Pacientul care a ars de viu la Socola era sedat. Cum au ajuns ţigările în salon?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Pacientul care a ars de viu la Socola era sedat. Cum au ajuns ţigările în salon?

GALERIE
tigara2
  • tigara2
- +

Deşi o şedinţă la spital s-a întins pe ore bune, nu s-a găsit un răspuns la întrebarea de mai sus. Modul în care pacientul a ajuns cu ţigări în salon rămâne un mister, cât timp acesta trece prin două sau chiar trei verificări amănunţite înainte de internarea acolo. Managerul Institutului, Bogdan Şaramet, ne-a spus că va vorbi doar după ancheta Poliţiei.

Pe tot parcursul zilei de ieri a avut loc o şedinţă-maraton a comisiei de anchetă la Institutul de Psihiatrie „Socola”, ce s-a încheiat după ora 19.

Acţiunea pe linie administrativă a fost deschisă de către conducerea unităţii medicale după ce, aşa cum a mai scris „Ziarul de Iaşi”, tânărul de 33 de ani care a murit ar fi trecut prin două, chiar trei, filtre şi verificări, iar în salon tot ar fi ajuns cu ţigări la el, ca să poată fuma nestingherit.

Contactat telefonic de către reporterii ziarului, managerul unităţii medicale, Bogdan Şaramet, a confirmat deschiderea anchetei interne, însă a specificat că poate face publice informaţii doar după ce poliţia finalizează propria anchetă pe subiect.

Din ultimele informaţii, încă nu s-a depistat felul în care bărbatul ar fi reuşit să ajungă în salon cu ţigări, pe care le-a fumat, dar, din nefericire, a şi dat foc saltelei din neatenţie şi a ars.

Cum funcţionează trierea

„Ziarul de Iaşi” a discutat însă cu mai multe cadre medicale angajate ale Institutului de Psihiatrie pentru a înţelege felul în care funcţionează trierea pacienţilor în momentul internării.

Acestea ne-au explicat faptul că majoritatea celor care ajung cu o criză acută, cum se presupune că a fost şi cazul tânărului de 33 de ani, primesc un sedativ sau medicamente de calmare care variază în funcţie de pacient şi de medicul de gardă.

„Dacă este necesar, sigur că da, avem unii pacienţi care vin şi rup uşile, sunt extrem de agitaţi. Depinde de decizia medicului de gardă”, a explicat un medic angajat al spitalului.

Au fost şi informaţii în spaţiul public cum că protocolul de amplasare a pacienţilor în zona tampon ar fi fost schimbat recent, însă „Ziarul de Iaşi” a confirmat că acesta este la fel din aprilie, iar modificările ce au fost aduse sunt doar pentru zona roşie a secţiilor, unde sunt internaţi pacienţii deja confirmaţi la infecţia cu noul coronavirus, ceea ce nu a fost cazul acum.

Totodată, fiecare rezervă unde erau internaţi pacienţi în zona tampon avea o uşă culisantă, care se poate deschide şi din interior, şi din exterior, dar există posibilitatea ca aceasta să fie blocată din exterior de către personalul medical dacă se pune problema existenţei unui pacient violent sau agitat.

FOTO - GENERIC

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Cum s-a petrecut accidentul

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.