Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Palada îşi prezintă scuzele publice jurnaliştilor care au fost "ofensaţi" de exprimarea sa

GALERIE
mirel palada
  • mirel palada
- +

Consilierul de stat Mirel Palada, purtător de cuvânt al Guvernului, şi-a prezentat, marţi, "scuzele publice celor care s-au simţit ofensaţi de maniera" în care s-a exprimat "pe pagina personală de Facebook zilele trecute la adresa unor jurnalişti".

"Respect dreptul la liberă exprimare al fiecărui jurnalist și consider esențial rolul presei într-o democrație. Cât voi fi purtător de cuvânt al guvernului voi aprecia munca făcută cu onestitate de către jurnaliști și voi face tot ce îmi stă în putere să apăr principiile profesionalismului, responsabilității sociale, toleranței, bunului-simț si apărării democrației statului de drept", se spune într-o scrisoare adresată președintelui interimar al Clubului Român de Presă, Indira Crasnea de către oficialul guvernului, scisoare scanată şi postată pe pagina de Facebook a lui Palada.

Răspunsul lui Mirel Palada vine după ce Clubul Român de Presă a solicitat premierului Victor Ponta ca purtătorul său de cuvânt să prezinte scuze publice ca urmare a unei postări de pe Facebook ofensatoare la adresa jurnaliştilor.

Prezentarea de scuze publice de către Mirel Palada "este un gest necesar", limbajul său la adresa jurnaliştilor fiind "inadecvat poziţiei şi responsabilităţilor sale publice", se spunea într-o scrisoare trimisă, luni, premierului Victor Ponta, de Clubul Român de Presă (CRP).

"Vă scriu cu îngrijorare în legătură cu atitudinea exprimată recent pe o retea de socializare de către consilierul dumneavoastră, domnul Mirel Palada faţă de jurnaliști, în general, pornind de la cazul special al unui coleg de la portalul Gândul, parte a Mediafax Group (membru al Clubului Român de Presă). Domnul Palada, care îndeplinește atribuţiile purtătorului de cuvânt guvernamental, recidivează într-un fel care arată că este inadecvat poziției și responsabilităților sale publice și care face deservicii majore comunicării între guvernul unei țări membre a Uniunii Europene și comunitatea jurnaliștilor.(...)Apreciez că prezentarea de scuze publice de către domnul Palada este un gest necesar, care ar semnifica întoarcerea spre o dorită normalitate.De asemenea, cred că măsurile care ar putea fi luate în interiorul guvernului, în spiritul unor relații funcționale jurnaliști-autorități, sunt binevenite", se spunea în scrisoarea trimisă de președintele Clubului, în numele acestei asociații profesionale.

Săptămâna trecută, Palada a avut pe pagina de Facebook o postare cu următorul conţinut: "Cum apare câte un subiect politic care învârtoșează spiritul bejboinic în opinanți, de zici că-i catastrofă și dezastru mondial, cum mai scot capul câte doi-trei-zece-douăzeci, depinde de intensitatea subiectului, de bezmetici acoperiți de pe lista mea care își fac seppuku comunicațional și trântesc cu cuvintele anti-guvernamentale în baltă propagandistică la mine pe wall. Și uite așa mai frigem niște purceluși anti-guvernamentali la proțap și le dăm block și mai bem o bere în cinstea sufletelor răposaților care nu mai este. În seara asta era unul care acum era reporter la Gândul, iar inainte fusese la Hotnews, și care făcea clăbuci cu spume la mine pe pagină. Ce plăcere să-l execut electric! Câta îndemânare am să omor prin blocare ziariștii obiectivi, deci anti-guvernamentali. Pufoșilor, nici nu știți câtă plăcere îmi provocați".

Ulterior, postarea de pe contul de Facebook al lui Palada a fost ştearsă, dar deja existau numeroase reacţii în rândurile ziariştilor, dar şi din partea unor partide de opoziţie.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că i-a transmis purtătorului de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada, că nu e de acord cu modul în care se exprimă şi că acesta urmează să decidă dacă respectă standardele şi rămâne în Executiv, întrucât nu are nevoie de un Sebastian Lăzăroiu la Guvern.

Întrebat dacă s-a gândit să-i ceară demisia lui Palada, Ponta a răspuns: "M-am gândit foarte clar şi i-am spus domnului Palada, în mod direct, că nu sunt de acord cu modul în care domnia sa- chiar şi într-un spaţiu cum e Facebook-ul – se exprimă, că nu am nevoie de un Sebastian Lăzăroiu la Guvern şi că urmează să decidă: dacă poate să respecte nişte standarde pe care eu le consider necesare, rămâne la Guvern; dacă vrea să fie Lăzăroiu, atunci nu va lucra pentru mine".

Mediafax

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri