anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

sambata, 25.03.2023

Pacienţii de la IRO, monitorizaţi prin brăţări cu coduri. Cum funcționează acestea

GALERIE
iro-iasi
  • iro-iasi
- +

Pacienţii de la Institutul Regional de Oncologie Iaşi vor purta brăţări cu coduri de bare pentru a fi mai uşor de monitorizat de către asistenţii medicali. Prin acest dispozitiv, cu ajutorul unui scaner, traseul fiecărui bolnav va fi urmărit în timp real. Printr-un singur click, asistentul va şti ce tratament a primit fiecare pacient, ora la care trebuie administrată medicaţia, precum şi cantitatea de materiale sanitare utilizate pe întreaga perioadă a internării.

Mai exact, fiecare produs medical utilizat în tratamentul bolnavului se duce direct înspre codul de bare de pe brăţară, informaţiile actualizându-se în timp real. Astfel, timpul acordat pacientului creşte cu aproximativ o oră.

Până în prezent s-au achiziţionat 36 de dispozitive electronice, care sunt deja utilizate de medici şi asistenţii medicali. „Fiecare cont de medicaţie, fiecare cutie cu medicamente care pleacă din farmacie va conţine datele de identificare ale pacientului. Înainte, pe toate aceste cutii se scria cu pixul numele. Acum, asistenta scanează codul de bare al materialelor sanitare. În momentul în care medicul programează o consultaţie pentru pacient, acesta poate vedea în timp real, pe ecranul telefonului sau a dispozitivului toate elementele, rezultatele investigaţiei, fişa de temperatură, parametrii de sănătate ai pacientului“, a declarat Silviu Cârstea, reprezentant firmă IT.

Sistemul electronic de monitorizare duce şi la reducerea timpului de lucru al personalului medical. „Uşurează foarte mult munca asistentului medical. Nu trebuie să-şi mai noteze pe hârtie consumul de material pentru fiecare bolnav, iar după terminarea turei să introducă datele în calculator. Înainte, personalul medical, când era acasă, folosea telefonul personal pentru a avea acces la reţeaua medicală din spital“, a spus Mirela Grosu, managerul IRO Iaşi.

Conducerea instituţiei a adăugat că intenţionează să mai achiziţioneze alte 20 de astfel de dispozitive electronice anul viitor. În total, investiţia se ridică la 30.000 de euro, iar banii sunt din bugetul propriu al IRO Iaşi.

În ţară, astfel de dispozitive medicale se utilizează la Spitalul de Urgenţe Suceava, la Slatina şi la Institutul Fundeni Bucureşti.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.