Oxigen de la Chirica: primarul a dat undă verde alocării sumei de 2,1 milioane lei către CSM Politehnica
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 03.03.2021

Oxigen de la Chirica: primarul a dat undă verde alocării sumei de 2,1 milioane lei către CSM Politehnica

GALERIE
bucurie-ieseana-steauachirica
  • bucurie-ieseana-steaua
  • chirica
- +
 
Clubul va lichida astfel datoriile din sezonul trecut. Ieşenii aşteaptă acum ca Fotbal Hebdo să aducă banii promişi
 
În numărul de ieri al “Ziarului de Iaşi” v-am prezentat situaţia existentă la CSM Politehnica Iaşi, acolo unde colaborarea dintre partea ieşeană şi agenţia Fotbal Hebdo, care a cuprins până acum foarte multe acţiuni ciudate, erori, naivităţi ori minciuni, a ajuns într-un punct critic. Tabloul, creionat după dialoguri cu mai multe surse, a fost confirmat ieri de preşedintele executiv al clubului, Adrian Ambrosie: “Sunt câteva promisiuni făcute de Fotbal Hebdo care încă aşteptăm să fie puse în practică. Iniţial am primit asigurări că vor fi aduşi la Iaşi jucători cu o cotă foarte ridicată, de trei milioane de euro. Campania de transferări ajunge la final, iar jucătorii de la echipe de top, aşa cum am anunţat că vor fi aduşi, bazându-mă pe asigurările primite, nu au apărut încă. Apoi, a fost o convenţie de aducere a unei infuzii consistente de capital, de un milion de euro, în momentul în care noi vom lichida datoriile pentru sezonul trecut. Suntem aproape de acest lucru, aşteptăm implicarea colaboratorilor noştri”.
Lichidarea datoriilor acumulate în sezonul 2016-2017 va fi posibilă, după cum “Ziarul de Iaşi” a anticipat ieri, ca urmare a implicării primarului Iaşului, Mihai Chirica. Acesta, împreună cu viceprimarul Gabriel Harabagiu, a participat ieri la şedinţa Fundaţiei Sportului Ieşean în care s-au împărţit banii alocaţi în urma rectificării bugetare a Consiliului Local Iaşi. Din cei 3,5 milioane de lei pe care Fundaţia i-a primit, 2,1 milioane vor merge la fotbal, suma fiind suficientă pentru ca gruparea din Copou să lichideze restanţele din sezonul trecut. “Am analizat toate priorităţile sportului local în şedinţa Fundaţiei de ieri. Pentru ca echipa de fotbal să ajungă la zero cu datoriile de anul trecut, fapt care ar trebui să genereze implicarea financiară a colaboratorilor moldoveni, am alocat către CSM suma de 2,1 milioane lei, bani suficienţi pentru închiderea financiară totală a campionatului trecut. CS Politehnica va primi 350 000 lei pentru echipa de baschet masculin, 350 000 de lei pentru cea de handbal masculin şi 250 000 de lei pentru rugby, echipa de futsal – 150 000 de lei, alţi 200 000 de lei fiind destinaţi pentru 11 sportivi şi alte evenimente sportive. Banii vor asigura nevoile echipelor amintite pentru lunile iulie, august şi septembrie” a declarat Lucian Popescu, preşedintele FSI, care a adăugat: “Fundaţia va mai beneficia până la finalul anului de încă 2 milioane lei, care vor fi primiţi la următoarea rectificare bugetară a Consiliului Local. Cum fotbalul va fi finanţat de colaboratorii din Moldova, banii de la Fundaţie vor merge către celelalte sporturi, echipele de baschet, handbal, rugby şi futsal urmând a primi pentru lunile octombrie, noiembrie şi decembrie aceleaşi sume ca şi acum. În plus, vor fi sprijinite şi alte cluburi”. La şedinţa FSI, CSM Poli a fost reprezentată de vicepreşedintele Mircea Ursu, preşedintele Adrian Ambrosie fiind prezent, alături de alţi colaboratori, la o întâlnire cu un suporter, iar CS Politehnica – de directorul Vasile Manole.
Chiar dacă a primit toţi banii promişi în ultima perioadă, aportul Primăriei ajungând astfel la 6,6 milioane lei în 2017 (comparativ, în 2014, în ultimul an de “domnie” a lui Nichita, fotbalul a primit 7,7 milioane lei, în 2015, în primul an în care Chirica a fost şef la Palatul Roznovanu – 5,8 milioane lei, iar anul trecut – 5,5 milioane lei, bani din care clubul a montat şi scaune pe stadion, în toţi aceşti ani existând şi suplimente de la defuncta Iaşi Fotbal), clubul de fotbal a fost luat la ochi în ceea ce priveşte cheltuielile făcute. Deşi s-a anunţat că din vară vor apărea reduceri consistente de cheltuieli, primele de instalare de peste 150 000 de euro net (Jo a primit 20 000 de euro şi va mai încasa încă pe atât, antrenorul principal Flavius Stoican şi Andrei Cristea au încasat 15 000 de euro, Ionuţ Cioinac – 12 000 de euro, Tiago, Kamer Qaka, Cosmin Frăsinescu – câte 10 000 de euro, Gabriel Bosoi, Andrei Sin şi antrenorul secund Eugen Trică - câte 6 000 de euro fiecare, preşedintele Ambrosie – 3 000 de euro, pe parcursul sezonului urmând a mai fi achitaţi încă 24 000 de euro), salariile acordate unor fotbalişti (de exemplu, Kizito va primi 60 000 de euro în zece luni iar Tiago – 4 500 de euro lunar), cele 15 apartamente închiriate, pentru care se plătesc chirii totale de 6 000 de euro lunar, consistenţa delegaţiilor la meciurile din deplasare (la Severin, în prima etapă, au fost 38 de persoane!) au generat iritare în rândul celor care au cerut strângerea şurubului în vară.
Mai multe limpeziri ale situaţiei financiare a CSM Politehnica şi, mai ales, cine va susţine bugetul echipei pentru campionatul în curs, în care avantajul este faptul că la club există şi multe salarii mici, ar trebui să apară pe parcursul acestei luni. În cazul în care Fotbal Hebdo nu-şi va onora obligaţiile, moldovenii vor pleca, Primăria luând în calcul o suplimentare şi pentru fotbal. “Jucătorii actuali de la CSM Poli trebuie să fie liniştiţi că îşi vor primi drepturile, indiferent de ce va face Fotbal Hebdo, celelalte echipe care fac performanţă şi sportivii de top ai Iaşului - la fel” a precizat Chirica. 
 
 
 
 

    

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Euro contra dezinformării

Lucian DÎRDALA

Euro contra dezinformării

Indiferent dacă se va adopta sau nu o soluţie instituţională în chestiunea dezinformării chineze, o alocare corespunzătoare de resurse în această direcţie ar fi un pas explicabil, dacă se doreşte restabilirea credibilităţii EEAS ca promotor ferm al valorilor Uniunii Europene.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Saboţii lui Claude (III)

Florin CÎNTIC

Saboţii lui Claude (III)

Editura Sedcom Libris din Iaşi a publicat recent un volum de memorii1 semnat de Claude Karnoouh, cu ocazia unei frumoase aniversări a acestuia. Şi cartea, şi autorul merită din plin atenţia noastră.

Un norocos

Radu PĂRPĂUȚĂ

Un norocos

Prin '90 sau '91 am nimerit la o consfătuire a oamenilor de afaceri din România şi Basarabia. Căzusem şi eu popâc acolo în calitatea-mi ambiguă de jumătate ziarist, jumătate - drace călugăre - de pârât om de afaceri! 

Experienţa Ciceu - Cicero

Alex VASILIU

Experienţa Ciceu - Cicero

Couperin, Scarlatti, Carl Philipp Emanuel Bach, Johann Sebastian Bach, Mozart, Beethoven, Chopin, Ceaikovski sunt nume fundamentale pentru istoria culturii. Creaţia lor este ascultată în săli de concerte, de recital, în catedrale, în teatre lirice, în festivaluri. Profesioniştii, publicul european s-au obişnuit de secole cu ideea corect-confortabilă că partiturile compozitorilor menţionaţi fac parte din categoria muzicii academice (pentru că se învaţă în academii, universităţi şi conservatoare), din categoria muzicii clasice, serioase.

pulspulspuls

Iată nivelul lui Peni Hill de Bahlui: zero barat, în materie!

Iată nivelul lui Peni Hill de Bahlui: zero barat, în materie!

Iacătă, stimaţi telespectatori, că abia la cinci zile de la marele eşec politic al micului edil Peni Hill ies la iveală sforile care s-au rupt în conţilul local vinerea trecută, de la atâta tras în disperare de ele. 

Caricatura zilei

Dezmembrări rovere Marte

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.