anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Păcăleala cu Sala Polivalentă: Guvernul nu vrea să mai audă de Iași!

GALERIE
Polivalenta Iasi
  • Polivalenta Iasi
- +

Deşi Iaşul este unul din puţinele oraşe mari ale României fără o sală polivalentă modernă, Guvernul a infirmat faptul că va finanţa o astfel de investiţie în oraş în perioada următoare. Precizarea vine după ce primarul Mihai Chirica anunţa luna trecută că Ministerul Tineretului şi Sportului va finanţa construcţia a două astfel de săli, de 10.000-15.000 de locuri, la Iaşi şi la Braşov. „Proiectele sunt în stadiul de idee“, a confirmat ministerul de resort.

Construirea unei Săli Polivalente la Iaşi pare un vis îndepărtat pentru ieşeni. Guvernul a infirmat că ar avea în plan o astfel de investiţie pentru acest an, după ce, luna trecută, primarul Mihai Chirica afirma că Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) are în vedere începerea construcţiei a două astfel de săli, una la Iaşi şi cealaltă la Braşov. În schimb, într-un răspuns oficial al MTS, se arată că nu există fonduri alocate în acest an pentru astfel de proiecte. Mai mult, MTS a precizat că nici amplasamentele nu au fost stabilite.

Informare semnată de ministru

„În conformitate cu Programul de Guvernare este prevăzută construcţia a două Săli Polivalente, de 10.000-15.000 locuri, până în 2020. În acest sens, în acest an, în urma consultărilor care vor avea loc în cadrul Consiliului Naţional al Mişcării Sportive din România, a necesităţilor de dezvoltare şi a priorităţilor Companiei Naţionale de Investiţii vom identifica locaţiile acestora şi vom demara procedurile de construcţie“, se arată în răspunsul MTS, semnat de ministrul Marius Duncă. Cu toate că oficialul guvernamental a afirmat că în acest an vor „demara procedurile de construcţie“, în finalul adresei a precizat că în bugetul pe 2017 al MTS nu există alocări bugetare pentru realizarea celor două săli. „Proiectele sunt în stadiul de idee, fiind necesare mai întâi decizii care nu implică alocări bugetare“, a adăugat ministrul. Oficialul a mai spus că realizarea celor două săli este „o prioritate“ pentru MTS în vederea organizării a cât mai multor competiţii internaţionale şi pentru a avea infrastructura sportivă necesară „dezvoltării armonioase a sportului de performanţă şi a sportului de masă“. „Aceste obiective de investiţii se pot realiza doar prin colaborare între Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene şi Compania Naţională de Investiţii, cu sprijinul unităţilor administrative locale implicate“, a menţionat ministrul.

Ce spunea Chirica

În februarie, primarul Mihai Chirica, în cadrul unei conferinţe de presă în care a abordat şi problema alocărilor pentru Iaşi de la bugetul de stat, a susţinut că propunerile MTS pentru amplasarea celor două săli sunt Iaşi şi Braşov. Adresa MTS poate fi consultată pe site-ul Camerei Deputaţilor, documentul fiind un răspuns la o interpelare adresată de deputatul PNL de Iaşi Costel Alexe.  

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.