Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Advertorial PSD Iași

(P) Lupta cu virusul a fost pierdută la Iași din cauza incompetenței managerului Roșu și a președintelui CJ Costel Alexe

GALERIE
Ambulante 2Ambulante
  • Ambulante 2
  • Ambulante
- +

Numărul de cazuri de Covid-19 a explodat pur și simplu în ultimele zile, iar spitalele din Iași au devenit neîncăpătoare pentru numărul de bolnavi care au nevoie de asistență medicală. 

Managerul spitalului de Boli Infecțioase vorbește acum despre lipsa locurilor din spital, iar președintele Consiliului Județean (CJ) asistă neputincios cum efectiv ieșenii mor pe capete fără a beneficia de minimul tratament medical necesar. Acesta este tabloul sumbru al unor zile în care administrația județeană liberală și-a arătat, din nou, nepăsarea și incompetența.

“Sunt pur și simplu siderat de situația în care a ajuns Iașul în acest val 4 al pandemiei. Deși am tras nenumărate semnale de alarmă atât către conducerea Spitalului de Boli Infecțioase, cât și către administrația penelistă de la Consiliul Județean nu am fost auzit. Oameni buni, cât Spitalul mobil de la Lețcani a fost funcțional, peste 1000 de oameni din toată țara au fost tratați și s-au vindecat de Covid. De atunci și până acum, peneliștii au închis unitatea medicală, cu toate că știau că valul 4 va fi nimicitor. Au avut timp să pună la punct toate inconvenientele care au mai apărut pe parcurs. Dar nu au vrut. Au tras de timp cât au putut și nu au permis nici altora să pună în funcțiune spitalul. Au spus permanent doar că Popa e vinovat! Da, sunt vinovat pentru că am construit un spital pentru bolnavii de coronavirus. Și acest spital putea și trebuia să salveze vieți omenești acum. Așa cum a mai facut-o! 
Ei nu mai au nicio scuză acum! Incompetența managerului Roșu și a penalului Alexe fac ca în aceste zile ieșenii să moară pe capete și să nu beneficieze de tratament medicale pentru că spitalele sunt pline“
a declarat senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași.

Liderul PSD Iași spune că unitatea mobilă de la Lețcani putea asigura acum cel puțin 60 de paturi la ATI și peste 100 pentru formele medii și ușoare și acuză faptul că actuala administrație județeană penelistă a întârziat în mod voit și cu rea credință predarea spitalului către Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU).

“Stau și mă întreb cât de bine era acum să avem acest spital funcțional. Au trecut mai bine de 8 luni de când peneliștii de la CJ l-au închis și mai bine de 3 luni de când s-a cerut să predea unitatea mobilă către ISU. Nici măcar atât nu au fost în stare. Mă gândesc acum că e la mijloc fie nepăsare, fie rea-credință față de ieșeni. Să le fie rușine! Și managerul Roșu și penalul Alexe au pe conștiință toți acești oameni care stau în ambulanțe sau nici măcar nu mai ajung în spitale pentru a se trata sau pentru a primi ajutor medical de specialitate. Roșu și Alexe nu au pierdut doar lupta cu virusul, ci și pe cea cu omenia, profesionalismul și competența“ a mai declarat liderul social-democrat ieșean.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri