Palas Campus, proiect de regenerare urbană, prezentat la Forumul Marilor Dezvoltatori DEVO 2020
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

COMUNICAT DE PRESA

Palas Campus, proiect de regenerare urbană, prezentat la Forumul Marilor Dezvoltatori DEVO 2020

GALERIE
Palas CampusForum Devo 2020
  • Palas Campus
  • Forum Devo 2020
- +

„România Construiește” a fost tema celei de-a treia ediții a Forumului Marilor Dezvoltatori DEVO, de anul acesta. La Iași, IULIUS construiește Palas Campus, proiect de regenerare urbană prezentat în cadrul evenimentului. Clădirea este construită pe baza unui concept de sustenabilitate, cu accent pe crearea unui mediu de lucru în care starea de wellbeing primează.

Proiecte de anvergură care construiesc comunități și dezvoltă orașe au fost prezentate la Forumul Marilor Dezvoltatori DEVO 2020, în cadrul celor cinci arii tematice: office, retail, industrial-logistic, proiecte mixte și publice. Principala temă de discuție a fost legată de planurile de investiții ale dezvoltatorilor, care propun proiecte sustenabile, adaptate contextului actual. Un astfel de proiect este Palas Campus, o infuzie de capital ce se ridică la peste 120 de milioane de euro, prin care se revitalizează zona Sf. Andrei și se transformă într-un pol de atracție urbană. Întreaga dezvoltare este centrată pe conceptul de wellbeing. „Proiectele noastre sunt gândite să aducă un plus de valoare comunității. Sunt investiții de impact, ridicate pe principii riguroase de sustenabilitate, care au capacitatea de a transforma orașul și care modelează viețile celor care le animă. Suntem mereu preocupați de eficiența și de calitatea proiectelor noastre, însă ceea ce ne dorim mai mult este să realizăm acele spații cu funcțiuni integrate, care ușurează viața și aduc oamenii împreună”, a spus Raluca Munteanu, Business Development Manager IULIUS, care a oferit detalii despre noul proiect în cadrul Forumului Devo 2020.

Palas Campus, prin cei 60.000 mp închiriabili de birouri clasa A, va avea rolul de a consolida centrul de business creat în inima orașului și, în același timp, va revitaliza și va reda comunității o zonă degradată. Noul imobil se construiește în conformitate cu normele clădirilor verzi, dar accentul în proiectarea clădirii se pune pe tehnologiile care vor asigura o interacțiune sănătoasă a angajaților cu biroul în care lucrează.

Palas Campus va include spații de tip coworking în aer liber, în premieră pentru regiune, iar parcul, restaurantele, cafenelele și terasele vor fi locații perfecte în care angajații se pot întâlni, se pot relaxa sau chiar pot lucra. De asemenea, dotările premium, calitatea aerului și nivelul optim de lumină naturală sau spațiile de relaxare din interior vor oferi celor 5.000 de angajați un mediu de lucru productiv și sănătos.

Aceștia vor fi încurajați să folosească transportul ecologic, deoarece vor fi amenajate piste pentru ciclism și 500 de spații pentru parcarea bicicletelor, va exista o stație pentru mijloacele de transport în comun și facilități pentru mașinile electrice. Totodată, impactul pozitiv al proiectului în comunitate va fi semnificativ și prin investițiile de peste 1,62 milioane de euro în modernizarea străzilor din proximitate și realizarea unei artere noi, care să conecteze bulevardele Anastasie Panu și Regele Ferdinand I al României. Astfel, Palas Campus va depăși stadiul funcțional pe care îl are o clădire de birouri și va contribui semnificativ la creșterea calității vieții.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Amintiri

Cătălin ONOFREI

Amintiri

Ultimele zile ale comunismului.

Filmuletul zilei

opinii

Românitate absolută

Codrin Liviu CUȚITARU

Românitate absolută

Nu se mai putea sta în incinta clocotitoare! În frunte cu rectorul şi cu drapelul naţional, intonând, marţial, cântecul „Noi suntem români”, participanţii, încolonaţi militar, au ieşit vehement pe coridoare şi ulterior în stradă...

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (II)

George ŢURCĂNAŞU

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (II)

Nu poţi fluiera o simfonie, este nevoie de o orchestră

Bogdan ILIESCU

Nu poţi fluiera o simfonie, este nevoie de o orchestră

„It is the long history of humankind (and animal kind, too) that those who learned to collaborate and improvise most effectively have prevailed.”/ „Este învăţătura istoriei îndelungate a omului (şi a animalelor, de asemenea) că cei care au învăţat să colaboreze şi să improvizeze cel mai eficient au triumfat.” - Charles Darwin

pulspulspuls

Lovitură de Palat ratată de Peni Hill şi Electrician: au tras, dar mingea n-a ajuns la poartă

Lovitură de Palat ratată de Peni Hill şi Electrician: au tras, dar mingea n-a ajuns la poartă

Fiţi atenţi aicea, stimaţi telespectatori, cam cum se pune problema şi şmenul între conţilierii partidoiului ieşean, când e vorba de votat au ba în calitate de vice al premarelui pe omul buhaiului şantajist Ghihocel, cel pus pe liste de dipotatul deştept Grămadă în urma unui şantaj, aşa cum se aude prin piaţă la Alexandru, ba chiar şi pe la Nicolina (unii zic chiar că şi pe la piaţa de cornute de la Podu Iloaiei, lunea dimineaţă)! 

Caricatura zilei

Mireasa hoțomană

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.