De Business

Punem punctul pe știi

Palas Campus – o zonă de relaxare destinată oricui, nu doar o clădire de birouri

marți, 18 iunie 2024, 03:00
6 MIN
 Palas Campus – o zonă de relaxare destinată oricui, nu doar o clădire de birouri

Pentru cei care nu au vizitat Iașul în ultimul an, Palas înseamnă doar zona din jurul Palatului Culturii care a dat și numele ansamblului urbanistic central al orașului.

Ieșenii însă, de un an încoace, s-au obișnuit să asocieze numele de Palas cu ceva mai amplu, care cuprinde atât zona centrală, de la Palat, cât și prelungirea acesteia, din imediata apropiere, de pe Sfântul Andrei, Palas Campus. Acesta este nu doar cea mai mare clădire de birouri din România, ci şi o destinaţie cochetă de relaxare, datorită zonei de retail de la parter. În plus, este un loc care găzduieşte evenimente altfel, care promovează arta şi nu numai, cea mai recentă acţiune fiind MINA Pop-Up, o expoziţie multimedia cu proiecții 360º.

Ce găsim la Palas Campus?

La un an de la deschidere, încă mai sunt ieșeni care se gândesc la complexul de pe Sfântul Andrei doar ca la o clădire de birouri accesibilă exclusiv companiilor. Este un lucru firesc, întrucât orice schimbare își are etapele ei de cunoaștere și integrare, ori zona pe care s-a construit ceea ce numim Palas Campus, deși centrală, era, până anul trecut, nedezvoltată la adevărata sa valoare.

Citiți aici integral Ziarul de Business ediția nr. 11

Astăzi, zona complet schimbată față de cum era înainte de aprilie 2023, data lansării Palas Campus, găzduiește sediile a 13 companii din domeniile IT & Automotive unde își au locurile de muncă un număr de peste 5.000 de angajați. Spațiul se bucură de un element unic în Iași, având terase verzi amenajate la înălţime, la etajul patru, unde angajații firmelor fie lucrează și se întâlnesc la ședințe, fie se relaxează și își iau pauze atunci când simt nevoia.

Supermarket, centru de fitness şi servicii medicale

De la clădirea de birouri construită sustenabil, la zona de cafenele şi restaurante cozy, cu un aer boem și occidental, până la servicii care acoperă atât necesități punctuale, cât și preocuparea pentru sănătate, Palas Campus include locaţii la care pot să apeleze cei care lucrează aici, dar și oricine este interesat. În plus, proiectul găzduiește un supermarket Carrefour Express, centrul de fitness Stay Fit, clinica Kinetic Sport & Medicine, saloane și clinici de înfrumusețare, un pet shop Animax, brandul 100% românesc de îmbrăcăminte BMan, o farmacie, o curățătorie de pantofi, servicii de curățătorie, un centru medical, un laborator de analize şi altele.

Palas Campus – locul unde business-urile locale s-au reinventat

Pe lângă adresabilitatea crescută pentru publicul larg, Palas Campus a făcut mai mult decât să ofere spații și servicii pentru clienți. A propus producătorilor locali, cunoscuți pentru un anumit specific al business-ului lor, concepte noi de care să beneficieze atât cei 5.000 de angajați din companii, cât și cei aflați în zonă pentru lucruri de rezolvat sau pentru relaxare.

Un exemplu este lanțul de coffee shop to go „Teo’s”, care, până la cafeneaua din Palas Campus, nu avea acest concept de business în formatul inițial. În cadrul cafenelei au loc degustări de vinuri și evenimente la care invitați sunt atât persoanele care lucrează în clădirea de birouri, cât și clienți vechi sau noi ai brandului Teoʼs care vor să se bucure de altfel de experiențe.

„După un an de Teo’s Cafe în Palas Campus și multe discuții cu clienții noștri am hotărât să facem o schimbare și să aducem ceva unic, astfel apare MANIFEST Pub. Un spațiu volatil prin care oferim o gamă variată de divertisment publicului de la Palas Campus. Se păstrează aceeași atmosferă prietenoasă, servicii de calitate, cafea de specialitate și băuturi atent pregătite, cu un adaos de distracție prin difuzarea de competiții sportive, concerte cu muzică live pe terasă, degustări de vin și petreceri de seară cu DJ. Noi, iubitorii de socializare și de momente memorabile, ne adunăm sub steagul MANIFEST pentru a celebra arta ieșirii în oraș în inima orașului Iași, în piațeta vibrantă a Palas Campus”, spune Teofil Bozbiciu, General Manager Teo’s Cafe

Un alt business local care și-a adaptat oferta în funcție de acest spațiu este Krud, cu conceptul său Local by Krud. Administratorii spun că acest nou format este mai mult decât un simplu restaurant, descrierea pe care o găsim pe site fiind „din fermă, pe masa ta”.

Fondatorii spun despre Local by Krud că „este o oază de relaxare și socializare, unde oamenii se bucură de o atmosferă prietenoasă și primitoare, într-un spațiu modern și elegant, cu jocuri arcade și o terasă spațioasă, perfectă pentru a te bucura de o cafea sau o masă relaxantă în aer liber. Oferim opțiuni rapide și gustoase, ideale pentru a fi savurate alături de prieteni sau colegi. De asemenea, am introdus rețete noi și inovatoare, inspirate din bucătăria internațională, dar adaptate gusturilor locale. Susținem cu tărie producătorii locali și folosim ingrediente proaspete și de cea mai bună calitate provenite din regiune, pentru a oferi o experiență culinară autentică și memorabilă.”

Dintr-un alt segment, Acutica, salonul de frumusețe feminină și masculină, a deschis a doua sa locație din Iaşi în Palas Campus și are în ofertă servicii de coafor, frizerie, cosmetică, manichiură și pedichiură. Cu o echipă de opt profesioniști în înfrumusețare, Acutica a venit cu pachete speciale dedicate celor care își petrec zilnic câte opt ore la job: servicii gratuite de tuns, reduceri la vopsit sau decolorat etc. Cu toate că începuturile au fost cu provocări de adaptare a business-ului la profilul unei clădiri de birouri, cei de la Acutica şi-au optimizat oferta și au reorganizat pachetele, adresându-se cu oferte încrucișate inclusiv cu locația de pe Anastasie Panu, care are deja 9 ani de existență și o clientelă formată. Această decizie, spune Ovidiu Cumpăt, fondatorul Acutica, „a adus plus valoare salonului”. Acesta menționează că „majoritatea clienților au apreciat clădirea și aerul de «vacanță» pe care îl dă locația noastră de acolo.”

Evenimente şi experienţe aparte

 Preferat de corporatişti, ieşenii care îşi doresc să se relaxeze într-un cadru mai retras de agitaţia oraşului, Palas Campus punctează şi la capitolul evenimente altfel: de la expoziţii de artă, evenimente sportive, spectacole de stand-up şi chiar defilări de modă. Cea mai recentă invitaţie a Palas Campus pentru ieşeni este la MINA Pop-Up, ediția itinerantă a Museum of Immersive New Art (MINA), primul spațiu imersiv din România și cel mai mare centru de new media art din Europa de Sud Est. Până pe 10 septembrie, spațiul multimedia poate fi vizitat în parcarea de pe strada Iancu Bacalu. MINA Pop Up este un cort de 450 mp, cu proiecții 360º, unde arta și tehnologia sunt combinate, formând un spațiu imersiv pentru toate vârstele. „Van Gogh”, „Constelații Interioare” – o incursiune în mitologie și proiecția pentru copii – „Lumea Subacvatică” pot fi vizitate de luni până vineri între orele 12.00-21.00, iar sâmbăta şi duminică, în intervalul 10.00-21.00.

Pentru cei care aleg să vină cu maşina, Palas Campus pune la dispoziție o parcare subterană, pentru care, în timpul săptămânii, prima oră de parcare este gratuită, iar în weekend nu se percepe taxă.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii