romgaz nu trebuie inclusa in Societatea Nationala a Petrolului (SNP).
"In favoarea neincluderii Romgaz in SNP exista argumente economice", a spus el. Spineanu afirma ca a atras atentia, inca de cind se discuta problema infiintarii SNP, a problemelor ce vor aparea in legatura cu redistribuirea actionariatului. "Prin includerea Romgaz in SNP s-ar crea o societate ce ar avea un capital social de 12.000 de miliarde lei", a mai spus ministrul Reformei. El a aratat ca nu vede "utilitatea" includerii Romgaz in SNP.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii