Pacientă nemulțumită de micul dejun servit la Maternitatea ”Elena Doamna”. Reacția conducerii: „Suma de 22 de lei poate fi insuficientă”

miercuri, 10 iulie 2024, 03:56
2 MIN
 Pacientă nemulțumită de micul dejun servit la Maternitatea ”Elena Doamna”. Reacția conducerii: „Suma de 22 de lei poate fi insuficientă”

O pacientă a Spitalului Clinic de Obstetrică „Elena Doamna” din Iași a postat o imagine cu micul dejun oferit de spital, încercând astfel să ilustreze o masă modestă și neatractivă. În fotografie se observă gem, unt, pâine, ceai și un ou, despre care pacienta afirmă că este „de o zi”. Reacțiile nu au întârziat să apară, iar oamenii au comentat, confirmând sau infirmând afirmațiile femeii despre micul dejun. Unii consideră că mâncarea nu arată bine și nu pare de calitate, în timp ce alții au menționat că spitalele nu pot oferi totuși „condiții de hotel”.

„Sumă insuficientă pentru a asigura trei mese care să satisfacă toate necesitățile”

 

Reprezentanții spitalului au specificat faptul că hrana pentru pentru pacienți este furnizată de o firmă privată, de catering, care distribuie mâncare și altor spitale publice. Aceștia susțin că, în ciuda constrângerilor financiare, colaborează îndeaproape cu furnizorul de catering pentru a se asigura că meniurile sunt cât mai variate și echilibrate, respectând normele nutriționale și dietetice recomandate.

„Spitalul nostru tratează cu maximă seriozitate toate aspectele legate de îngrijirea și confortul pacienților noștri, inclusiv alimentația zilnică. Ne pare rău că unul dintre pacienți a simțit nevoia să se plângă în privința calității porțiilor de mâncare primite. Totodată, înțelegem că normele alimentare sunt un aspect esențial al recuperării pacienților, iar legislația actuală alocă 22 de lei pe zi pentru hrana fiecărui pacient. Din păcate, această sumă poate fi insuficientă pentru a asigura trei mese zilnice care să satisfacă toate necesitățile calorice și nutriționale ale pacienților noștri”, a declarat Conf. Dr. Emil Anton, managerul spitalului.

 

Gusturile și așteptările pacienților contează

 

Deși în Iași mai există spitale care servesc pacienților un astfel de meniu, în urmă cu un an, odată cu creșterea indemnizației pentru pacienți de la 11 lei la 22 de lei, multe spitale au reușit să diversifice meniurile și să includă fructe sau gustări, îmbunătățind calitatea mâncării. Astfel, situația nu se prezintă la fel în toate spitalele din Iași. De exemplu, la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” din Iași, micul dejun consta în trecut în ceai, pâine și unt, însă acum include brânză, ouă, fructe sau iaurt de calitate superioară. Deși trebuie precizat că Spitalul „Sf. Spiridon” dispune de un bloc alimentar, Institutul Regional de Oncologie utilizează servicii de catering și reușește să ofere un mic dejun variat, care poate include unt, biscuiți, gem, ou fiert, iaurt, brânză de vaci, omletă sau telemea. Totodată, adesea și gusturile ori așteptările paciențiilor pot determina reacții de nemulțumire sau, dimpotrivă.

CITEȘTE ȘI: 14 elevi de la o şcoală din Iași duși la spital, după ce au consumat alimente în unitatea de învăţământ FOTO

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii