anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 04.12.2022

Pacient cu cancer de vezică biliară, diagnosticat și operat cu succes prin abord laparoscopic la Spitalul Arcadia (P)

GALERIE
dr-chichirau_zdi
 • dr-chichirau_zdi
- +

Un pacient de 60 de ani s-a prezentat la Spitalul Arcadia cu simptome diverse: dureri, grețuri, balonări, gust amar matinal. Pacienul prezenta și patologii asociate, hipertensiune arterială, adenom de prostată. La examenele specifice a fost diagnosticat cu colecistită litiazică, motiv pentru care s-a intervenit chirurgical prin abord laparoscopic. Intervenția a durat o oră, pacientul recuperându-se imediat. La examenul anatomopatologic, uzual la colecistectomie, s-a descoperit un focar de adenocarcinom, veziculă biliară (PT2BN0).

În stadiile incipiente, cancerul de vezică biliară are o simptomatologie redusă. De cele mai multe ori, acest tip de cancer este descoperit întâmplător, cu ocazia efectuării unei endoscopii sau a unei intervenții chirurgicale, ca în cazul acestui pacient. Dacă este descoperit precoce, opțiunile de tratament sunt favorabile. Cea mai frecventă formă de cancer a veziculei biliare este adenocarcinomul. Adenocarcinomul papilar, carcinomul scuamos, carcinomul celular scuamos şi carcinosarcoamele sunt mai rar întâlnite.

Intervenţia chirurgicală este singura opţiune de tratament de succes pentru cancerul în stadiile I şi II. În consecință, după investigațiile ulterioare, s-a intervenit chirurgical, în echipă formată din Dr. Dragoș Chichirău, medic specialist Chirurgie generală, și Dr. Mihaela - Mădălina Gavrilescu, medic specialist Chirurgie generală, pentru completarea tratamentului. După alte investigații imagistice specifice, s-a intervenit laparoscopic și s-a realizat rezectia segmentului 4 hepatic și limfadenectomie. Această a doua intervenție a durat o oră și jumătate. Pacientul a fost spitalizat timp de 3 zile, iar recuperarea a fost rapidă.

Evoluția pacientului a fost în parametri normali, a fost monitorizat periodic prin investigații de imagistică și markeri tumorali care nu au prezentat modificări ulterioare. După cea de-a doua intervenție, pacientul a fost luat în evidență de medicul oncolog, cu recomandarea de a reveni periodic la control la medicul chirurg, la 3 luni, 6 luni, 1 an. Acest tip de cancer poate recidiva și de aceea trebuie urmărit cel puțin 5 ani.

Spitalul Arcadia este cel mai mare spital privat din Nord-Estul României, cu o activitate de excepție în peste 20 de specialități chirurgicale și reunește o echipă medicală cu experiență internațională, care oferă soluții moderne de tratament chirurgical minim-invaziv atât pentru copii, cât și pentru adulți. Sistemul integrat de servicii medicale pe care este fondată rețeaua medicală Arcadia reprezintă premisele diagnosticării corecte și tratamentului complet și personalizat, în funcție de particularitățile fiecărui pacient.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Râde ciob de oală spartă

Nicolae GRECU

Râde ciob de oală spartă

Înfrângerea Germaniei în faţa Japoniei a fost un accident, cea a Spaniei în faţa aceluiaşi adversar este dubioasă.

opinii

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (III)

Eugen MUNTEANU

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (III)

Din ce în ce mai neliniștit, tânărul învățat în devenire Gh. Ivănescu formulează către fata de care se îndrăgostise, o serie de misive pe care se pare că nu a avut curajul să le expedieze.

China şi „stabilitatea socială”

Alexandru CĂLINESCU

China şi „stabilitatea socială”

China are o frumoasă tradiţie: în timpul aşa-zisei „revoluţii culturale”, fotografiile „duşmanilor poporului” erau lipite pe toţi pereţii şi pe toate gardurile. Regimul a reuşit să insufle teama de decădere socială, eficient şi pervers mijloc de coerciţie. Aşa stând lucrurile, orice mişcare de protest împotriva dictaturii partinice este un act de mare curaj.

George „Gogu” Constantinescu (2)

Neculai SEGHEDIN

George „Gogu” Constantinescu (2)

Integrala invenţiilor lui George Constantinescu a fost scrisă la Cluj, editată şi tipărită la Iaşi şi donată Muzeului Politehnicii din Bucureşti. Asta şi pentru ca legătura între cele trei oraşe să fie şi alta decât cea din butada conform căreia legile se gândesc la Cluj, se scriu la Bucureşti şi se aplică la Iaşi.

pulspulspuls

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Iată o poză care face cât o mie de cuvinte, stimaţi telespecatori şi veţi vedea imediat de ce. Avem aici o desfăşurare de forţe a echipei USR cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale, prilej după cum ştim de defilare pentru public cu armată, avioane şi tromboane, dar, în acelaşi timp, este şi un prilej pentru partide ca să-şi arate muşchii. 

Caricatura zilei

Motorul Iubi

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.