anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Pacea lui Mihăiţă cu duşmanii de baltă: care e miza?

GALERIE
puls
 • puls
- +

Haideţi să poposim la oiţele noastre din politichie momentan, şi să vă mai spunem una scurtă, cu berbeci: despre ce aranjamente mai face Mihăiţă la palatul cel roznovan cu duşmanii declaraţi, dar amici în particoler. 

Cică săptămâna viitoare vom asista la o mutare tare interesantă pe piaţa negocierilor politice locale, odată că o numire surpriză, de către Mihăiţă, la şefia TermoService. Actualul şef Chir Riţă a fost pus deja pe făraş, iar în locul lui va fi desemnat interimar (apoi prin concurs servit), atenţie aicea: conţilierul judeţean pemepist A lu’ Ivonăaia, stimaţi locatari.

Cum s-a ajuns la o asemenea enormitate politică, în vreme ce dipotatul Grămadă se jură că el nu negociază cu Mihăiţă, iar locotenentului lui nici atât? Hmmm, o fi oare vorba de vreo înţelegere peste capul lor, direct între Trump şi Kim Jong Un? Sau e vorba de vreo aliniere a planetelor? Noi am zice că ambele... Care o fi miza? Ei, păi nu vă spuneam ieri...

Să râdem cu Ghihocel, cel mai mare burdihănel

Am râs ieri de era să cădem pe spate, stimaţi telespectatori, după ce am cetit, avertizaţi de un amic, că buhaiul Ghihocel Osânză ne-a pus, în gazeta lui de şantaj, cică nişte întrebări la care să-i răspundem.

Bine, trecem peste faptul că, tălălău cum îl ştim, pune toate vreo 10 întrebări plecând de la o treabă luată ca adevărată, când în realitate este falsă: că ar exista un contract pe chestiuni viitoare bla-bla-bla. Băbăeţ, cum dracu să fie contracte din astea când nici în alea cu afacerea mergând nu te mai poţi încrede azi.

Dar, în fine, lasă asta, Ghihocele, şi hai să-şi spunem noi una mai tare. Ştii tu vorba aia: cu ţâganu’ nici la pagubă, nici la câştig. Aşa că stai jos tura asta, şi ascultă aicea! Băbăeţ, şi bă Ghihocele, tu crezi că la noi se aleg subiectele despre care scriem cu contractele de publicitate într-o mână, şi cu numerele de telefon pentru şantajat în cealaltă, cum e acolo în cambuza voastră?

Şi, în fine, ia pe loc repaus acuma, că noi avem aţi spune, măi Ghihocele băiete, de la hobraz: Ciocardele, vine iarna şi n-ai palton. Hai hâmbulinat-o! Ok, acuma drepţi, ura şi la gară! Hai, acasă: a tras la peron personalul de Ciurea...

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.