Pacienţii cu COVID-19 care aveau şi boli cardiovasculare, probabilitate de 3,48 ori mai mare de evoluţie către deces - Institutul de Sănătate Publică
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 20.01.2021

Pacienţii cu COVID-19 care aveau şi boli cardiovasculare, probabilitate de 3,48 ori mai mare de evoluţie către deces - Institutul de Sănătate Publică

GALERIE
bolnavi, covid, boli, cardiovasculare
  • bolnavi, covid, boli, cardiovasculare
- +

Pacienţii cu COVID-19 din România care aveau şi boli cardiovasculare au avut o probabilitate de 3,48 ori mai mare de evolutie către deces, conform unei analize publicate luni de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile privind factorii de risc pentru deces. Bolile renale cronice se mențin pe poziția a treia, iar cancerul ocupă locul al treilea între factorii de risc.

Este a doua analiză privind factorii de risc pentru deces la cazurile confirmate cu COVID-19 publicată de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), care precizează că are ca sursă de date fişele de supraveghere pentru 21.766 de cazuri confirmate (cu 46% mai multe faţă de prima analiză, respectiv 22% din numărul de cazuri introduse în platforma corona forms până la aceeaşi dată), completate de spitale şi DSP şi accesate de CNSCBT la data de 09/09/2020.

Numărul de decese cu COVID-19 la care se referă analiza a fost de 1.323 (cu 57% în plus faţă de prima analiză, respectiv 33% din numarul de decese introduse în platforma corona forms până la aceeaşi dată).

Analiza factorilor de risc pentru deces a fost realizată prin regresie logistică multivariată, estimându-se puterea asocierii între posibilii factori de risc şi deces la cele 1.323 de persoane decedate, comparativ cu grupul de pacienţi care au rămas în viaţă, precizează CNCSBT.

Textul integral, pe hotnews.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Acord controversat, moment controversat

Lucian DÎRDALA

Acord controversat, moment controversat

Am avut parte de o dovadă elocventă a modului în care guvernul de la Berlin exercită leadership-ul politic în Uniunea Europeană: atent să inspire acţiunea Comisiei, priceput să creeze coaliţii de sprijin largi, capabil să ofere justificări pragmatice şi, mai ales, mereu atent să nu perturbe liniştea unui cadru instituţional comunitar atât de favorabil pentru companiile germane capabile de expansiune.

Filmuletul zilei

opinii

Un măscărici toxic

Florin CÎNTIC

Un măscărici toxic

Una dintre marile probleme ale Evului Media în care trăim o reprezintă idolii de carton. De regulă caraghioşi, dar, câteodată, toxici. Donald Trump va rămâne neîndoielnic în istorie, însă nu cum ar fi dorit.

Politrucii vechi și politicienii noi

Radu PĂRPĂUȚĂ

Politrucii vechi și politicienii noi

(reflecţii în urma unei audienţe)

„Când te ascult, mi se deschide inima” (II)

Alex VASILIU

„Când te ascult, mi se deschide inima” (II)

Anii frumoşi, mulţi, încărcaţi pentru Viorica Cortez de succese pe cele mai prestigioase scene ale lumii, ar putea fi ilustraţi numai prin reproducerea, chiar fragmentară, a listelor cu teatrele, partenerii, dirijorii cu care a realizat spectacole şi concerte, ale revistelor şi ziarelor ce au adăpostit cronici laudative. Lectura documentelor impresionează. Fotografiile înfăţişând-o în roluri diferite, alături de stele ale scenei lirice, stârnesc admiraţia.

pulspulspuls

Nervozitate mare pe samsarii de la cumătrie. Cu ce îi mai abureşte Peni?

Nervozitate mare pe samsarii de la cumătrie. Cu ce îi mai abureşte Peni?

Tergiversările în desemnarea celui de-al doilea vice, dar şi întârzierile în găsirea unei majorităţi care să-i sprijine viziunile edilitare şi nu numai, auzim că ar fi creat mare nervozitate în ultima perioadă în rândul şmenarilor imobiliari care, fiecare după posibilităţi ori interes, au pus umărul sau teşchereaua la dispoziţie pentru realegerea premarelui lor. 

Caricatura zilei

Febra

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.