anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Pacienţii de la Spitalul din Leţcani, transferaţi la spitale din oraş

GALERIE
transfer, bolnavi, spital, mobil
 • transfer, bolnavi, spital, mobil
- +

Ieri, a început transferul pacienţilor COVID-19 internaţi la Spitalul Modular Leţcani la alte unităţi medicale din Iaşi, după ce unitatea medicală s-a închis ca urmare a procesului de dezinfecţie terminală în care a intrat, dar, nu şi în ultimul rând, pentru grave defecţiuni la sistemul de încălzire. Decizia închiderii a venit imediat după anunţul ANM care prevedea temperaturi de – 15 grade pentru acest weekend. Până acum, după cum au declarat autorităţile, la Spitalul Modular de la Leţcani au avut loc repetate avarii la instalaţia de căldură, provocate de fluctuaţiile de tensiune din zonă.

19 pacienţi, dintre care doi de la secţia ATI, vor fi transferaţi de la Spitalul Modular Leţcani, la Spitalul de Boli Infecţioase, respectiv la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. Motivul oficial de închidere a unităţi noi puse în funcţie şi a căror costuri s-au ridicat la peste 13 milioane de euro este procesul de dezinfecţie terminală la care va fi supusă. “După şedinţa avută cu toţi şefii secţiilor de ATI din Iaşi, am decis ca aceste secţii să intre prin rotaţie într-un proces de dezinfecţie terminal. Primul care a intrat, este Spitalul Modular de la Leţcani, care de trei luni se află continuu în prima linie", a declarat inspectorul şef al DSP Iaşi, Lucian Indrei. La nivel declarativ, oficialităţile nu au făcut nicio referire la fluctuaţiile de tensiune electrică ce au dat peste cap sistemul de încălzire de la Leţcani. Acestea au adăugat că, după Spitalul Modular, vor urma şi alte secţii ATI care vor intra, prin rotaţie, în procesul de dezinfecţie terminală, bolnavii urmând, de asemenea, să fie transferaţi. Este vorba în primă fază de secţia ATI a Spitalului CFR Iaşi. DSP Iaşi a precizat că a luat această măsură dat fiind numărul scăzut de pacienţi

COVID-19, atât cu forme medii, cât şi cu forme severe, din ultimele două săptămâni. "Şi Spitalul de Recuperare, pentru că au şi ei sector suport COVID, vor intra şi ei în proces de dezinsecţie şi dezinfecţie terminală", a adăugat Lucian Indrei. Amintim că, în urmă cu trei zile, la Spitalul Modular Leţcani a avut loc o nouă pană la sistemul de încălzire centrală, provocată, cel mai probabil de fluctuaţiile de tensiune electrică înregistrate în zonă. Astfel că, pentru cel puţin două ore, pacienţii COVID din saloane, atât cei cu forme medii, cât şi cei aflaţi la Terapie Intensivă au fost nevoiţi să suporte temperaturi de până la 17 grade în interior.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un mai prea îndepărtat (I)

Cătălin ONOFREI

Un mai prea îndepărtat (I)

Au trecut peste trei decenii de la primele alegeri „libere”!

opinii

Papua Noua Românie

Briscan ZARA

Papua Noua Românie

Furtul şi distrugerea lucrurilor care nu-ţi aparţin sunt obiceiuri respectate cu sfinţenie de toţi aici. Fiecare dintre aceste fapte va fi recompensată cu vârf şi îndesat în lumea de apoi, deci e bine să ai cât mai multe din astea în portofoliu.

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Cristina DANILOV

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Conceptul de „violenţă de gen”, considerată a fi iniţial o chestiune de familie ce nu trebuia să iasă pe uşi şi, deci, în care nu trebuie să se intervină din afară, denumeşte azi o problemă mai largă ce pare să se fi extins, dincolo de uşa casei, pe mai multe paliere din viaţa de zi cu zi a multor femei. Prezenţa acestui tip de violenţă în relaţii de cuplu sau profesionale scoate în evidenţă, din păcate, şi mai mult imaginea femeilor aflate în situaţie de subordonare faţă de bărbaţi şi presupune asumarea relaţiilor de putere inegale din punct de vedere istoric dintre cele două genuri, prin care bărbaţii sunt legitimaţi să-şi menţină status-quo-ul de dominaţie.

Artă şi război

Mihai DORIN

Artă şi război

Războiul a fost mereu o temă de reflecţie pentru istorici şi artişti, dar şi o temă de investigaţie declarat „obiectivă” de către istorici şi asumat subiectivă de către artişti. Nu e o competţie între cele două viziuni, ci o formă de complementaritate liberă. 

pulspulspuls

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

Pentru că tot este astăzi în calendarul ortodoxiei ziua Sfântului Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat, haideţi să împărtăşim cu ocazia asta şi cu domniile voastre, iubiţi drept-credincioşi, o chestiune de care ne minunăm şi ne tot roade de mai multă vreme pe noi, iar mai nou auzim că roade şi unele feţe bisericeşti de prim rang din toată arhiepiscopia, şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.