Palas Campus Iaşi obţine primul credit verde acordat de IFC unei companii româneşti
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

FC ajută România să construiască un amplu proiect ecologic dedicat spaţiilor de birouri

Palas Campus Iaşi obţine primul credit verde acordat de IFC unei companii româneşti

GALERIE
Campus Palas
  • Campus Palas
- +

IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, sprijină construirea unui proiect IT prietenos cu mediul, cu o suprafaţă de 60.000 m2 la Iaşi, oraş în nord-estul României. Clădirea va fi unul dintre cele mai mari complexe de birouri din ţară şi se înscrie într-un amplu efort al IFC de a contribui la construirea unei infrastructuri de business ecologice, care să atragă investiţii străine şi să faciliteze diversificarea economiei româneşti.

IFC oferă pentru Palas Campus, parte din Iulius Holding, o finanţare de aproximativ 72 milioane de euro pentru construirea şi exploatarea unei clădiri de birouri eficiente din punct de vedere energetic, care va fi destinată companiilor din domeniul IT&C. Acesta este primul împrumut verde acordat de către IFC unei companii cu sediul în România. Iulius Holding este dezvoltator local de proiecte imobiliare mixed-use, deţinând un portofoliu divers de proprietăţi în toată România.

 Noul complex va primi din partea IFC Certificarea EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies - Excelenţă în proiectare pentru o eficienţă crescută) pentru clădiri. Clădirile EDGE utilizează cel puţin cu 20% mai puţină energie şi mai puţină apă decât clădirile obişnuite, diminuând în acest fel schimbările climatice.

 „Suntem încântaţi că Iulius beneficiază de sprijinul unor parteneri puternici”, a declarat Iulian Dascălu, preşedinte Iulius Holding. „Obţinerea unui credit verde sindicalizat din partea IFC pentru Palas Campus, primul de acest tip din România, reprezintă o recunoaştere a politicii de dezvoltare şi operare sustenabilă a acestui proiect şi, totodată, o deschidere de noi orizonturi pentru comunitatea de business pe harta investiţiilor de top la nivel internaţional”.

 Noul proiect va ajuta România să atragă şi să reţină investitorii străini, oferindu-le spaţii de birouri moderne şi verzi. Investiţia va intensifica activităţile economice şi vor creşte oportunităţile de angajare într-una dintre regiunile cu potenţial ale României.

 „Suntem foarte mulţumiţi de parteneriatul cu Iulius Holding, căruia îi oferim asistenţă pentru a construi la Iaşi un complex de birouri ecologic, eficient din punct de vedere energetic şi certificat EDGE”, a declarat Wiebke Schloemer, Director IFC pentru Europa şi Asia Centrală. „Această operaţiune vine să sprijine obiectivele strategice ale României de a atrage investiţii în locuri de muncă capabile să valorifice competenţele digitale, să încurajeze dezvoltarea regională şi să ajute tranziţia spre green”.

 Până în prezent, IFC a investit 5,4 miliarde USD în clădiri verzi de pe întregul mapamondul, iar în cadrul programului EDGE au fost realizate economii de peste 220.000 tone de dioxid de carbon la nivelul a numeroase clădiri comerciale şi rezidenţiale. Sistemul de certificare EDGE dezvoltat de către IFC ajută dezvoltatorii de proiecte imobiliare să construiască în mod ecologic, uşor, rapid şi cu costuri rezonabile. Programul este susţinut în mod generos de Austria, Canada, Danemarca, Programul de asistenţă managerială din sectorul energetic (ESMAP), Uniunea Europeană, Finlanda, Facilitatea Globală de Mediu (GEF), Ungaria, Japonia, Elveţia şi Marea Britanie. Pentru mai multe informaţii vizitaţi: www.edgebuildings.com.

 Despre IFC

IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, este cea mai mare instituţie globală de dezvoltare concentrată pe sectorul privat din pieţele emergente. Activitatea noastră se desfăşoară în peste 100 de state ale lumii, în care ne valorificăm capitalul, experienţa şi influenţa pentru a crea pieţe şi oportunităţi în ţările aflate în curs de dezvoltare. În exerciţiul financiar 2020, am investit 22 miliarde USD în societăţi private şi instituţii financiare din diverse ţări aflate în curs de dezvoltare, valorificând capacităţile din sectorul privat pentru a contribui la eliminarea sărăciei şi pentru a susţine prosperitatea. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi www.ifc.org

 Rămâneţi în legătură cu noi!

www.facebook.com/IFCwbg

www.twitter.com/IFC_org

www.youtube.com/IFCvideocasts

www.ifc.org/SocialMediaIndex

www.instagram.comăifc_org

 Despre Iulius

Iulius este singurul operator şi dezvoltator de proiecte mixte de regenerare urbană din România, cu o experienţă în domeniul imobiliar de peste 30 de ani. Iulius operează un portofoliu de retail de peste 300.000 m2, două proiecte mixte de revitalizare urbană (Palas Iaşi şi Iulius Town Timişoara), şi 3 malluri regionale (Iulius Mall Iaşi, Iulius Mall Cluj-Napoca şi Iulius Mall Suceava), care atrag peste 68 de milioane de vizitatori în fiecare an. În segmentul clădirilor de birouri, Iulius operează 13 clădiri verzi cu o suprafaţă totală de peste 152.000 m2 în cadrul reţelei naţionale United Business Center, unde îşi au sediul peste 80 de societăţi comerciale, cu peste 15.000 de angajaţi. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi www.iuliuscompany.ro.

 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Viteză

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.