Comunicat de presa (P)

Oresa a preluat parcul logistic si industrial Solo Iasi de la grupul de firme Tester aflat in proprietatea omului de afaceri Bogdan Pitigoi (P)

marți, 16 martie 2021, 15:46
2 MIN
 Oresa a preluat parcul logistic si industrial Solo Iasi de la grupul de firme Tester aflat in proprietatea omului de afaceri Bogdan Pitigoi (P)

Luni 15 martie 2021 s-a finalizat cu succes tranzactia prin care Oresa a preluat parcul logistic si industrial Solo Iasi de la Grupul Tester aflat in proprietatea omului de afaceri Bogdan Pitigoi, aceasta tranzactie marcand intrarea companiei de investitii Oresa in segmentul de real estate din Romania.

“Grupul Tester a investit cu incredere in dezvoltarea Parcului Solo in comuna Letcani incepand din anul 2011, acesta fiind primul parc logistic si industrial privat din zona de nord est a Romaniei. Chiar daca la inceput am fost priviti cu scepticism, zona Moldovei fiind privita ca nefiind propice acestor tipuri de investitii, noi am continuat sa dezvoltam Parcul Solo fiind convinsi ca va veni timpul cand zona noastra va deveni atractiva.
 
Faptul ca Oresa, care a investit in ultimii 24 de ani peste 150 milioane de euro in Romania, a ales sa intre in real estate prin investitia in Parcul Solo inseamna ca Iasiul conteaza deja si in piata logistica si industriala din Romania. Ne bucura ca Parcul Solo se va dezvolta in continuare si ca partenerii nostri principali Lear Corporation si Altex vor avea asigurate in continuare cele mai bune conditii de catre o companie de inalt nivel cum este Oresa” afirma Bogdan Pitigoi.
 
“De la prima intalnire, am fost impresionati de proiectul dezvoltat de dl. Bogdan Pitigoi, de seriozitatea cu care trateaza partenerii si clientii, de preocuparea continua pentru satisfacerea cerintelor acestora, valori pe care le impartasim si noi in Oresa. De asemenea, ne-a atras locatia strategica din NE tarii, calitatea activelor si oportunitatea de a extinde si dezvolta aceasta platforma”a declarat domnul Cornel Marian,managing director Oresa.
 
In aceasta tranzactie Grupul Tester a fost asistat de catre casa de avocatura Pacuraru,Iliescu,Mazareanu cu care colaboreaza de 18 ani. Tranzactia a fost finantata din fonduri proprii Oresa si finantare bancara oferita de Raiffeisen Bank. Oresa a fost asistata in tranzactie de avocatii RTPR si de catre PWC. 
 
Grupul Tester este una dintre cele mai vechi afaceri antreprenoriale din Romania, fiind infiintat acum 28 de ani si avand investitii in domenii diferite cum ar fi auto, birouri, industrial, asigurari, logistica si transporturi. 
 
Oresa este o companie de investitii controlata de o familie din Suedia, activa in Romania din 1997. Oresa a investit si construit companii, lider in piata, in cateva sectoare cum ar fi servicii financiare, materiale constructii, business si IT services, fmcg, retail& distribution. In prezent, companiile din portofoliu sunt La Fantana si RBC, care a preluat Ropeco in Februarie 2021. In trecut Oresa a detinut participari si a contribuit la dezvoltarea unor firme, precum Fabryo-Atlas, Somaco, Duraziv, Motoractive, Credisson, Flanco, Brewery Holding (Ciuc) si Medicover.

Comentarii