anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

OTP Bank va declara război BNR? Conducerea băncii analizează aspectele juridice ale respingerii ofertei de preluare a Băncii Româneşti

GALERIE
OTP Bank
  • OTP Bank
- +

Conducerea OTP Bank a anunţat luni că analizează aspectele juridice ale scrisorii trimise de Banca Naţională a României (BNR), prin care a fost notificată că nu a fost aprobată achiziţia pachetului de acţiuni deţinute de Banca Naţională a Greciei (NBG) la Banca Românească.

În iulie 2017, banca grecească NBG a semnat un acord cu subsidiara din România a grupului financiar maghiar OTP privind achiziţionarea pachetului de acţiuni deţinute la Banca Românească, de 99,28%. În luna decembrie a anului trecut, Consiliul Concurenţei a anunţat că a autorizat operaţiunea. BNR a anunţat joi că se opune intenţiei OTP Bank România de a achiziţiona Banca Românească.

”Managementul analizează aspectele juridice ale scrisorii remise de către autoritatea de supraveghere, termenul limită de contestare a deciziei fiind 29 martie 2018”, se arată în comunicatul publicat luni de OTP Bank. Banca maghiară a subliniat că, indiferent de rezultatul final, managementul OTP Bank este în continuare dedicat obiectivului de a-şi întări prezenţa pe piaţa din România, prin creştere organică sau prin noi achiziţii. ”În acelaşi timp, OTP Bank va continua direcţia strategică de achiziţii dedicată Europei Centrale şi de Est. Complementar capitalului alocat pentru creşterea organică, managementul intenţionează să aloce o parte semnificativă a capitalului extra generat către viitoare achiziţii cu potenţial de valoare adăugată”, se arată în comunicat.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.